Υπό τους ήχους της προσκοπικής μπάντας, στα σημερινά Θεοφάνεια, ο Καθαγιασμός των Υδάτων του Νείλου, από τον Μέμφιδος κ. Νικόδημο


Ήταν η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που οι Πρόσκοποι συμμετείχαν σε μία από τις – ομολογουμένως – πιο συγκινητικές ακολουθίες του αγιασμού των υδάτων του Νείλου.

 

Η εικόνα άγγιζε την καρδιά όλων των παροίκων. Στον όμορφα ανακαινισμένο Ναυτικό Όμιλο Καΐρου, η προσκοπική μπάντα προπορεύτηκε στην ιερή πομπή με τους εκπροσώπους του ΔΣ του Ελληνικού Σωματείου να ακολουθούν κρατώντας τον Σταυρό και αμέσως μετά ο νέος Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος, Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου, συμπαραστατούμενος υπό του Ιερού κλήρου.

 

Φτάνοντας η ώρα για το «Εν Ιορδάνη», οι επίσημοι μεταφέρθηκαν στην άκρη της προβλήτας και ο Μητροπολίτης έριξε τον Σταυρό. Ξανά και ξανά. Η προσκοπική μπάντα άρχισε τότε και πάλι να παιανίζει και να μεταφέρει τους ήχους του ελληνισμού και να παντρεύεται με τους μεγάλους ύμνους της ημέρας των Θεοφανείων, με το «Επεφάνης σήμερον…»

 

Ακολούθησε η κοπή της πίττας, όπου το φλουρί έπεσε στην Κοινοτική Επίτροπο Καΐρου κα Σούλα Σκουφαρίδου, που δέχτηκε τις ευχές όλων και μαζί και ένα συμβολικό δώρο από τον ΕΝΟΚ.

 

Για την μεγάλη ημέρα μίλησε ο Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος (που μεταξύ άλλων ευχαρίστησε θερμά τους Προσκόπους Καΐρου που έδωσαν ένα ξεχωριστό χρώμα στην εορτή) , ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Ιωάννης Χατζαντωνάκης, ο (και εορτάζων) Κύπριος Πρόξενος κ. Φώτης Φωτίου, ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου (ΕΚΚ) κ. Κήμης Φλεβοτομάς (που μετέφερε τους χαιρετισμούς και τις ευχές της Διαχειριστικής Επιτροπής και του Προέδρου της ΕΚΚ κ. Χρήστου Καβαλή) και ο Πρόεδρος του ΕΝΟΚ κ. Γιώργος Χαγιάτ, ο οποίος τόνισε την συνεχή πρόοδο των έργων στον Όμιλο.

 

Να σημειωθεί ότι παραβρέθηκαν επίσης ο Ταμίας της ΕΚΚ κ. Αντώνης Διαμαντίδης και οι Κοινοτικοί Επίτροποι κ.κ. Μανούσος Δαμουλάκης, Στέλλα Κυριάζη και η κα Σούλα Σκουφαρίδου.

 

Παραβρέθηκε επίσης και η παλιά Αιγυπτιώτισσα κα Αικατερίνη Σοφιανού – Μπελεφάντη, που ταξίδεψε αυτές ειδικά τις μέρες από την Ρουμανία για να βρεθεί με τον σύζυγό της Παντελή Σοφιανό κοντά στους παλιούς συμπαροίκους της, πριν αφήσει το Κάιρο, πριν από μισόν αιώνα ακριβώς.

 

Τέλος, εκτός από τα συγχαρητήρια στο ΔΣ του ΕΝΟΚ για την όλη οργάνωση, θερμά συγχαρητήρια απηύθυναν όλοι στους προσκόπους που με επικεφαλής τον κ. Αλέκο Καζαμία, μάς γοήτευσαν όλους, και μάς προϊδέασαν για το έργο που αδιάκοπα συνεχίζουν και αυτή, την δεύτερη νέα εκατονταετηρίδα της ιστορίας τους, που ξεκίνησε με τις αρχές του 2014.

 

DSC_0641

 

DSC_0613

 

DSC_0654

 

 

 

 

 

DSC_0689

 

DSC_0712DSC_0696

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS
Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης