Πρωτοβουλία του Συλλόγου Αμπετείου Σχολής για τη δημιουργία Βιβλιοθήκης στο Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών Αμυγδαλέζας


Αξιέπαινη κρίνεται από όλους η πρωτοβουλία του Συλλόγου Αμπετείου Σχολής (Αθήνας) για τη δημιουργία Βιβλιοθήκης στο Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών Αμυγδαλέζας.

 

Όπως ενημερώνουν με επιστολή τους ο Πρόεδρος του Σωματείου κ. Νικόλας Βαδής και ο Γενικός Γραμματέας κ. Ευάγγελος Πεζάς, ο Σύλλογος Αμπετείου Σχολής, ευαισθητοποιούμενος από το γεγονός ότι στο εν λόγω Κέντρο Κράτησης, βρίσκονται 700 άτομα που προέρχονται κυρίως από αραβόφωνες χώρες, κρίνεται αναγκαία η δημιουργία βιβλιοθήκης με βιβλία στη γλώσσα τους «ώστε να συνεισφέρουμε στην ποιότητα ζωής αυτών των συνανθρώπων μας».

 

Αναλυτικά, η επιστολή που απεστάλη από τον Σύλλογο Αμπετείου Σχολής σε όλα τα Μέλη του και ζητάει τη βοήθειά τους, αναφέρει τα εξής:

 

 

 

Αγαπητά μέλη και φίλοι/φίλες του Συλλόγου Αμπετείου Σχολής,

 

Σας ενημερώνουμε ότι στον Τομέα Β’ του Κέντρου Κράτησης Αλλοδαπών, στην περιοχή της Αμυγδαλέζας, κρατούνται σήμερα 700 περίπου άτομα, στην πλειοψηφία τους, από Αραβικές χώρες και από το Πακιστάν και Αφγανιστάν. Κρατούνται αποκλειστικά και μόνο για μη κατοχή νομίμων εγγράφων και όχι για ποινικά αδικήματα.     

 

Για τους κρατούμενους και παρ όλη τη συνεχή συνεισφορά και παροχή της ΕΛ.ΑΣ. (στην οποία υπάγεται η υπηρεσία αυτή) γίνεται επιπλέον προσπάθεια από τους Κοινωνικούς Λειτουργούς διατήρησης της ενεργητικότητας τους με διάφορες ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Μέρος αυτής της πρωτοβουλίας είναι η δημιουργία βιβλιοθήκης με βιβλία στη γλώσσα τους καθώς και στην Αγγλική και στη Γαλλική γλώσσα.

 

Αποφασίσαμε να ανταποκριθούμε στην ωραία αυτή προσπάθεια ώστε να συνεισφέρουμε στην ποιότητα ζωής αυτών των συνανθρώπων μας με κάποια βιβλία ή άρθρα στην γλώσσα τους (και στα Αγγλικά/Γαλλικά). Όσοι λοιπόν από εσάς θέλουν και μπορούν να προσφέρουν βιβλία να επικοινωνήσουν με τον Νικόλαο Μαλαχία  ( [email protected] , κινητό 6944845404), μέλος του Δ.Σ. του Σ.Α.Σ., να του ανακοινώσουν την δωρεά τους και να συμφωνήσουν στο σημείο παράδοσης των βιβλίων (στον Σύνδεσμο Αιγυπτιωτών Ελλήνων, 3ης Σεπτεμβρίου 56 ή στον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αιγυπτιωτών στον Άγιο Κοσμά).

 

Σας ευχαριστούμε,

 

 

Ο Πρόεδρος                                                                Ο Γενικός Γραμματέας

                                                

Νικόλαος Βαδής                                                              Ευάγγελος Πεζάς  

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης