Πρόθεση για τουριστικές επενδύσεις από τη Σαουδική Αραβία, μετά την επίσκεψη της Υπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη, στο Ριάντ


Την πρόθεση για επενδύσεις στην Ελλάδα, στον τουριστικό τομέα, εξέφρασε ο πρίγκιπας Al Waleed bin Talal, ιδρυτής, Πρόεδρος και CEO της Kingdom Holding Company, στη συνάντησή του με την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία.
Η Υπουργός Τουρισμού παρουσίασε τους άξονες της νέας τουριστικής πολιτικής που ακολουθεί η Ελλάδα, δίνοντας έμφαση στην απλούστευση των διαδικασιών για την ενίσχυση της τουριστικής επιχειρηματικότητας.
Η εταιρεία Kingdom Holding Company δραστηριοποιείται στις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις σε όλο τον κόσμο, ενώ η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια των επαφών του Al Waleed bin Talal με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με σκοπό την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα από τον αραβικό κόσμο.
Νωρίτερα, η Ελληνίδα Υπουργός Τουρισμού συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπα Muqrin bin Abdulaziz, δεύτερο στη διαδοχή του θρόνου και τρίτο στην ιεραρχία της Σαουδικής Αραβίας.
Βασικό αντικείμενο της συνάντησης ήταν η διερεύνηση των δυνατοτήτων της εκ νέου δημιουργίας απευθείας αεροπορικής σύνδεσης των δυο χωρών. Επίσης, συζητήθηκαν σειρά θεμάτων που αφορούν τη συνεργασία Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας στον τομέα του τουρισμού.
Στη συνέχεια, η κα Κεφαλογιάννη συναντήθηκε με τον Υπουργό Πολιτισμού και Ενημέρωσης, πρίγκιπα Abdulaziz bin Mohieddin Khoja, με τον οποίο συζήτησαν νέες μορφές συνεργασίας και δράσεων τόσο στον τομέα των ΜΜΕ όσο και στον τομέα του πολιτισμού. Συγκεκριμένα, συζητήθηκε η δυνατότητα παραγωγής ντοκιμαντέρ το οποίο θα παρουσιάζει την Ελλάδα στη Σαουδική Αραβία. Επίσης, συζητήθηκε η δυνατότητα διοργάνωσης κοινής έκθεσης σε Ριάντ και Αθήνα, όπου θα προβάλλεται η πολιτιστική κληρονομιά των δύο χωρών.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης