Τα προβλήματα του καϊρινού Ελληνισμού έθεσε στον ΥΦΥΠΕΞ Κ. Γεροντόπουλο ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καΐρου Χρήστος Καβαλής


Την αγωνία των Αιγυπτιωτών του Καΐρου για την επίλυση των ζητημάτων που αφορούν τον Ελληνισμό του Καΐρου, έθεσε κατά την συνάντηση που είχε με τον Υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό κ. Κυριάκο Γεροντόπουλο, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής.

 

Στην συνάντηση που έγινε στο περιθώριο των ιστορικών εγκαινίων των δύο νέων Μουσείων του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ο κ. Καβαλής έθεσε επί τάπητος στον Έλληνα αξιωματούχο το ζωτικό ζήτημα των συντάξεων των Αιγυπτιωτών, οι οποίες δεν έχουν ακόμη επανασυνδεθεί, και οι οποίες υπερβαίνουν ίσως και τις διακόσιες περιπτώσεις. Ο κ. Καβαλής εξήγησε στον Υφυπουργό Εξωτερικών ότι είναι περίπου το 60% των μικροσυνταξιούχων του ΙΚΑ που ακόμη περιμένουν να ξαναπάρουν την σύνταξή τους (σε αρκετές περιπτώσεις, εδώ και αρκετούς μήνες) και εξασφάλισε την υπόσχεση ότι για το θέμα, θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για την διευθέτησή του.

 

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Μητέρας των εν Καΐρω Σωματείων ζήτησε από τον κ. Γεροντόπουλο να μεταφέρει τις ευχαριστίες της Διαχειριστικής Επιτροπής της Κοινότητας Καΐρου προς τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος αφουγκράστηκε τα προβλήματα του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού κατά την πρόσφατη επίσημη επίσκεψή του στο Κάιρο στις 5 Σεπτεμβρίου, και επεσήμανε προς τον κ. Γεροντόπουλο, οι προσπάθειες της Ελληνικής Πολιτείας να συνεχιστούν για να επιλυθούν και τα υπόλοιπα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Αιγυπτιώτης Ελληνισμός στο Κάιρο.

 

Μεταξύ αυτών, ένα από τα πιο καίρια θέματα είναι η απόκτηση διαβατηρίων και η τακτοποίηση των χαρτιών που αφορούν ηλικιωμένους κυρίων Αιγυπτιώτες, που δεν έχουν γραφτεί σε ελληνικό δήμο, και αν δεν υπάρξει ειδική μέριμνα, κινδυνεύουν να μην μπορέσουν να εκδώσουν και πάλι ελληνικό διαβατήριο, με ό,τι επίπτωση μπορεί να έχει αυτό για την καθημερινή ζωή τους στην Αίγυπτο, καθότι μάλιστα πολλοί από αυτούς δεν κατέχουν καν αιγυπτιακό διαβατήριο.

 

Τέλος, ο κ. Καβαλής έθεσε επί τάπητος στον κ. Γεροντόπουλο την ανάγκη να ρίξει το βάρος της η Πολιτεία στην ενίσχυση της ελληνόφωνης εκπαίδευσης, κυρίως σε περιοχές όπως η Αίγυπτος, όπου υπαρχουν το Πατριαρχείο, οι Κοινότητες και ο Ελληνισμός.

 

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γεροντόπουλος υποσχέθηκε ότι θα κάνει κάθε τι δυνατόν για να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από την Ελληνική Πολιτεία όλα αυτά τα παραπάνω ζητήματα.

 

Τέλος, ο κ. Καβαλής προσκάλεσε τον Υφυπουργό Εξωτερικών να επισκεφθεί σύντομα το Κάιρο και τον Ελληνισμό της Αιγυπτιακής πρωτεύουσας και ο κ. Γεροντόπουλος υποσχέθηκε να βρεθεί το συντομότερο δυνατό κοντά στους Έλληνες του Καΐρου.    

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Απριλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads
Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης