Συνεχίζει να γοητεύει το ελληνικό κοινό, το «Παραμύθι της Τετράγωνης Λογικής» του Δ/ντή του Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου Χρ. Παπαδόπουλου


Και την ελληνική συμπρωτεύουσα «κατέκτησε» το «Παραμύθι της Τετράγωνης Λογικής», το τελευταίο συγγραφικό έργο του Διευθυντή του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου, στιχουργού και εκπαιδευτικού, Χρίστου Γ. Παπαδόπουλου.

 

Συγκεκριμένα, «Το παραμύθι της τετράγωνης λογικής» αλλά και το βιβλίο-cd «Το φτερό του δράκου» του Χρ. Παπαδόπουλου, που συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του εδώ και επτά χρόνια στο ελληνικό πολιτιστικό γίγνεσθαι στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, αποκομίζοντας τα πιο θετικά σχόλια για την δουλειά του, παρουσιάστηκαν λίγο πριν την εκπνοή του χρόνου 2013, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Χριστουγεννιάτικες ιστορίες» του βιβλιοπωλείου Ιανός στη Θεσσαλονίκη, για φιλανθρωπικό σκοπό, αφού σκοπός της εκδήλωσης ήταν κυρίως να συγκεντρωθούν χρήματα για το Παιδικό χωριό Φιλύρου. Στην παρουσίαση διαβάστηκαν αποσπάσματα του βιβλίου από τη γνωστή ηθοποιό Κλέλια Ρένεση. Ενώ, ο ερμηνευτής Αλέξανδρος Καλλιφατίδης τραγούδησε μερικά από τα μουσικά παραμύθια. Η διευθύντρια του Παιδικού χωριού ευχαρίστησε τον συγγραφέα για την συμμετοχή του.

 

papadopoulos thessa 02

Παράλληλα, στις αρχές του νέου χρόνου, στις 5 του Γενάρη, στο Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης αυτή τη φορά, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φίλων Τούμπας, ο συγγραφέας Χρίστος Παπαδόπουλος, επιστρέφοντας στην παιδική του γειτονιά, παρουσίασε εκεί το «Παραμύθι της Τετράγωνης Λογικής», το οποίο προλόγισε η θεατρική συγγραφέας και μεταφράστρια Πένυ Φυλακτάκη, πλέκοντας το εγκώμιο του συγγραφέα είπε μεταξύ άλλων:

 

«Θεωρώ το βιβλίο αυτό ένα κλασσικό αριστούργημα. Ένα από τα πράγματα που με ενθουσίασε είναι αυτή η λεπτή ισορροπία που έχει βρει ο συγγραφέας ανάμεσα στο μυαλό και την καρδιά. Ξεκινάει με μια ευφυή ιδέα και καταλήγει στην καρδιά, δίνοντας έναυσμα στο μυαλό ενώ ταυτόχρονα σε συγκινεί.

 

Άλλη μια ισορροπία μες στο βιβλίο είναι αυτή της τεχνικής που έχει φτάσει να γίνεται τέχνη. Όπως κάθε καλός τεχνίτης, ο συγγραφέας έχει καταφέρει να καλύψει την τεχνική κάνοντας τέχνη. Η ροή του λόγου του, έχει τη φυσικότητα της ποίησης. Στηρίζεται σε αρχέτυπα τόσο πολύ που γίνονται πρωτότυπα και με τη σειρά τους δημιουργούν νέα αρχέτυπα. Αυτή η ιστορία έχει φτιάξει ήρωες. Ενώ οι περισσότεροι αναμασούν αυτά που υπάρχουν, εδώ ο συγγραφέας στηρίζεται στην παράδοση δημιουργώντας μια καινούργια παράδοση. Θεωρώ ότι αν αυτό το έργο ξεφύγει από τα σύνορα της ελληνικής γλώσσας θα γίνει μεγάλη επιτυχία στο εξωτερικό. Έχει ένα καινούργιο μύθο κι αυτό είναι μια αρετή που εγγυάται τη βιωσιμότητά του μέσα στο χρόνο.

 

Επίσης, το χιούμορ του έργου σε βρίσκει «κατακούτελα» αλλά γίνεται με απόλυτο σεβασμό προς τον αναγνώστη, χωρίς να το παρακάνει. Είναι ένα χιούμορ μιας απόλυτα καυστικής πολιτικής σάτιρας με όλες τις σχέσεις εξουσίας που μάς διοικούνε. Γίνεται καυστικό «με το βαμβάκι» και σε προβληματίζει, χωρίς να προσβάλλει κανέναν.

 

Το «Παραμύθι της Τετράγωνης Λογικής» έχει μέσα του τα χαρακτηριστικά στοιχεία του κλασσικού, παρουσιασμένα με τον τρόπο που μόνον ο Χρίστος Παπαδόπουλος ξέρει… Και θα ήθελα να το δω να κατακτάει την αγορά και να ξεφεύγει από τα σύνορα της χώρας.»

 

papadopoulos thessa 03

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης