Ανακοινώθηκε επίσημα η νέα διοικητική δομή των Αποδήμων Προσκόπων και των Συστημάτων Καΐρου και Αλεξανδρείας


Μία νέα εποχή ξεκίνησε για τους Προσκόπους Καΐρου, αυτό το δροσερό απόγευμα της 8ης Φεβρουαρίου, στο χώρο του ιστορικού Ελληνικού Προσκοπείου στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

 

 

Στον περίβολο του Κοινοτικού ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, οι διπλωματικές και παροικιακές αρχές έδωσαν το τιμητικό τους παρών σε μία εκδήλωση, που δεν περιορίστηκε απλά και μόνο στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας για το 2014, αλλά σήμανε το ξεκίνημα για μία νέα 100ετία για το ελληνικό προσκοπικό κίνημα στο Κάιρο.

 

 

pitta 2014 169

 

 

Με συγκίνηση, ο μέχρι σήμερα Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων Καΐρου κ. Αλέκος Καζαμίας ευχαριστούσε τους συνεργάτες του και δεχόταν τα χειροκροτήματα από όλον τον κόσμο και από τον ίδιο τον Έλληνα Πρέσβη και παλαιό Πρόσκοπο (που έχει φτάσει σε υψηλά προσκοπικά αξιώματα) κ. Χριστόδουλο Λάζαρη, που εκφώνησε ο ίδιος τις νέες εντολές για τα Προσκοπεία Καΐρου και Αλεξανδρείας.

 

pitta 2014 173

 

«Δεν έχει αλλάξει τίποτε ουσιαστικό για τους Προσκόπους στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια, παρά μόνο οι τίτλοι… Ο κόσμος μας ήξερε ως Προσκόπους Καΐρου και Αλεξάνδρειας, και έτσι θα συνεχίσει να μάς ξέρει…» δήλωσε με νόημα ο κ. Αλέκος Καζαμίας, ο οποίος – όχι μόνο δεν εγκαταλείπει την μεγάλη προσκοπική του οικογένεια, αλλά αντίθετα – αναβαθμίζεται πλέον στην ιδιαίτερα σημαντική θέση του Αναπληρωτή της Εφορείας Αποδήμων Προσκόπων, με πρώτο στην ιεραρχία τον γνωστό Καϊρινό Αιγυπτιώτη και στέλεχος του Προκοπισμού κ. Γιάννη Μελαχροινούδη.

 

 

Ο κ. Αλέκος Καζαμίας ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστο Καβαλή για ό,τι έχει για τους Προσκόπους, προσφέροντάς του ένα συμβολικό δώρο: την προσκοπική πυξίδα. Μάλιστα, ο Αναπληρωτής Περιφερειακός Έφορος Αποδήμων ευχαρίστησε και όλους τους Κοινοτικούς Επιτρόπους Καΐρου, και εκείνους που στήριξαν τον Καϊρινό Προσκοπισμό αλλά και εκείνους που δεν τον στήριξαν.

 

 

pitta 2014 151

 

 

Δεχόμενος το συμβολικό δώρο, ο Πρόεδρος της ΕΚΚ κ. Καβαλής ευχαρίστησε θερμά, τονίζοντας με την σειρά του ότι η προσκοπική πυξίδα οδηγεί όλους μας στα βόρεια και κατ’ επέκταση στα υψηλά, ευχόμενος μεταφορικά προς όλους τους προσκόπους να πηγαίνουν πάντα ψηλότερα.

 

 

Απαντώντας εξ άλλου, στο σχόλιο του κ. Καζαμία στην μη στήριξη των προκσόπων από κάποια Μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής Καΐρου, ο κ. Καβαλής επεσήμανε ότι δεν είναι κακή η αρνητική άποψη, φτάνει να έχει ουσία. Το αντίθετο, δεν πρέπει να δίνουμε καμία σημασία σε ανούσιες φωνές της αρνητικής αντιπολίτευσης, που επιμένει να αντιστέκεται απλά για να είναι αντιπολίτευση, δίνοντας και ένα ξεκάθαρο μήνυμα για τις επερχόμενες εκλογές της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου της 6ης Απριλίου.

 

 

pitta 2014 163

 

 

Παράλληλα, ο κ. Καζαμίας ευχαρίστησε θερμά και παρέδωσε συμβολικό δώρο και στην Προϊσταμένη της Εφορείας Νεολαίας κα Σούλα Σκουφαρίδου, για την οποία τόνισε ότι έχει μία μεγάλη καρδιά, που έχει αγκαλιάσει με όλη την αγάπη τους προσκόπους.

 

 

Επίσης, ο Αναπληρωτής Περιφερειακός Έφορος Αποδήμων κ. Αλέκος Καζαμίας ευχαρίστησε από μικροφώνου, τον παλιό Περιφερειακό του κ. Δημήτρη Σκουφαρίδη, ο οποίος σήμερα είναι Γενικός Γραμματέας της Κυπριακής Αδελφότητας Καΐρου και Γραμματέας του ΔΣ της Τράπεζας Πειραιώς – Αιγύπτου.

 

 

Ενώ, ιδιαίτερες ευχαριστίες επεφύλαξε ο κ. Καζαμίας στην κα Στέλλα Κυριάζη, που συνέβαλε σημαντικά τόσο στην βραδιά αυτή αλλά και σε όλο το προσκοπικό έργο, αλλά δεν μπόρεσε να παρεβρεθεί λόγω ασθένειας.

 

 

pitta 2014 087

 

 

Να σημειωθεί ότι κατά την προσκοπική αυτή βραδιά, όπου έγινε το άναμμα της προσκοπικής πυράς και διανθίστηκε από τραγούδια και ποιήματα από τους προσκόπους, παραβρέθηκαν, εκτός του νέο επικεφαλής του Προσκοπικού Συστήματος Αλεξανδρείας κ. Δημήτρη Κάβουρα και όλους τους προαναφερόμενους και: ο Εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας π. Θεόδωρος, ο Ακόλουθος Άμυνας της Ελλάδας στην Αίγυπτο Πλοίαρχος ΠΝ κ. Στέλιος Πετράκης, η Υποπρόξενος Καΐρου κα Βασιλική Παπανικολάου, ο Κοινοτικός Επίτροπος κ. Μανούσος Δαμουλάκης, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου κ. Νικόλας Πολίτης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής κα Βίλλυ Πολίτου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Αμπετείου Σχολής κ. Θωμάς Βαγιωνίτης, ο Διευθυντής του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου κ. Χρίστος Παπαδόπουλος και άλλοι επίσημοι.   

 

 

pitta 2014 095

 

     

Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΟΥΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΛΤΑ ΟΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ

 

 

pitta 2014 063 

 

 

Να σημειωθεί ότι ο Περιφερειακός Έφορος Αποδήμων Προσκόπων κ. Γιάννης Μελαχροινούδης έστειλε χθες τις πιο θερμές ευχές του από την Βαλέτα της Μάλτας, όπου βρίσκεται στην ελληνική διπλωματική αποστολή αυτόν τον καιρό. Ενώ, ο μέχρι σήμερα Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων Αλεξανδρείας κ. Άρης Μαρκοζάνης αναβαθμίστηκε επίσης σε Έφορο Διοίκησης της Περιφερειακής Εφορείας Αποδήμων Προσκόπων.   

 

 

Μάλιστα, ο κ. Μελαχροινούδης μάς έστειλε και την γραπτή επιστολή προς «όλους τους Βαθμοφόρους της Περιφερειακής Εφορείας Αποδήμων και τους Βαθμοφόρους των Προσκοπικών Συστημάτων Αλεξάνδρειας και Καΐρου», τονίζοντας:

 pitta 2014 141

 

 

«Αδέλφια μου,

 

Με την επιστολή μου αυτή θα ήθελα να συγχαρώ όλους σας για τα νέα σας καθήκοντα.

 

Η χρονική συγκυρία θέλει να είστε οι Βαθμοφόροι που θα ξεκινήσουν την νέα σελίδα στην λαμπρή ιστορία του Ελληνικού Απόδημου Προσκοπισμού.

 

Η επιλογή σας έγινε σύμφωνα με τα άρθρα του Κανονισμού Διοίκησης του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και τις ικανότητες σας, λαμβάνοντας υπόψη και το σημαντικό έργο που καλείστε υπηρετήσετε.

 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Εφόρους Άρη Μαρκοζάνη και Αλέκο Καζαμία, για την πολύτιμη βοήθεια που παρείχαν κατά το στάδιο της διοικητικής μετάβασης. Τώρα πλέον, οι δύο Έφοροι, ως συνεργάτες μέλη του Επιτελείου της Περιφέρειας Αποδήμων, με σημαντικά καθήκοντα, θα έχουν την δυνατότητα να προσφέρουν με τις εμπειρίες και γνώσεις τους σε όλους τους Απόδημους Προσκόπους.

 

Ιδιαίτερα θέλω να αναφερθώ στον Έφορο Χρήστο Πολυγερινό, για την πολυετή συμβολή του η οποία αναγνωρίσθηκε και τιμήθηκε από τον Γενικό Έφορο του ΣΕΠ τον περασμένο Οκτώβριο. Μπορεί ο Κανονισμός Διοίκησης να μην δίνει την δυνατότητα έκδοσης νέας Εντολής ανάθεσης καθηκόντων, λόγω ορίου ηλικίας, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσει να προσφέρει στον Προσκοπισμό του Καΐρου μέσα από άλλες δραστηριοποιήσεις του.

 

Εύχομαι σε όλους τους Βαθμοφόρους καλή προσκοπική δουλειά και επιτυχία στο έργο τους.

 

Με αδελφικούς προσκοπικούς χαιρετισμούς

Γιάννης Μελαχροινούδης

Περιφερειακός Έφορος Αποδήμων

 

 

 

Η ΝΕΑ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΔΟΜΗ

ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΗΜΟΥΣ ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ

 

 

 

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον Οργανισμό και τον Κανονισμό Διοίκησης του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και κατόπιν των σχετικών εισηγήσεων, η Εφορεία Διοίκησης της Γενικής Εφορείας του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων αποφάσισε τις κάτωθι διοικητικές μεταβολές:

 

 

pitta 2014 172

 

 

Χορήγηση Εντολών Διοίκησης

 

Γιάννης Μελαχροινούδης Περιφερειακός Έφορος Αποδήμων 1/2014

Αλέξανδρος Καζαμίας Βοηθός Περιφερειακός Έφορος 3/2014

Άρης Μαρκοζάνης Έφορος Διοίκησης Περιφερείας 2/2014

Κώστας Τσολακίδης Έφορος Προγράμματος Περιφέρειας 4/2014

Μαρία Βαξεβανοπούλου Έφορος Δημοσίων Σχέσεων Περιφέρειας 15/2014

Γιάννης Μύρρου Έφορος Διοικητικής Μέριμνας 16/2014

Οι Εντολές Διοίκησης θα ισχύουν για ένα έτος από 01.01.2014 έως και 31.12.2014.

Η έδρα της νέας Περιφερειακής Εφορείας Αποδήμων είναι στα Κεντρικά Γραφεία της διοίκησης του ΣΕΠ, Πτολεμαίων 1 Αθήνα.

Στους πιο πάνω Βαθμοφόρους που χορηγείται Εντολή Διοίκησης ο Γενικός Έφορος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων εύχεται καλή επιτυχία στην επίτευξη των στόχων τους.

 

 

 

Η ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΟΜΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΣΤΟ ΚΑΪΡΟ

 

 

 

Νέος επικεφαλής των Προσκόπων στο Κάιρο αναλαμβάνει ο κ. Δημήτρης Καλατζής, τον οποίο συνεχάρη θερμά ο Αναπληρωτής Περιφερειακός Εφορείας Αποδήμων κ. Αλέκος Καζαμίας.

 

pitta 2014 114

 

 

Σύμφωνα με τον Οργανισμό και τον Κανονισμό Διοίκησης του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και κατόπιν των σχετικών εισηγήσεων, το Συμβούλιο Βαθμοφόρων Περιφερείας Αποδήμων αποφάσισε τις κάτωθι διοικητικές μεταβολές :

 

Χορήγηση Εντολών Διοίκησης

 

Δημήτρης Καλατζής Υπαρχηγός Συστήματος 18/2014

Χρήστος Αντωνίου Υπαρχηγός Συστήματος 19/2014

Γεώργιος Αγγελίδης Υπαρχηγός Συστήματος 20/2014

Χριστίνα Καλαντζή Αρχηγός Αγέλης 21/2014

Αμπανόμπ Ελ Ναγκάρ Αρχηγός Ομάδας 22/2014

Έντζι Χάλεντ Υπαρχηγός Αγέλης 23/2014

Μάριος Αντόν Υπαρχηγός Ομάδας 24/2014

Μίμης Χάλεντ Υπαρχηγός Ομάδας 25/2014

Σάρα Ελ Γαντούρ Υπαρχηγός Κοινότητας 26/2014

Στους πιο πάνω Βαθμοφόρους που χορηγείται Εντολή Διοίκησης ο Γενικός Έφορος και ο Περιφερειακός Έφορος Αποδήμων, εύχονται καλή επιτυχία στην επίτευξη των στόχων τους.

 

 

pitta 2014 131

 

 

Η ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΟΜΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

 

 

 

Νέος επικεφαλής των Ελλήνων Προσκόπων στην Αλεξάνδρεια, αναλαμβάνει ο Δημήτρης Κάβουρας.

 

 

pitta 2014 179

 

Σύμφωνα με τον Οργανισμό και τον Κανονισμό Διοίκησης του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και κατόπιν των σχετικών εισηγήσεων, το Συμβούλιο Βαθμοφόρων Περιφερείας Αποδήμων αποφάσισε τις κάτωθι διοικητικές μεταβολές :

 

Χορήγηση Εντολών Διοίκησης

 

Δημήτρης Κάβουρας Αρχηγός Συστήματος 5/2014

Ανδρέας Μαρμαράς Αρχηγός Αγέλης 6/2014

Αθανάσιος Κουτουπάς Αρχηγός Ομάδας 7/2014

Χριστιάνα Τρεχαντζάκη Αρχηγός Κοινότητας 8/2014

Γιώργος Μπούλος Αρχηγός Δικτύου 9/2014

Μάρτα Βιλόσα Υπαρχηγός Αγέλης 10/2014

Κατερίνα Αϊβατζόγλου Υπαρχηγός Αγέλης 11/2014

Παναγιώτης Ματθαίος Υπαρχηγός Ομάδας 12/2014

Αλίν Αζναβουριάν Υπαρχηγός Ομάδας 13/2014

Ράμσι Μαϊάς Υπαρχηγός Δικτύου 14/2014

Στους πιο πάνω Βαθμοφόρους που χορηγείται Εντολή Διοίκησης ο Γενικός Έφορος και ο Περιφερειακός Έφορος Αποδήμων, εύχονται καλή επιτυχία στην επίτευξη των στόχων τους.

 

 

 

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΕΦΟΡΟΥ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΑΛΕΚΟΥ ΚΑΖΑΜΙΑ

 

 

 

Πανοσιολογιώτατε π. Θεόδωρο, εκπρόσωπε του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας

Εξοχότατε Πρέσβη της Ελλάδος στην Αίγυπτο, κε Λάζαρη

Αξιότιμη Υποπρόξενε της Ελλάδος στο Κάιρο κα Παπανικολάου,

Αξιότιμε Πρόεδρε της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κε Καβαλή,

Αξιότιμα μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής

Αξιότιμε Έφορε Εκπρόσωπε των Προσκόπων Αλεξανδρείας κε Κάβουρα

Αξιότιμοι Πρόεδροι των εν Καΐρω Ελληνικών Σωματείων

Αγαπητοί μας Πρόσκοποι

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες

Φίλες και φίλοι του Προσκοπισμού

Αγαπητοί Συμπάροικοι

 

 pitta 2014 078

 

 

 

Το τιμητικό παρόν, που βλέπουμε όλοι μας, την σημερινή μέρα της κοπής της πατροπαράδοτης Βασιλόπιτας, από την Εκκλησία μας, από τις διπλωματικές μας Αρχές, από τους Προέδρους των Ελληνικών Κοινοτήτων και Σωματείων της Παροικίας, μάς δίνει ακόμη μεγαλύτερη επισημότητα στο γεγονός ότι για μία ακόμη φορά ο Αιγυπτιώτης Ελληνικός Προσκοπισμός αγαπά, σέβεται και τηρεί τα έθιμα της πατρίδας.

 

 

Είναι κάποια συναισθήματα που δεν μπορούν να εκφραστούν με λόγια.

 

 

Είναι τα συναισθήματα που εσείς νιώσατε για τον Ελληνικό Προσκοπισμό καθ’ όλη την διάρκεια προσφοράς του στην χώρα του Νείλου, κατά την πρώτη εκατονταετία του από το 1913 έως σήμερα.

 

 

Την ίδια στιγμή είναι και τα συναισθήματα ευγνωμοσύνης που νοιώθουμε εμείς οι Πρόσκοποι απέναντί σας, για την απεριόριστη αγάπη που δείξατε στην μεγάλη ιδέα που λέγετε Προσκοπισμός.

 

 

Και εδώ θα μού επιτρέψετε να σάς εξηγήσω περιληπτικά το τί γίνεται τις τελευταίες ημέρες με τις υπάρχοντες αλλαγές του Προσκοπισμού.

 

 

Ως γνωστόν, λόγω συρρίκνωσης του Ελληνισμού στις περισσότερες χώρες του κόσμου, το ΣΕΠ Ελλάδος αποφάσισε κατά την 35η Γενική Συνέλευση (το Μάιο 2011) την τροποποίηση του Οργανισμού του.

 

 

Αποτέλεσμα αυτής της τροποποίησης ήταν η συγχώνευση των 44 Περιφερειακών Εφορειών σε 22 Περιφερειακές Εφορείες και παράλληλα η κατάργηση των 10 Εφορειών Περιοχής και αναδιάταξή τους σε μία (1) Περιφερειακή Εφορεία Αποδήμων.

 

 

Και ως μία ακόμη σπουδαία αναγνώριση εκ μέρους του ΣΕΠ Ελλάδος για το σημαντικό προσκοπικό έργο που επιτελείται τα τελευταία χρόνια από τους Προσκόπους Αιγύπτου, το παράρτημα της έδρας της Περιφερειακής Εφορείας Αποδήμων Αιγύπτου θα παραμένει στο αγαπητό μας Προσκοπείο δίπλα στον Κοινοτικό μας Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

 

 

Ουσιαστικά δεν αλλάζει τίποτε. Οι ίδιες οι παροικίες, μάς ονομάζανε «οι Πρόσκοποι του Καΐρου» και «οι Πρόσκοποι της Αλεξανδρείας» και έτσι παραμένουμε. Από σήμερα, θα έχουμε σύστημα Ελλήνων Προσκόπων Καΐρου και Σύστημα Ελλήνων Προσκόπων Αλεξανδρείας. Τα δύο Συστήματα υπάρχουν και λειτουργούν με αυτό τον τρόπο τα τελευταία 25 χρόνια.

 

 

Κάθε Σύστημα έχει τρία τμήματα:

 

1- Μία Αγγέλη Λυκοπούλων

 

2- Μία Ομάδα Προσκόπων

 

3- Μία Κοινότητα Ανιχνευτών

 

Όπως επίσης, το κάθε Σύστημα έχει την Επιτροπή Κοινωνικής Συμπαράστασης και το Τμήμα των Παλαιών Προσκόπων.

 

 

Με αυτόν τον τρόπο, οι Πρόσκοποι Καΐρου και Αλεξανδρείας θα εξακολουθήσουν να βρίσκονται στο κέντρο των νέων αλλαγών και θα συνεχίσουν το Προσκοπικό τους έργο με την ίδια πάντοτε αυταπάρνηση, στο ξεκίνημα της νέας τους εκατονταετίας, εξυπηρετώντας με αυτό τον τρόπο την παροικία τους και τον Αιγυπτιώτικο Προσκοπισμό.

 

 

Αγαπητοί μου Πρόσκοποι

 

Εύχομαι σε όλους σας μια ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ γεμάτη Προσκοπικές δράσεις.

 

 

pitta 2014 061

 

 

Η χρονιά αυτή, σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας σελίδας στην εκατόχρονη ιστορία της Προσκοπικής κίνησης στην Αίγυπτο. Μια λαμπρή ιστορία με σημαντικές δράσεις και μεγάλα ονόματα. Ευελπιστώ, ότι θα είστε άξιοι συνεχιστές αυτής της μεγάλης ιστορίας και οι πρωτοπόροι της νέας αυτής αρχής.

 

 

Η νεοσύστατη Περιφέρεια Αποδήμων, στην προσπάθειά της να εφαρμόσει τα καθήκοντά της και ταυτόχρονα να τοποθετήσει τα θεμέλια για ένα λαμπρό Προσκοπικό μέλλον, προχώρησε στην οριστικοποίηση της στελέχωσης της και καθόρισε τις βασικές δράσεις για το τρέχον έτος 2014.

 

 

Το έτος 2014, ξεκινά με ένα ικανοποιητικό αριθμό κατάλληλα εκπαιδευμένων στελεχών, στους οποίους επαφίεται η ολοκλήρωση της προσπάθειας για την σωστή εφαρμογή του Προσκοπικού προγράμματος.

 

 

Επισημάνεται ότι η έμφαση στο «Απλά – Προσκοπικά» δεν θα υποσκελίσει τις δράσεις προβολής, αντιθέτως η σωστή λειτουργία των τμημάτων θα είναι η καλύτερη δράση προβολής που θα παρουσιάσουν οι Πρόσκοποι.

 

 

Το «Απλά – Προσκοπικά» είναι με λίγα λόγια η επιστροφή στα βασικά του Προσκοπικού προγράμματος και της Προσκοπικής μεθοδολογίας.

 

Η σωστή εφαρμογή των απλών και βασικών δράσεων σε συνδυασμό με την συνεργασία των διαφόρων Σωματείων ή Συλλόγων που ασχολούνται με τα παιδιά και την νεολαία, θα έχουν σαν αποτέλεσμα την αύξηση του αριθμού των μελλών με συνέπεια την καλύτερη εφαρμογή του Προσκοπικού προγράμματος.

 

 

Και απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστο Καβαλή, ο κ. Καζαμίας τόνισε:

 

 

Εσείς κε Καβαλή είσασταν δίπλα στη Νεολαία, εμψυχώσατε τους νέους, δώσατε μια ελπίδα στο αύριο του καθενός, υποστηρίξατε τα Σωματεία, τα Σχολεία και όλα τα Ελληνικά ιδρύματα της Ελληνικής μας Παροικίας.

 

 

Δεν διστάσατε ποτέ να σταθείτε δίπλα στους Προσκόπους, είτε ως Πρόεδρος, είτε ως επιχειρηματίας, είτε ως πάροικος, ακόμη και ως παλιός Πρόσκοπος.

 

 

Καθώς επίσης ευχαριστούμε και όλα τα αξιότιμα μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, αυτούς που μάς υποστήριξαν και αυτούς που δεν μάς υποστήριξαν, και εδώ κε Πρόεδρε θα είχα να κάνω μια παράκληση: Γνωρίζουμε εμείς οι Πρόσκοποι, όπως γνωρίζετε και εσείς και όλη η παροικία, ότι υπάρχει και η αρνητική αντιπολίτευση μέσα στην Κοινοτική σας Επιτροπή. Θα σάς παρακαλούσα με όλο τον σεβασμό και την αγάπη που τρέφουμε στο πρόσωπο σας ακόμη και σε αυτούς που δεν μάς αγαπούν, όταν οι συγκεκριμένοι μιλούν για τις ανάγκες του Προσκοπείου να μην αναφέρονται ονόματα, και όταν συζητάνε για οικονομική προσφορά της Κοινότητας προς το Προσκοπείο (που σάς ευχαριστούμε πάντοτε για αυτό) να διευκρινίζουν τα λεφτά ξοδεύονται για τον χώρο του Προσκοπείου ή για τους Προσκόπους;

 

 

Όπως επίσης θα ήθελα να διευκρινίζουν και τον τρόπο με τον οποίο ξοδεύονται. Και γιατί τα λέω αυτά κ. Πρόεδρε; Διότι, κάποτε, όταν ζήτησα να κάτσω με την Κοινοτική σας επιτροπή μου είπαν τα προβλήματα σου στην Εφορεία Νεολαίας. Εγώ δεν έχω προβλήματα με την Εφορεία Νεολαίας διότι γνωρίζετε ότι έχουμε μια πολύ καλή Προϊσταμένη Εφορεία Νεολαίας την κα. Σούλα Σκουφαρίδου που ήταν και παλιός Οδηγός.

 

 

Κε Καβαλή, γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της Προεδρίας σας, δεν μάς αρνηθήκατε τίποτε. Ευχόμεθα ο Θεός να σάς φωτίσει στο προσεχές κοντινό μέλλον για το καλό του Προσκοπισμού και όλης της Ελληνικής παροικίας .

 

 

Παράλληλα, θα ήθελα να εκφράσω την μεγάλη μου χαρά που συμμετέχω σε ένα τόσο αξιόλογο επιτελείο για μια συνεργασία που ο μοναδικός της στόχος είναι η προσφορά στα παιδιά και στην νεολαία της ομογένειας.

 

 

Και τελειώνοντας θα ήθελα να προσφέρω ένα πολύ μικρό Προσκοπικό ενθύμιο για τον καπετάνιο μας, τον καπετάνιο της Ελληνικής παροικίας και Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστο Καβαλή .

 

 

Για εμάς τους Προσκόπους, κε Καβαλή, η πυξίδα είναι πολύ σημαντική, διότι μάς βοηθά να ακολουθούμε την σωστή πορεία.

 

 

Σε ένδειξη της άριστης και μοναδικής συνεργασίας ανάμεσα στους Προσκόπους και την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, σάς προσφέρουμε συμβολικά αυτή την μικρή πυξίδα για να σάς βοηθά να είστε συνέχεια στην σωστή πορεία που έχετε εδώ και τόσα χρόνια χαράξει για το κοινό καλό της Ελληνικής παροικίας του Καΐρου.

 

 

Παράλληλα, ο κ. Αλέκος Καζαμίας ευχαρίστησε θερμά την Μεγάλη Ευεργέτιδα της αιγυπτιώτικης παροικίας κα Στέλλα Κυριάζη, που παραμένει Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης, με Αντιπρόεδρο την κα Ρούλα Σουλιώτη, Γενική Γραμματέα την κα Βίλλυ Πολίτου, Ταμία την κα Άννα Γεωργαλίδου και Μέλος την Βιβιάν Γαράουι.

 

 

Επίσης, ο κ. Καζαμίας ευχαρίστησε τον Αιγυπτιώτη σεφ κ. Γιάννη Χιντή για τα υπέροχα εδέσματα που ετοίμασε για την βραδιά.

 

 

 

Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΗΓΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΛΑΤΖΗ

 

 

 

Πανοσιολογιώτατε,

Εξοχότατοι.

Φίλες και φίλοι

Αγαπητοί Πρόσκοποι

 

 

Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι σήμερα μαζί σας ως ο μεγαλύτερος σε ηλικία Βαθμοφόρος του 1ου Συστήματος Καΐρου, που μόλις πριν από λίγα λεπτά ανακοινώθηκε η εντολή του Συστήματος από τον Εξοχότατο Έλληνα Πρέσβη κ. Χριστόδουλο Λάζαρη.

 

 

Θα ήθελα και εγώ με την σειρά μου να σάς κάνω μία χρήσιμη αναφορά για το έργο των Προσκόπων τα τελευταία χρόνια.

 

 

Κατά την τελευταία χρυσή πενταετία του Καϊριανού Προσκοπισμού, όπου είχαμε την πλήρη υποστήριξη της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, καταφέραμε να φτάσουμε σε ένα υψηλό επίπεδο ενός Προσκοπείου που θα το ζηλεύουν οι πάντες.

Έτσι, για πρώτη φορά στα δεδομένα του Προσκοπισμού, από το ΣΕΠ Καΐρου ανοίχτηκε τραπεζικός λογαριασμός με το ποσό των 150.000 Λ. Αιγ., έγινε πλήρης ανακαίνιση του χώρου του Προσκοπείου και τοποθέτηση ηλεκτρονικών υπολογιστών και κλιματιστικών στις ομάδες των προσκόπων.

 

 

Εγκαινιάσαμε το Προσκοπικό μας πρατήριο «ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΚΟΥΦΑΡΙΔΗΣ». Φτιάξαμε την παιδική χαρά με κούνιες και παιχνίδια για τα παιδιά.

Προσκομίσαμε νέες χορευτικές παραδοσιακές στολές, όπως επίσης ανανεώσαμε πλήρως τα μουσικά όργανα των Προσκόπων και αγοράσαμε νέες σκηνές νέα sleeping bags και νέα Προσκοπικά υλικά για τα Λυκόπουλα και για τους Προσκόπους με την βοήθεια της μεγάλης ευεργέτιδας της παροικίας μας κας Στέλλας Κυριάζη.

Παράλληλα όμως οργανώσαμε μεγάλες κατασκηνώσεις, είχαμε συμμετοχή στο Τζάμπορι των 100 χρόνων του Ελληνικού Προσκοπισμού, οργανώσαμε Προσκοπικές σχολές και συμμετείχαμε σε όλες τις Εθνικές εορτές της Παροικίας.

 

 

Από τα πλέον σημαντικά μας έργα ήτανε ότι προβήκαμε στην έκδοση του πρώτου βιβλίου της Περιφέρειας Καϊρου με τίτλο «ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΤΖΕΜΗΣ, Ο ΝΕΣΤΩΡΑΣ ΤΟΥ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΥ» και βρισκόμαστε στην ολοκλήρωση της έκδοσης του λευκώματος για τα 100 χρόνια του Καϊριανού Προσκοπισμού με τίτλο «Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΟΧΘΕΣ ΤΟΥ ΝΕΙΛΟΥ».

 

 

Ανακαινίσαμε επίσης την Προσκοπική μας βιβλιοθήκη και ξεκινήσαμε τις ενέργειες εδώ και ένα χρόνο για διάσωση, συντήρηση και προβολή των αρχείων της Περιφέρειας.

 

 

Το κορύφωμα όμως των έργων μας, το οποίο θα είναι και το διαμάντι του Προσκοπείου μας, της Παροικίας μας αλλά και όλου του Απόδημου Προσκοπισμού, θα είναι το ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, που θα περιέχει αξιόλογα και σπάνια Προσκοπικά αντικείμενα από όλη την διάρκεια των 100 χρόνων της ιστορίας της Περιφέρειας.

 

 

Το Προσκοπικό Μουσείο θα εγκαινιαστεί στο αμέσως προσεχές διάστημα και θα έχει το όνομα της μεγάλης ευεργέτιδας του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού, κας ΣΤΕΛΛΑΣ ΚΥΡΙΑΖΗ.

 

 

Περήφανα σάς γνωρίζω ότι κυρίως σε αυτή την γενεά οφείλετε το γεγονός πως ο Ελληνικός Προσκοπισμός στο Κάιρο είναι απόλυτα έτοιμος να συναντήσει το νέο του έργο υπερήφανος και ισχυρός με όραμα για την δεύτερη εκατονταετία του.

Και εδώ επιτρέψετε μου μαζί με τους Πρόσκοπους να ευχαριστήσουμε τον τελευταίο Περιφερειακό Έφορο Καΐρου κ. Αλέξανδρο Καζαμία ο οποίος αναλαμβάνοντας την σκυτάλη από τα μεγάλα ονόματα που έγραψαν ιστορία σε αυτό τον χώρο, ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία την πρώτη εκατονταετία του Ελληνικού Προσκοπισμού στο Κάιρο. Τον ευχαριστούμε και τού ευχόμαστε καλή επιτυχία στο νέο του έργο.

 

 

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους φίλους του Ελληνικού Προσκοπισμού για την αδιάκοπη στήριξή τους, όπως επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω αυτούς που μάς υποστηρίζουν οικονομικά είτε ηθικά.

Σάς εύχομαι μια καλή Προσκοπική χρονιά το 2014.

 

 

pitta 2014 176

 

One response to “Ανακοινώθηκε επίσημα η νέα διοικητική δομή των Αποδήμων Προσκόπων και των Συστημάτων Καΐρου και Αλεξανδρείας”

  1. Κωνσταντίνου Κωνσταντίνος says:

    Εύχομαι ολόψυχα στη νέα διαμορφωθείσα ηγεσία του Προσκοπισμού στο Κάϊρο και την Αλεξάνδρεια θερμά συγχαρητήρια, επιτυχία στο έργο της και κάθε ευτυχία στα Μέλη της.

    Κωνσταντίνου Κωνσταντίνος
    Παλαιός Πρόσκοπος Αλεξανδρείας
    πρώην Γενικός Έφορος Σώματος Προσκόπων Κύπρου

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Απριλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης