Αλέκος Καζαμίας, Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων Καΐρου: «Ευχαριστούμε την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου για την προσφορά της»


Επιστολή προς τον Πρόεδρο κ. Χρήστο Καβαλή και τα Μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου (ΕΚΚ) έστειλε ο Περιφερειακός Έφορος Προκόπων Καΐρου κ. Αλέκος Καζαμίας, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του Σώματος Ελλήνων Προκόπων προς την «Μητέρα των εν Καΐρω Ελληνικών Σωματείων» για ό,τι η ΕΚΚ έχει προσφέρει στο έργο τους, με αφορμή την ολοκλήρωση των 100 χρόνων ιστορίας τους.

 

Ευχόμενοι και στον δεύτερο λαμπρό αιώνα ιστορίας των Προκόπων Καΐρου, δημοσιεύουμε την επιστολή, που έχει ως εξής:    

 

 

Προς

τον Αξιότιμο Πρόεδρο

 της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου

 κ. ΧΡΗΣΤΟ ΚΑΒΑΛΗ

και τα Σεβαστά  Μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής

 

 

 

Κάιρο, 24 Δεκεμβρίου 2013

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

–          Πατριαρχη Αλεξανδρείας κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟ Β’

–          Α.Ε. Πρέσβη της Ελλάδος στο Κάιρο

–          Α.Ε. Πρέσβη της Κύπρου στο Κάιρο

–          Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στο Κάιρο

–          Γενικό Πρόξενο της Κύπρου στο Κάιρο

–          Ομογενειακά Μ.Μ.Ε.

 

 

 

Αγαπητέ κε Πρόεδρε,

Συνοδοιπόρε στο προσκοπικό μας έργο Χρήστο Καβαλή,

 

Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας αναφέρω ότι τις επόμενες μέρες ολοκληρώνεται η εκατονταετία της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Καΐρου (1913-2013).

 

 Ως γνωστόν λόγω συρρίκνωσης του Ελληνισμού στις περισσότερες χώρες του κόσμου, το ΣΕΠ Ελλάδος αποφάσισε κατά την 35 Γενική του Συνέλευση (Μάιος 2011) την τροποποίηση του οργανισμού του. Αποτέλεσμα αυτής της τροποίησης ήταν η συγχώνευση των 44 Περιφερειακών Εφορειών σε 22 Περιφερειακές Εφορείες και παράλληλα η κατάργηση των 10 Εφορειών Περιοχής και η αναδιάταξή τους σε μία (1) Περιφερειακή Εφορεία Αποδήμων.

Το ευχάριστο είναι ότι η έδρα του Αναπληρωτή Περιφερειακού Εφόρου του Αποδήμου Προσκοπισμού για θέματα Αιγύπτου θα είναι στο Κάιρο και συγκεκριμένα στο αγαπητό μας Προσκοπείο, διπλά στον Πολιούχο της Κοινότητάς μας, τον Κοινοτικό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Και αυτό είναι ακόμη μία σπουδαία αναγνώριση εκ μέρους του ΣΕΠ για το σημαντικό προσκοπικό έργο που επιτελείται τα τελευταία χρόνια από τους Προσκόπους του Καΐρου, όχι μόνον στην πρωτεύουσα του Νείλου αλλά και σε όλη την απέραντη Αίγυπτο. Με αυτόν τον τρόπο, οι Πρόσκοποι του Καΐρου θα εξακολουθήσουν να βρίσκονται στο κέντρο των νέων αλλαγών και θα συνεχίσουν τον προσκοπικό τους έργο με την ίδια πάντοτε αυταπάρνηση, στο ξεκίνημα της νέας τους εκατονταετίας, εξυπηρετώντας μ’ αυτόν τον τρόπο την Παροικία και τον Αιγυπτιώτικο Προσκοπισμό.

 

Κατά την τελευταία χρυσή πενταετία του Καϊρινού Προσκοπισμού, όπου είχαμε την πλήρη υποστήριξή σας ως Κοινότητα, καταφέραμε να φτάσουμε σε ένα υψηλό επίπεδο ενός Προσκοπείου που να το ζηλεύουν οι πάντες:

Έτσι, για πρώτη φορά στα δεδομένα του Προσκοπισμού το ΣΕΠ Καΐρου ανοίχτηκε τραπεζικός λογαριασμός με το ποσό των 150.000 λιρών, έγινε πλήρης ανακαίνιση του χώρου του Προσκοπείου και τοποθέτηση ηλεκτρονικών υπολογιστών και κλιματιστικών στις ομάδες των Προσκόπων. Εγκαινιάσαμε το Προσκοπικό μας Πρατήριο «ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΚΟΥΦΑΡΙΔΗΣ», φτιάξαμε την παιδική χαρά με κούνιες και  παιγνίδια για τα παιδιά, προσκομίσαμε νέες χορευτικές παραδοσιακές στολές, όπως επίσης ανανεώσαμε πλήρως τα μουσικά όργανα των προσκόπων και αγοράσαμε νέες σκηνές, νέα sleeping bags και νέα προσκοπικά υλικά για τα Λυκόπουλα και για τους Προσκόπους.

Παράλληλα όμως οργανώσαμε μεγάλες κατασκηνώσεις, είχαμε συμμετοχή στο Τζάμπορι των 100 χρόνων του Ελληνικού Προσκοπισμού, οργανώσαμε προσκοπικές σχολές και συμμετείχαμε σε όλες τις εθνικές εορτές της Παροικίας μας.

 

Από τα πλέον σημαντικά μας έργα ήτανε ότι προβήκαμε στην έκδοση του πρώτου βιβλίου της Περιφέρειας Καΐρου με τίτλο «ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΤΖΕΜΗΣ, Ο ΝΕΣΤΩΡ ΤΟΥ ΑΙΓΥΠΤΙΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΥ» και βρισκόμαστε στην ολοκλήρωση της έκδοσης του Λευκώματος για τα 100 χρόνια του καϊρινού προσκοπισμού με τίτλο «Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΟΧΘΕΣ ΤΟΥ ΝΕΙΛΟΥ». Ανακαινίσαμε επίσης την προσκοπική μας βιβλιοθήκη και ξεκινήσαμε τις ενέργειες εδώ και ένα χρόνο για τη διάσωση, συντήρηση και προβολή των αρχείων της Περιφέρειας. Το κορύφωμα όμως των έργων μας, το οποίο θα είναι και το διαμάντι του Προσκοπείου μας, της Παροικίας μας, αλλά και όλου του Αποδήμου Προσκοπισμού, θα είναι το ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, που θα περιέχει αξιόλογα και σπάνια προσκοπικά αντικείμενα από όλη την διάρκεια των 100 χρόνων της ιστορίας της Περιφέρειας. Το Προσκοπικό Μουσείο θα εγκαινιαστεί στο αμέσως προσεχές διάστημα και θα έχει το όνομα της Μεγάλης Ευεργέτιδας του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού, κας Στέλλας  Κυριάζη.

 

Κύριε Καβαλή,

 

Εσείς ήσασταν δίπλα στη Νεολαία, εμψυχώσατε τους νέους, δώσατε μια ελπίδα στο αύριο του καθενός, υποστηρίξατε τα Σωματεία, τα Σχολεία και όλα τα ελληνικά ιδρύματα της Ελληνικής μας Παροικίας. Δεν διστάσατε ποτέ να σταθείτε δίπλα στους Προσκόπους είτε ως Πρόεδρος είτε ως επιχειρηματίας είτε ως πάροικος, ακόμη και ως παλιός πρόσκοπος. Σας ευχαριστούμε θερμά. Καθώς επίσης ευχαριστούμε και όλα τα αξιότιμα μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής Καΐρου, αυτούς που μάς υποστήριζαν και αυτούς που δεν μάς υποστήριξαν.

 

Επ’ ευκαιρία των αγίων ημερών που διερχόμαστε, σάς ευχόμαστε ο Θεός να σάς δίνει πάντοτε δύναμη και υγεία για να μπορέσετε να συνεχίσετε το έργο σας και την προσφορά σας.

 

Χρόνια πολλά από όλους τους Προσκόπους Καΐρου και για την ονομαστική σας εορτή, κατά την αυριανή Μεγάλη Ημέρα της Γεννήσεως του Θεανθρώπου.

Καλά Χριστούγεννα και σάς ευχόμαστε 2014 πετυχημένες δράσεις για το επόμενο έτος για την αγαπημένη μας Ελληνική Κοινότητα, την Μητέρα των εν Καΐρω Ελληνικών Σωματείων.

 

                                                                                                    Με προσκοπικούς χαιρετισμούς

                                                                          Ο Περιφερειακος Έφορος Προσκόπων Καΐρου

 

 

                                                                                                                  Αλέξανδρος  Καζαμίας

One response to “Αλέκος Καζαμίας, Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων Καΐρου: «Ευχαριστούμε την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου για την προσφορά της»”

  1. Κωνσταντίνου Κωνσταντίνος says:

    Αδελφέ Αλέξανδρε,
    παρακολουθώ ανελλιπώς τα προσκοπικά άρθρα στο Φως Καϊρου και συγχαίρω όλους εσάς που φυλάγετε Θερμοπύλες στη χώρα του Νείλου. Με συγκίνηση διαβάζω τις προσκοπικές σας δράσεις που με φέρνουν χρόνια πίσω όταν έδωσα την Προσκοπική μου Υπόσχεση στην 5η Ομάδα Σώτερ-Αλεξανδρείας το 1947. Εύχομαι στην προσκοπική οικογένεια κάθε ευτυχία με πολλές δραστηριότητες και στους προσκόπους πρόοδο και ευόδωση των προσδοκιών τους.

    Αδελφικά

    Κώστας Κωνσταντίνου
    πρ. Γενικός Έφορος Σώματος Προσκόπων Κύπρου

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης