Χρ. Καβαλής, Πρόεδρος Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου: «Πάει ο παλιός ο χρόνος. Ας σκεφτούμε μαζί, υποδεχόμενοι το νέο έτος 2014 !! «


Είναι άραγε εφικτό ή πιο καλά… ρεαλιστικό να τραβάμε γραμμές στον χρόνο και να λέμε πως αφήνουμε πίσω ό, τι πέρασε και να ξεκινάμε έτσι από την αρχή;

Μήπως έτσι πιστεύουμε ότι τα προβλήματα της χθεσινής ημέρας θα αλλάξουν; Μήπως τα εμπόδια θα εξαφανιστούν; Μήπως τα λάθη θα σβήσουν;

Προς τι λοιπόν οι διαχωριστικές γραμμές του κάθε νέου χρόνου, τα νέα έτη οι γιορτές και όλα αυτά;

ΜΙΑ και μόνο μία είναι η απάντηση σε αυτό το – πράγματι – απαισιόδοξο ερώτημα:

«Μπορεί να μην είναι εφικτό, λογικό ή ρεαλιστικό να τραβάμε γραμμές, είναι όμως απαραίτητο και χρήσιμο και άκρως σημαντικό να το πράξουμε…»

Φαντάζεστε να προχωράει κανείς σε ένα ταξίδι, και μάλιστα το σημαντικότερο του ανθρώπου, αυτό της ζωής, χωρίς να γνωρίζει πού πηγαίνει, πού βρίσκεται και από πού έχει ξεκινήσει;… Μπορεί αυτό να μην μάς λύσει τα προβλήματα, αλλά αυτές ακριβώς οι «χρονικές γραμμές» είναι ό, τι καλύτερο για να μάς κάνουν να σκεφτούμε. Είναι οι «σταθμοί» που μάς δίνουν τη δύναμη να συνεχίσουμε, να διορθώσουμε ή και να αλλάξουμε πλήρως την πορεία μας, την συμπεριφορά μας, την νοοτροπία μας, τις συνήθειές μας.

Και σε μία καλύτερη ακόμα εκδοχή, να σβήσουμε τα πάθη μας, τις χαζές κόντρες, τις αβάσιμες ίντριγκες και ένα σωρό άλλα, που δηλητηριάζουν την καθημερινότητά μας αντί να την κάνουν πιο ευχάριστη και πιο αποδοτική.

Μπαίνοντας λοιπόν σε μια τέτοια περίοδο, αυτή των γιορτών και της Πρωτοχρονιάς, ας τραβήξουμε μαζί μια γραμμή, ας σκεφτούμε πώς μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα με το να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον, να κουραζόμαστε για να προσφέρουμε το καλό και το δίκαιο και να βάλουμε στην άκρη «μικρότητες» και «κουτοπόνηρες συμπεριφορές.»

Φυσικά, σε μια κοινωνία, δεν είναι όλα αρμονικά μεταξύ τους, ούτε είμαστε όλοι καλοί, αλλά ούτε βέβαια και όλοι είμαστε κακοί. Αυτές όμως τις Άγιες Ημέρες, δίνονται οι κατάλληλες ευκαιρίες να απλώσουμε το χέρι, και μαζί με τις ευχές, να αλλάξουμε και την ιδέα μας για κάποιους, να τούς δώσουμε μία νέα ευκαιρία, μήπως κερδίσουμε ένα παραπάνω θετικό άτομο ανάμεσά μας, αποδυναμώνοντας συνάμα την αρνητική αύρα των λιγοστών αδιόρθωτων. Και λέγοντας «αδιόρθωτους», δεν εννοώ τους έχοντες αντίθετη άποψη, αλλά τους έχοντες αρνητική συμπεριφορά, και εκείνους που επιμένουν να παραμένουν κρυμμένοι πίσω από το δάχτυλό τους.

Στα πλαίσια αυτά, και ξεκινώντας το νέο έτος, θα ήταν καλό για την Κοινότητά μας να οργανώσουμε μια ανοικτή συγκέντρωση για τα μέλη μας, παλιά και νέα  – και το καλό είναι ότι έχουμε αρκετά νέα μέλη – μια συγκέντρωση, χωρίς επισημότητες, με ένα μικρό μεζέ και ένα ποτάκι, για όλους μας, να ανταλλάξουμε γνώμες, να συζητήσουμε τους προβληματισμούς μας, τις σκέψεις μας και κυρίως το μέλλον. Η κοινότητα είναι υπόθεση όλων και όχι μόνο της Κοινοτικής Επιτροπής !

Θεωρώ μειονέκτημα, σε έναν οργανισμό 400 μόνο ενεργών μελών, να γίνονται  συγκεντρώσεις μόνον στις συνελεύσεις, και όχι και κάποιες ανοιχτές δημόσιες συζητήσεις. Αντί λοιπόν να… κουτσομπολεύουμε, αντί να μιλάμε κρυφά ο ένας στο αυτί του άλλου, αντί να υποθέτουμε ή και να δημιουργούμε μεταξύ μας και να φανταζόμαστε σενάρια και θεωρίες, ας καθίσουμε όλοι μαζί, πρόσωπο με πρόσωπο, σε ένα νέο θεσμό που θα το ονόμαζα «Ελεύθερο Κοινοτικό Ανοικτό Διάλογο (ΕΚΑΔ)» για να τα πούμε «έξω από τα δόντια»!

Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα και με κανέναν! Πολύ περισσότερο, δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα.

Ας βρεθούμε λοιπόν τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014 (20.01.14) στο Ελληνικό Κέντρο Καΐρου στις 20:00 στο πρώτο ΕΚΑΔ. Σίγουρα, θα έχουμε πολλά να πούμε και να ακούσουμε, ελεύθερα για όλους και για όλα, για όλους και με όλους και σίγουρα η συζήτηση θα είναι πολύ ωφέλιμη.

Μέχρι λοιπόν να συναντηθούμε, εύχομαι σε όλους εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα, Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το νέο έτος 2014!

 

                                                                                               Χρήστος Θ. Καβαλής

One response to “Χρ. Καβαλής, Πρόεδρος Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου: «Πάει ο παλιός ο χρόνος. Ας σκεφτούμε μαζί, υποδεχόμενοι το νέο έτος 2014 !! «”

  1. ΜΠΕΝΟΒΙΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ says:

    ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΤΕΘΕΙ!!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης