Οι Πρόεδροι Αιγύπτου και Ελλάδος αποφάσισαν να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η ισχυρή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών


«Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις χώρες που κατανοούν περισσότερο από πολλές άλλες, την ιστορική κατάσταση που διαδραματίζει η Αίγυπτος», δήλωσε ο Αιγύπτιος Πρόεδρος κ. Άντλι Μανσούρ, αμέσως μετά την συνάντηση και την ιδιαίτερα θερμή υποδοχή από τον Έλληνα ομόλογό του κ. Κάρολο Παπούλια, σήμερα στην Αθήνα, γράφει μεταξύ άλλων στο ρεπορτάζ της η μεγάλης κυκλοφορίας έγκυρη και έγκριτη εφημερίδα «Αλ Αχράμ».

 

«Ήρθα εδώ στην Αθήνα, εκπροσωπώντας τη νέα Αίγυπτο, η οποία πριν από δύο μέρες έκανε το πρώτο βήμα προς ένα μοντέρνο κράτος».

 

Ο μεταβατικός Πρόεδρος της Αιγύπτου εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι οι ελληνικές επενδύσεις στην Χώρα του Νείλου φτάνουν ετησίως το 1 δις δολλάρια ετησίως, προσθέτοντας το ότι οι δύο χώρες μελετούν τρόπους για να αναβαθμίσουν ακόμη περισσότερο τις ήδη ισχυρές τους σχέσεις.

 

Σύμφωνα με ό,τι δήλωσε ο κ. Μανσούρ, οι Πρόεδροι των χωρών Ελλάδος και Αιγύπτου  επίσης συζήτησαν την κατάσταση στην Συρία και συμφώνησαν ότι η λύση μπορεί να τεθεί μόνο σε ένα πολιτικό πλαίσιο και όχι στρατιωτικό. Επίσης, συμφώνησαν για την ανάγκη κοινού αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

 

Τον Αιγύπτιο Πρόεδρο συνοδεύουν στην Αθήνα, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ναμπίλ Φάχμι και ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χισάμ Ζάζου.

 

 

mansour athens 06

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Νοεμβρίου 2022
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης