Σε βαρύ κλίμα, λόγω της απώλειας του Γ. Χαλκιά, ανοίγουν στις 20 Ιανουαρίου, οι υποψηφιότητες για τέσσερις θέσεις της Κοινότητας Καΐρου


Από την  Δευτέρα το πρωί 20 Ιανουαρίου μέχρι την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου το μεσημέρι στις 2, θα μπορούν όσοι πάροικοι επιθυμούν να υποβάλουν τις υποψηφιότητές τους για τις τέσσερις θέσεις της Διαχειριστικής Επιτροπής Καΐρου.

 

Το άνοιγμα των υποψηφιοτήτων γίνεται σε βαρύ κλίμα λόγω  της απώλειας ενός από τα πιο σημαντικά στελέχη της Κοινοτικής Επιτροπής, του αξέχαστου Γιώργου Χαλκιά, που έφυγε από την ζωή το πρωί της 19ης Ιανουαρίου, από ανακοπή καρδιάς, στο σπίτι του στο Κάιρο.

 

Όπως μάς ενημέρωσαν από τα Κεντρικά Γραφεία της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, παρά το επταήμερο πένθος της, η Κοινότητα πρέπει να προχωρήσει στη διαδικασία του εν λόγω ανοίγματος των υποψηφιοτήτων, διότι, οι ημερομηνίες της προσεχούς ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της ΕΚΚ, στις 6 Απριλίου, υποχρεώνουν την Κοινότητα να τηρήσει το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, όπως καθορίζεται από το Υπουργείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Αιγύπτου.

 

ΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΘΕΣΟΥΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ

 

Σύμφωνα με το άρθρο 31 του καταστατικού της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, δικαίωμα υποψηφιότητας για την Διαχειριστική Επιτροπή έχουν όλα τα Μέλη που πληρούν τους εξής όρους:

 

1. Απολαμβάνουν τα αστικά τους δικαιώματα.

 

2. Είναι τακτικά μέλη της Κοινότητας για ένα χρόνο τουλάχιστον.

 

3. Έχουν συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας τους, πριν την ημερομηνία της Τ.Γ.Σ. στις 6/4/2014.

 

4. Ομιλούν και γράφουν την Ελληνική Γλώσσα.

 

Στη σχετική της ανακοίνωση, η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου τονίζει ότι «από την Δευτέρα 20/1/2014 έως την Δευτέρα 27/1/2014 και ώρα 2:00 το μεσημέρι, εκτός των μη εργάσιμων ημερών εντός της πιο πάνω περιόδου, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι όπως καταθέσουν αυτοπροσώπως την υποψηφιότητα τους, αφού παραλάβουν και συμπληρώσουν το σχετικό έντυπο, από τα Κεντρικά Γραφεία της ΕΚΚ, και καταθέσουν τα σχετικά έγγραφα (Πιστοποιητικό ποινικού μητρώου για τον πρώτο όρο και σχετική υπεύθυνη δήλωση για τους λοιπούς όρους).

 

Κατά την ίδια περίοδο, μπορούν να δηλώσουν ενδιαφέρον όποια τακτικά μέλη, επιθυμούν να ορισθούν άμισθοι ελεγκτές της Κοινότητας.

 

Η Κ.Ε. θα καθορίζει την Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της 6ης Απριλίου σε επόμενη συνεδρίαση και σχετική δημοσίευση».

 

Να σημειωθεί τέλος, όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενα ρεπορτάζ, ότι η συγκέντρωση – συζήτηση των παροίκων στο Ελληνικό Κέντρο Καΐρου για να συζητηθούν τα θέματα της παροικίας, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το βράδυ της 20ής Ιανουαρίου, ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ.

 

Τόσο για την εκδήλωση αυτή όσο και για οποιαδήποτε άλλη κοινοτική εκδήλωση, θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες το πρόγραμμά τους από την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης