Σημαντικές επαφές του Έλληνα ΥΠΕΞ Ευ. Βενιζέλου με ομολόγους του των αραβικών χωρών στην Ν. Υόρκη


Διαδοχικές ιδιαίτερα σημαντικές συναντήσεις είχε στη Νέα Υόρκη ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης και Υπουργός των Εξωτερικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος με ομολόγους του Υπουργούς Εξωτερικών αραβικών κρατών, στα πλαίσια της Υπουργικής Εβδομάδας της 68ης Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε.

Έτσι, μεταξύ αυτών, ο κ. Βενιζέλος είχε συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Σεΐχη A. Bin Zayed Al Nahyan. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αντηλλάγησαν απόψεις για διεθνή και περιφερειακά ζητήματα και εξετάστηκαν τρόποι περαιτέρω διεύρυνσης της πολιτικής συνεργασίας και των διμερών σχέσεων Ελλάδας-ΗΑΕ.

Οι δύο Υπουργοί εξέφρασαν τη βούλησή τους να εργασθούν για την ολοκλήρωση και υπογραφή σημαντικών οικονομικών συμφωνιών στους τομείς της υγείας, των οδικών και των θαλάσσιων μεταφορών που θα μπορούσαν να υπογραφούν στο πλαίσιο της 2ης Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας-Η.Α.Ε. που αναμένεται να διεξαχθεί, μέχρι τα τέλη του έτους, στο Αμπού Ντάμπι.

Από πλευράς του, ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε τις ευκαιρίες επενδυτικής δραστηριοποίησης εμιρατινών εταιρειών στην Ελλάδα και επανέλαβε την ένθερμη ελληνική στήριξη στις προσπάθειες κατάργησης των θεωρήσεων εισόδου Schengen για τους Εμιρατινούς πολίτες.

Δημιουργία Κοινού Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας-Αλγερίας, αποφάσισαν οι υπουργοί Εξωτερικών των δυο χωρών

Ελλάδα και Αλγερία θα προχωρήσουν στη δημιουργία κοινού Επιχειρηματικού Συμβουλίου. Αυτό αποφάσισαν, κατά τη συνάντηση που είχε ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αλγερίας, Ραμτάν Λαμάμρα.

Οι δύο Υπουργοί εξέφρασαν τη βούλησή τους για ενίσχυση των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων, μέσω της δημιουργίας κοινού Επιχειρηματικού Συμβουλίου και της συμμετοχής ελληνικών τεχνικών εταιρειών στην αγορά της Αλγερίας. Επίσης, συζήτησαν θέματα ενεργειακής συνεργασίας στον τομέα του Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου και αντάλλαξαν απόψεις για διεθνή και περιφερειακά θέματα, εστιάζοντας στις εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Από πλευράς του, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, απηύθυνε πρόσκληση στον Λαμάμρα να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα ενώ εξέφρασε την πρόθεση της Ελλάδας να εργασθεί για την προώθηση των σχέσεων ΕΕ-Αλγερίας, κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

Συνάντηση και με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ιορδανίας

Ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε και με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ιορδανίας, Νάσερ Τζούντεχ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Τζούντεχ μετέφερε τις εκτιμήσεις του για την πορεία της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή, καθώς και για την κατάσταση στη Συρία, δεδομένου ότι η Ιορδανία αποτελεί χώρο υποδοχής χιλιάδων προσφύγων από τη γειτονική της χώρα.

Στη συνέχεια, οι δύο Υπουργοί αναφέρθηκαν στην ανάγκη ενίσχυσης των οικονομικών και εμπορικών επαφών Ελλάδας-Ιορδανίας και αντάλλαξαν προσκλήσεις για πραγματοποίηση εκατέρωθεν επισκέψεων σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών.

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος απηύθυνε πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τον Ιορδανό Μονάρχη Αμπντουλάχ Β” για να επισκεφθεί επίσημα την Ελλάδα.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS
Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης