Άλλη μία εποικοδομητική χρονιά ξεκίνησε την περασμένη Κυριακή 27 Οκτωβρίου για το Λύκειο Ελληνίδων – παράρτημα Αλεξανδρείας


Την 21η χρονιά του διανύει ήδη το Λύκειο Ελληνίδων στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Ένα κύτταρο πολιτισμού, που γεννήθηκε το 1992 και σε πείσμα των καιρών, συνεχίζει μέχρι και σήμερα την τεράστια προσφορά του προς την παροικία. Μία προσφορά που αναγνωρίζεται στο υψηλότερο επίπεδο, καθώς στα εγκαίνια της νέας περιόδου για την χρονιά 2013-2014, που έγιναν την περασμένη Κυριακή 27 Οκτωβρίου, τις εργασίες του Λυκείου Ελληνίδων ευλόγησε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος Β΄. Τον Προκαθήμενο του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου της Ορθοδοξίας καλωσόρισε θερμά η Πρόεδρος του δραστήριου πολιτιστικού σωματείου κα Αλίκη Αντωνίου, που αναδεικνύει σε κάθε του εκδήλωση, την Ελλάδα και τα ήθη και έθιμα του λαού μας.

 

lykeio 01

 

 

Την μεγάλη του εκτίμηση για το έργο του Λυκείου Ελληνίδων στην Αλεξάνδρεια εξέφρασε ο Πατριάρχης Θεόδωρος, τονίζοντας ότι πρέπει να στηρίζουμε το έργο των Συλλόγων «και αν ολίγοι κι αν μείναμε, πρέπει να είμαστε ενωμένοι και αγαπημένοι για το κοινό έργο…»

Κολακευτικά ήταν τα λόγια και του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια κ. Χρήστου Καποδίστρια ο οποίος εξήρε το έργο του Λυκείου Ελληνίδων και ο οποίος προέτρεψε να συνεχίσουν το έργο και οι επόμενες γεννεές.

Να σημειωθεί ότι στο έργο του Λυκείου Ελληνίδων Αλεξάνδρειας, συμβάλλουν έμπρακτα περισσότερα από εξήντα (60) τακτικά και αρωγά μέλη που δίνουν κάθε εβδομάδα το δυναμικό τους «παρών» στις εκδηλώσεις που ολοχρονίς πραγματοποιούνται, όπως τα απογευματινά τσάγια με αγαθοεργείς σκοπούς, οι εορταγορές τα Χριστούγεννα και το Πάσχα αλλά και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

 

lykeio 02

 

Να σημειωθεί ότι η τελευταία πολιστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξάνδρεια από το τοπικό παράρτημα του Λυκείου Ελληνίδων ήταν πριν ακριβώς από τρία χρόνια, με την παρουσίαση του Λυκείου Ελληνίδων Καλαμάτας από την Ελλάδα (Έκτοτε, δεν πραγματοποιήθηκαν άλλες εκδηλώσεις λόγω των γεγονότων στην χώρα).

Όπως όμως μάς αποκαλύπτει η επί εικοσαετία Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Αλεξανδρείας κα Αντωνίου, πολύ σύντομα θα αρχίσουν και πάλι οι εκδηλώσεις με συγκροτήματα που θα έρθουν από την Ελλάδα. Ενώ, θα εμπλουτιστεί έτι περαιτέρω η συλλογή του, των παραδοσιακών στολών της Ελλάδας, που υπερβαίνουν τις δέκα και προέρχονται από το Καστελλόριζο, την Ρόδο, τα Μέγαρα και άλλες περιοχές.  

Την εναρκτήρια εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια κ. Χρήστος Καποδίστριας, ο Οικονομικός Επόπτης της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Σταμάτης Τσαμαδός, ο Έφορος Εκπαιδευτηρίων της ΕΚΑ κ. Πάρις Μακρής, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρείας κ. Εδμόνδος Κασιμάτης, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Αλεξανδρείας, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Ελληνικών Σχολείων κα Ροβέρτα Μακρή, η Δ/ντρια του Πρατσικείου Δημοτικού Σχολείου κα Παρασκευή Δαμιανίδου και άλλοι επίσημοι.    

 

lykeio 03

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης