Την ανάγκη διενέργειας εκλογών για την ανάδειξη νέου Προεδρείου του ΣΑΕ έθεσε η ΓΓ του ΣΑΕ στον ΥΦΥΠΕΞ Κυριάκο Γεροντόπουλο


Συνάντηση με τον Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, κ. Κυριάκο Γεροντόπουλο, είχε η Γραμματέας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) Δρ. Όλγα Σαραντοπούλου.

 

Στη συζήτηση, που διεξήχθη σε φιλικό κλίμα, τέθηκαν ορισμένα από τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την Ομογένεια, όπως το φορολογικό και η στασιμότητα που παρατηρείται στην αναδιοργάνωση του ΣΑΕ.

 

Η Γραμματέας του ΣΑΕ έθεσε επίσης το ζήτημα του νέου νόμου και τόνισε την ανάγκη διενέργειας εκλογών για την ανάδειξη νέου προεδρείου. Υπογράμμισε ότι το ΣΑΕ ως θεσμός κατοχυρωμένος στο Σύνταγμα της Ελλάδος δεν δύναται να παρουσιάζει κενό λειτουργίας και ύπαρξης, ενώ επεσήμανε πως, σε κάθε περίπτωση, οι εκλογές θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν και με τον υφιστάμενο νόμο.

 

Επίσης, η Δρ.Σαραντοπούλου αναφερόμενη στην Αναθεωρητική και Οργανωτική Επιτροπή, μέλη της οποίας είναι το νυν προεδρείο του ΣΑΕ, ακαδημαϊκοί καθώς και υπηρεσιακοί και θεσμικοί παράγοντες της Ελλάδος και της Ομογένειας, εισηγήθηκε την σύντομη ενεργοποίηση της.

 

Η κυρία Σαραντοπούλου έθεσε και το κρίσιμο θέμα της στέγασης των Γραφείων του ΣΑΕ στην Θεσσαλονίκη και της πολύμηνης στάσης στην μισθοδοσία και τις Ασφαλιστικές Εισφορές των υπαλλήλων του Ιδρύματος Αποδήμου Ελληνισμού.

 

Από την πλευρά του ο κ. Γεροντόπουλος επανέλαβε το έντονο ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για τον Απόδημο Ελληνισμό και τη σταθερή προσήλωσή της στην αξιοποίηση του δυναμικού του. ‘Όσον αφορά το ΣΑΕ, υπογράμμισε την ανάγκη ανασυγκρότησής του κατόπιν και των διαβουλεύσεων που είχε με την Ομογένεια.

 

Τέλος, αναφέρθηκε στην επικείμενη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, υπό τον νέο της Πρόεδρο, βουλευτή ΝΔ Θεσσαλονίκης κ. Σάββα Αναστασιάδη, προκειμένου να καθοριστούν τα επόμενα βήματα για την αναδιαμόρφωση του ΣΑΕ, την ψήφιση του νομοσχεδίου και τις εκλογές για την ανάδειξη νέου προεδρείου.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS
Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης