Το φυσικό αέριο στις σημερινές συνομιλίες του Αιγυπτίου Προέδρου, Άντλι Μανσούρ, με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη


Σημαντικές διμερείς συμφωνίες, σε διάφορους τομείς, περιλαμβανομένου του ενεργειακού, θα υπογράψει σήμερα στο Κάιρο ο Πρόεδρος της δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης, που πραγματοποιεί στην Αίγυπτο.

 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Ιωάννη Κασουλίδη, τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργο Λακκοτρύπη, τον Πρέσβη της Δημοκρατίας στην Αίγυπτο κ. Σώτο Λιασίδη και υπηρεσιακούς παράγοντες, θα έχει κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου κ. Adly Mansour. Στη συνέχεια οι δύο Πρόεδροι θα παρακαθίσουν σε διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο πλευρών.

 

Αργότερα ο Πρόεδρος θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Αιγύπτου κ. Hazem El-Bablawi και στην παρουσία τους θα υπογραφτούν διμερείς συμφωνίες μεταξύ των οποίων είναι:

 

Συμφωνία-πλαίσιο αναφορικά με την κοινή ανάπτυξη υδρογονανθρακικών πόρων που ευρίσκονται εκατέρωθεν της μέσης γραμμής, Αεροπορική Συμφωνία και Μνημόνιο Συναντίληψης μεταξύ του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και του αιγυπτιακού Νοσοκομείου για Παιδιά με Καρκίνο.

www.sigmalive.com

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης