Η επιστολή παραίτησης του Δ. Παπαστεφάνου από την Κοινοτική Επιτροπή της ΕΚΑ – Σύγκλιση της ΚΕ σήμερα από τον Πρόεδρο Ι. Σιόκα


Μεγάλος θόρυβος δημιουργήθηκε από την επιστολή της παραίτησης του πρώην Γενικού Γραμματέα της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας και νυν Κοινοτικού Επιτρόπου κ. Δημήτρη Παπαστεφάνου.

 

Σύγχιση επικρατεί ως προς το γεγονός αν έγινε ή όχι ψηφοφορία για την αποδοχή της εν λόγω παραίτησης ή όχι. Άλλα μέλη της υποστηρίζουν ότι έγινε ψηφοφορία και άλλα όχι, όπως γράφουμε σε προηγούμενα σχετικά ρεπορτάζ.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Ιωάννης Σιόκας συγκαλεί σήμερα συνεδρίαση της Κοινοτικής Επιτροπής, με αποκλειστικό θέμα συζήτησης την επιστολή παραίτησης του κ. Παπαστεφάνου.

 

Αθήνα, 14 /1/2014

 

Προς τον Πρόεδρο και τα μέλη της Κοινοτικής Επιτροπής Αλεξανδρείας.

 

Θέμα: Επιστολή παραίτησης Κοινοτικού Επιτρόπου

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Με την παρούσα επιστολή επιθυμώ να σάς ανακοινώσω την οριστική μου απόφαση να παραιτηθώ από την θέση του Κοινοτικού Επιτρόπου της Πρεσβυγενούς μας Κοινότητας.

 

Ο λόγος που με οδήγησε σε αυτήν την δύσκολη αλλά συνειδητή επιλογή, δεν είναι είναι άλλος από την μόνιμη πλέον εγκατάστασή μου στη μητέρα πατρίδα, μετοικεσία που υπαγορεύτηκε από οικογενειακούς λόγους.

Θα μπορούσα να διατηρήσω αυτή την τιμητική θέση, του μέλους του Κοινοτικού Επιτρόπου, μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας της παρούσας Κοινοτικής Επιτροπής, όπως άλλωστε έπραξαν αρκετοί πρώην Κοινοτικοί Επίτροποι στο πρόσφατο παρελθόν. Όμως, θεωρώ ότι μία τέτοια επιλογή, θα ερχόταν σε πλήρη αντίθεση με το ήθος και τον χαρακτήρα μου ως άνθρωπο, που έδωσε τα μέγιστα για το καλό της ιστορικότερης Ελληνικής Κοινότητας της οικουμενικής διασποράς και δεν θα ήθελε σε καμία περίπτωση να σταθεί εμπόδιο έναντι κάποιου άλλου μέλους της παροικίας μας, στο οποίο οι συμπάροικοί μας κατά τις τελευταίες αρχαιρεσίες αναγνώρισαν το δικαίωμα και την τιμή να προσφέρει και εκείνο με τη σειρά του στην Κοινότητά μας.

Συμπλήρωσα πέντε χρόνια στην υπηρεσία της Κοινότητας και της παροικίας μας, πέντε έτη που πραγματικά θα μείνουν αποτυπωμέναμε ανεξίτηλο μελάνι στην καρδιά μου. Ιδιαίτερα υπηρετώντας από τη θέση του Γενικού Γραμματέα της Κοινότητας, επί τέσσερα συναπτά έτη, με την αμέριστη συμπαράσταση εκλεκτών συναδέλφων, αλλά και ενός πραγματικά χαρισματικού και οραματιστή προέδρου, συμμετείχα και είχα τη χαρά να δω την οικονομική αναγέννηση και ευμάρεια της Κοινότητάς μας σε χρόνους χαλεπούς και παράλληλα να παρακολουθήσω την υλοποίηση μεγάλων κοινοτικών έργων που αποτελούν ουσιαστική και διαρκή παρακαταθήκη στο ευοίωνο μέλλον αυτής της ιστορικής παροικίας.

Κλείνοντας αυτή τη σύντομη επιστολή μου, θα ήθελα να σάς ευχηθώ καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που επιτελείτε, και να σάς διαβεβαιώσω ότι θα είμαι πάντα στο πλευρό σας, οποτεδήποτε θεωρήσετε ότι μπορώ να σάς φανώ χρήσιμος.

 

Με εκτίμηση

 

Δημήτρης Παπαστεφάνου

Κοινοτικός Επίτροπος   

 

New Doc 3

 

 

 

ΤΙ ΛΕΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

 

Αξίζει να αναφερθεί το τί ακριβώς ορίζει το Καταστατικό της ΕΚΑ, σε περιπτώσεις παραίτησης Κοινοτικών Επιτρόπων. Συγκεκριμένα, το άρθρο 36 επισημαίνει:

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης