Νοσοκομείο θα κτίσει το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας στο ιστορικό μοναστήρι του Αη Γιώργη, στο παλαιό Κάιρο


Ένα νοσοκομείο πρόκειται να χτίσει το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας στην ιστορική Μονή του Αγίου Γεωργίου στο παλαιό Κάιρο. Το αποκάλυψε σήμερα το πρωί ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, μιλώντας προς τους μαθητές των Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, που έδωσαν το δυναμικό παρόν στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον εκκλησάκι του εορτάζοντος Αγίου Νεκταρίου, του Αγίου εκείνου της εκκλησίας μας που διετέλεσε Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου και έζησε στον χώρο που σήμερα βρίσκεται η δεύτερη έδρα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, στο Κάιρο, στην συνοικία του Χαμζάουι.

Μιλώντας για την νέα αυτή πρωτοβουλία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας με την κατασκευή του νοσοκομείου, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος εξέφρασε την μεγάλη του χαρά που αλλάζει όψη το ιστορικό μας μοναστήρι στο παλαιό Κάιρο, ο Αη Γιώργης, η Ροτόντα της Ανατολής.

Παράλληλα, αφιέρωσε την σημερινή Λειτουργία στα παιδιά αυτά που ήρθαν να τιμήσουν την ημέρα του Αγίου Νεκταρίου, που χειροτονήθηκε Επίσκοπος Πενταπόλεως στον παρακείμενο επιβλητικό ναό του Αγίου Νικολάου, που μερικά χρόνια επίσης ανακαινίστηκε με έξοδα της Ελληνικής Βουλής και μάλιστα πάνω από την κεντρική του θύρα, τον χώρο κοσμίζει μία εικόνα του Αγίου Νικολάου, που δώρισε ο Άγιος Νεκτάριος.

Μάλιστα, όπως επίσης εξήγησε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος, μιλώντας ιδιαίτερα στα παιδιά που ήρθαν στην εκκλησία, και στα οποία αφιέρωσε την σημερινή ακολουθία, μέσα στο υπερώο που ανυψώνεται πάνω από το εκκλησάκι της Πατριαρχικής Επιτροπείας, εκεί ο Άγιος Νεκτάριος συνέγραψε τον ύμνο προς την Υπεραγία Θεοτόκο «Αγνή Παρθένε…», εκφράζοντας παράλληλα την συγκίνησή του, διότι όταν ήταν σε ηλικία οκτώ ετών, είχε γράψει σε ένα τετράδιο που πρόσφατα βρήκε από τότε ότι, ορμώμενος από αυτά που είχε ακούσει για τον Άγιο Νεκτάριο, ότι ήθελε να γίνει ιεραπόστολος, όπως και έγινε, ενώ επίσης εξέφρασε την συγκίνησή του, χθες κατά τον πανηγυρικό εσπερινό, για το γεγονός ότι το πρώτο τραγούδι που είχε μάθει σαν παιδί αφορούσε τον μεγάλο αυτό Άγιο της εκκλησίας μας.

Στην πραγματικά συγκινητική ακολουθία, παραβρέθηκε σήμερα ο Έλληνας Πρέσβης κ. Χριστόδουλος Λάζαρης, ο Ακόλουθος Άμυνας Πλοίαρχος ΠΝ κ. Στέλιος Πετράκης, η Υποπρόξενος Καΐρου κα Βασιλική Παπανικολάου, ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Κήμης Φλεβοτομάς, ο Συντονιστής Εκπαίδευσης κ. Παύλος Καπίδης, ο Ταμίας της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Αντώνης Διαμαντίδης, ο Πρόεδρος της Χιακής Αδελφότητας κ. Λάμπρος Μπενοβίας, η Αντιπρόεδρος της Φιλοπτώχου κα Βάσω Γαζή, ο εκπρόσωπος της Κυπριακής Αδελφότητας κ. Στέφανος Αργυρίου, οι Δ/ντές των Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων κ.κ. Κουγεμήτρος της Αχιλλοπουλείου και Καρά της Αμπετείου και άλλοι επίσημοι.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης