Για τις σχέσεις Κύπρου-Αιγύπτου μίλησε ο Κύπριος Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης, σε δείπνο προς τιμήν του από την Τράπεζα Πειραιώς Αιγύπτου


Στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού παρά την οικονομική κρίση αναφέρθηκε χθες βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης υπογραμμίζοντας τα μέτρα που έχει λάβει η Κυβέρνηση για ενθάρρυνση των ξένων επενδύσεων.

 

Μιλώντας χθες βράδυ σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του η τράπεζα Πειραιώς στο Κάιρο,  ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε, μεταξύ άλλων, ότι «η Κύπρος και η Αίγυπτος είναι γεωγραφικά πολύ κοντά και συμμερίζονται το κοινό ενδιαφέρον και την ανάγκη για διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή. Είναι φυσιολογικό, η Αίγυπτος να βρίσκεται ψηλά στον κατάλογο των χωρών σε ό,τι αφορά την πραγματοποίηση επίσημων επισκέψεών μου, ως μέρος των προσπαθειών μας να ενισχύσουμε σημαντικές πολιτικές σχέσεις καθώς και τις πολλαπλές επενδυτικές ευκαιρίες που παρέχει η Κύπρος». 

 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρόσθεσε ότι κατά το 2011 ο όγκος των απευθείας επενδύσεων από την Κύπρο στην Αίγυπτο ανερχόταν σε 15 εκ. ευρώ ενώ από την Αίγυπτο στην Κύπρο σε 19 εκ. ευρώ. Πέρυσι, οι απευθείας επενδύσεις από την Κύπρο στην Αίγυπτο έφτασαν τα 19 εκ. ευρώ, ενώ από την Αίγυπτο προς την Κύπρο έφτασαν τα 20 εκ. ευρώ. «Αυτό», πρόσθεσε, «καταδεικνύει την τεράστια προοπτική για εμπορική ανάπτυξη μεταξύ των δύο χωρών, ακόμη και σε αυτούς τους καιρούς της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης».

 

Αναφερόμενος στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επεσήμανε, μεταξύ άλλων, το ανταγωνιστικό της φορολογικό σύστημα, το εκτενές δίκτυο συμφωνιών για αποφυγή διπλής φορολογίας, που περιλαμβάνει και την Αίγυπτο και τις εξαίρετου επιπέδου υπηρεσίες.

 

Σε σχέση με την κυπριακή οικονομία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε τις δύο θετικές αξιολογήσεις από την Τρόικα και την αναβάθμιση της από Οίκο Αξιολόγησης ύστερα από τρία συνεχή χρόνια υποβαθμίσεων. Τόνισε, επίσης, ότι υπήρξε αύξηση στις καταθέσεις στην Κύπρο από κάτοικους τρίτων χωρών κατά τον Οκτώβριο, ύψους 400 εκ. ευρώ.

 

Σημείωσε ότι ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όσους επιθυμούν να επεκταθούν διεθνώς παρουσιάζουν και τα μέτρα που έλαβε η Κυπριακή Κυβέρνηση με στόχο την ενθάρρυνση ξένων επενδύσεων, ενώ υπογράμμισε ότι η ανακάλυψη κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ δημιουργεί εξαιρετικές προοπτικές για επενδύσεις σε συνεργασία με κυπριακές και ξένες εταιρείες στον τομέα της ενέργειας και των βοηθητικών υπηρεσιών στον τομέα αυτό. Αναφέρθηκε επίσης στην απόφαση της Κυβέρνησης για δημιουργία τερματικού υγροποίησης φυσικού αερίου.

 

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι άλλοι τομείς που παρέχουν εξαιρετικές ευκαιρίες για επενδύσεις αφορούν, μεταξύ άλλων, την υγεία, την εκπαίδευση, τη ναυτιλία, καθώς και τον τουρισμό, που περιλαμβάνει τη δημιουργία ξενοδοχειακών μονάδων και καζίνο.

 

www.sigmalive.com

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης