Στις 24 Νοεμβρίου εγκαινιάζονται τα δύο νέα Μουσεία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας


Δύο νέα Μουσεία που θα αντικατοπτρίζουν την ιστορία του Δευτερόθρονου Παλαίφατου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής πρόκειται να εγκαινιαστούν στην έδρα της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής στην Αλεξάνδρεια, στις 24 Νοεμβρίου. Πρόκειται για το Αρχαιολογικό και το Εκκλησιαστικό μουσείο, που θα δώσουν την ευκαιρία στον κάθε επισκέπτη να ανακαλύψει νέες πτυχές που συνδέουν την δισχιλιετή παρουσία του Πατριαρχείου με την Αίγυπτο, από τους καιρούς της αρχαιότητας μέχρι το Βυζάντιο και το σήμερα.

Τα εγκαίνια που θα ευλογήσει ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος Β΄, θα γίνουν παρουσία των ελληνικών και αιγυπτιακών αρχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την Ελλάδα θα παραστεί ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό κ. Κυριάκος Γεροντόπουλος ο οποίος θα παρακολουθήσει και την Πατριαρχική πολυαρχιερατική Θ. Λειτουργία που θα τελεστεί την ίδια ημέρα στον επιβλητικό Κοινοτικό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αλεξανδρείας.

Παράλληλα, την παραμονή, 23 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, όπου θα γίνει ένας απολογισμός στο έργο μιάς εκάστου Μητροπόλεως του ιεραποστολικού Πατριαρχείου του οποίου η δικαιοδοσία εκτείνεται σε 54 χώρες σε ολόκληρη την Αφρική.

Τέλος, την 25η Νοεμβρίου, ημέρα των Σεπτών Γενεθλίων του Πατριάρχου Αλεξανδρείας Θεοδώρου Β΄, όπου κλείνει τα 59 έτη του, θα τελεστεί η Θ. Λειτουργία της Αγίας Αικατερίνης που κατάγεται από την Αλεξάνδρεια, στον ναό του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου.

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Οκτωβρίου 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης