Πολύ χρήσιμες και εποικοδομητικές αποδεικνύονται οι άτυπες συναντήσεις της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου με τους παροίκους (ΦΩΤΟ)


Από τις σημαντικές εκδηλώσεις της καϊρινής παροικίας, αποδεικνύονται οι τελευταίες δύο άτυπες συγκεντρώσεις διαλόγου μεταξύ της Ελλληνικής Κοινότητας Καΐρου και των παροίκων της αιγυπτιακής πρωτεύουσας.

 

Την περασμένη Δευτέρα, η συνάντηση αυτή έγινε, και πάλι με πρωτοβουλία του Προέδρου της ΕΚΚ κ. Χρήστου Καβαλή, σε ένα από τα νευραλγικά σημεία του Ελληνισμού στην πολύβουη πρωτεύουσα της Χώρας του Νείλου: στην Σούμπρα του Καΐρου, στην αίθουσα του Ορθόδοξου Πνευματκού Πατριαρχικού Κέντρου, δίπλα από τον ιστορικό ναό των Αγίων Αναργύρων.

 

Και πρόκειται πράγματι για μία πολύ σημαντική εκδήλωση – θα λέγαμε και ευφυής  – διότι, ίσως για πρώτη φορά στα τελευταία χρόνια της Κοινότητας, τίθενται τόσο ανοιχτά τα ζητήματα της Κοινότητας, παρουσία όλων όσοι ενδιαφέρονται για αυτά, με πλήρη διαφάνεια και διάλογο, για το καλό βεβαίως της Κοινότητας.

 

Για αυτό και το ενδιαφέρον όλων που συμμετείχαν ήταν μεγάλο, όπου παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας της ΕΚΚ κ. Αντώνης Ιορδανίδης και οι Κοινοτικοί Επίτροποι κ.κ. Σούλα Σκουφαρίδου και Μανούσος Δαμουλάκης (ο τελευταίος είναι και υποψήφιος για τις προεδεχείς εκλογές της ΕΚΚ της 6ης Απριλίου) καθώς επίσης και οι υποψήφιοι Κοινοτικοί Επίτροποι κ.κ. Στέφανος Αργυρίου, Μιχάλης Γκρουνστέιν, Απόστολος Γυφτογεωργίου. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι είτε ήταν στο εξωτερικό  είτε δεν μπόρεσαν να παρεβρεθούν. Παράλληλα, το τιμητικό παρόν έδωσε ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ο εφημέριος του ναού π. Ιωακείμ, ο βοηθός Περιφερειακός Έφορος Απόδημων Προσκόπων κ. Αλέκος Καζαμίας, ενώ μεγάλη χαρά έδωσε σε όλους η παρουσία του νεοαφειχθέντος μετά από την περιπέτεια της υγεία του, του αγαπητού Προέδρου του Ορθόδοξου Κέντρου κ. Γιώργου Ζουμπουλίδη, ο οποίος έγινε θερμά δεκτός από όλους και εκείνος ευχαρίστησε την παροικία για την αγάπη που τού έδειξε όλο αυτόν τον καιρό.

 

Παραβρέθηκαν επίσης ο Αναπληρωτής Αντιπρόεδρος του Ορθόδοξου Πνευματικού Πατριαρχικού Κέντρου κ. Ιωάννης Αγιάννογλου, ο Πρόεδρος του αθλητικού σωματείου ΣΕΝΕΚ κ. Ανδρέας Ιόσρι, η Ταμίας του Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής κα Άννα Γεωργαλίδου, η Διαχειριστική Διευθύντρια του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου κα Ντίνα Γεδεών, η Διευθύντρια του Οίκου Ευγηρίας της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κα Αγγέλα Χαραμποπούλου και άλλοι συμπάροικοι.

 

Κατά την πολύ σημαντική αυτή συνάντηση των παροίκων τέθηκαν πολύ σημαντικά ζητήματα, μεταξύ των οποίων ήταν το θέμα του κατά πόσο μπορεί να είναι κάποιο μέλος της ΕΚΚ το οποίο δεν πληροί κάποιες προϋποθέσεις από το καταστατικό. Ο Πρόεδρος κ. Καβαλής δεσμεύτηκε να τηρηθούν από τώρα και στο εξής όλες οι απαιτούμενες τυπικές προϋποθέσεις αλλά και οι ουσιαστικές, χωρίς να φθάσουμε στο σημείο να διώχνουμε Έλληνες στο αίμα και την ψυχή από την ΕΚΚ, διότι ίσως δεν διαθέτουν κάποιο τυπικό στοιχείο, π.χ. πτυχίο.

 

Παράλληλα, πολύς λόγος έγινε για την προσφορά της ΕΚΚ προς τα παροικιακά σωματεία και το γεγονός ότι θα πρέπει η Ελληνική Κοινότητα να τα στηρίζει στο μέλλον. Ο Πρόεδρος εδώ εξήγησε το σκεπτικό της βοήθειας της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, που είναι να διατηρούνται τα Ελληνικά σωματεία σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο κυρίως στις υποδομές που υπερβαίνουν τις αντοχές των, αλλά τα ΔΣ οφείλουν να  εργάζονται και κείνα για την εξασφάλιση από ίδιους πόρους στα έξοδά τους. Χαρακτηριστικά είπε ο κ. Καβαλής, «εμείς βάζουμε πλάτη, την δουλειά όμως την κάνουν οι διοικούντες τα σωματεία».

 

Επίσης, τέθηκε το θέμα του Σώματος Ελλήνων προσκόπων και το πώς διευθετήθηκε η πρόσφατη βραδιά της Τσικνοπέμπτης, όπου υπήρξαν ανώνυμα σχόλια για το ότι πουλήθηκε στην τιμή των 5 Λιρών Αιγύπτου εδέσματα που ήταν προσφορά, κάνοντας πολλούς από τους παρεβρισκομένους να εκφράσουν την δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι κάθονται κάποιοι και συζητούν για το ευτελές ποσό του μισού ευρώ, ξεχνώντας τα τεράστια έξοδα που κόστισε η υπέροχη αυτή βραδιά αλλά κυρίως ξεχνώντας το σημαντικότατο έργο που προσφέρουν οι Έλληνες Πρόσκοποι εδώ και 101 χρόνια στο ελληνικό Κάιρο.

 

Τέλος, αναφορικά με το θέμα που προέκυψε με την δήθεν «αποπομπή» του Ιωάννη Πολυγερινού από το Σώμα Προσκόπων, ο κ. Καζαμίας δήλωσε κατηγορηματικά ότι ουδέποτε συνέβη κάτι τέτοιο, και τα όποια σχόλια είναι κακόβουλα.

 

Η επόμενη συγκέντρωση ΕΚΚ – παροίκων θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 2 Μαρτίου στην Ελληνική Στέγη Ηλιουπόλεως. 

 

Ακολουθούν φωτογραφίες από την συγκέντρωση της Σούμπρας:

 

20140224_200126

 

20140224_201332

 

20140224_201001

 

20140224_202425

 

20140224_202449

 

20140224_211032

 

20140224_211209

 

20140224_200621

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης