Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή των παιδιών της Αχιλλοπουλείου Σχολής Καΐρου, που πραγματικά εντυπωσίασε…


Μια εντυπωσιακή, κατά γενική ομολογία, χριστουγεννιάτικη γιορτή είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, όσοι παρευρέθησαν στην Αχιλλοπούλειο Σχολή Καΐρου το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013.

 

Η φετινή θεατρική παράσταση της Αχιλλοπουλείου Σχολής χαρακτηρίστηκε από τον πρωτοποριακό της χαρακτήρα καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία της σχολής παρουσιάστηκε θεατρική παράσταση στην αγγλική γλώσσα. Εμπνευστής και δημιουργός της εν λόγω θεατρικής παράστασης ήταν ο κοινοτικός δάσκαλος των Αγγλικών, κος Ιωσήφ Κουρτέλης με τη βοήθεια της εκπαιδευτικού της αγγλικής γλώσσας κας Μάριαμ Γιακούμπ.

 

Πλούσια σκηνικά, τραγούδια, θεατρικά εφέ προκάλεσαν το θαυμασμό του κοινού που το έδειξε και το ανταπέδωσε με ένα δυνατό, ζεστό χειροκρότημα.

 

«Μέσα από την παράσταση αυτή οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να αναδείξουν τα ταλέντα τους, να εκφραστούν και να εξασκήσουν την αγγλική γλώσσα στα πλαίσια της αναβάθμισης της διδασκαλίας του μαθήματος των αγγλικών στο σχολείο» δήλωσε ο Διευθυντής του σχολείου κ. Χαράλαμπος Κουγεμήτρος.

 

ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ

ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΪΡΟΥ

ΧΡΗΣΤΟ ΚΑΒΑΛΗ

 

Αμέσως μετά την εντυπωσιακή παρουσίαση του έργου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής δήλωσε ότι στο άκουσμα της είδησης ότι η φετινή χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση θα πραγματοποιείτο στην αγγλική γλώσσα, ήταν αρχικά διστακτικός και επιφυλακτικός, καθώς – όπως τόνισε – ένα ελληνικό σχολείο θα έπρεπε να χρησιμοποιεί την ελληνική γλώσσα. Ωστόσο, βλέποντας το εξαιρετικό αποτέλεσμα της παράστασης και την άψογη έκφραση των παιδιών στα αγγλικά, αναθεώρησε – όπως είπε – την αρχική του επιφύλαξη. Οι μαθητές, είναι αδιανόητο, ως πολίτες του αυριανού κόσμου, να μην γνωρίζουν την αγγλική γλώσσα χωρίς βεβαίως να λησμονούν και τη μητρική τους γλώσσα.

Τέλος, ευχαρίστησε όλους τους εκπαιδευτικούς για την προσπάθεια που καταβάλλουν και που συνέβαλλαν στο να φτάσει το επίπεδο του σχολείου στη σημερινή του μορφή. Και ο κ. Καβαλής κατέληξε, λέγοντας ότι το αποτέλεσμα το οποίο εδώ και 15 χρόνια επιδιώκουν από το σχολείο, επέφερε καρπούς τα τελευταία δύο χρόνια.

 

Λίγα λόγια για το έργο…

 

Η χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση είχε ως θέμα το παγκοσμίως διάσημο κουκλοθέατρο Muppet Show. Οι μαθητές υποδύθηκαν τους γνωστούς ήρωες τους κουκλοθέατρου, οι οποίοι σχεδίαζαν να κάνουν έκπληξη στους γονείς τους πηγαίνοντας απροειδοποίητα να τούς επισκεφτούν για να περάσουν μαζί τους τα Χριστούγεννα. Με την έκπληξη αυτή των παιδιών τους, όμως, οι γονείς θα έπρεπε να ακυρώσουν το χριστουγεννιάτικο ταξίδι που είχαν προγραμματίσει. Έτσι, ξεκίνησε μια ευχάριστη κωμωδία γεμάτη γέλιο, ενδιαφέρον και εκπλήξεις που πραγματικά εντυπωσίασαν.

 

Μετά το τέλος της θεατρικής παράστασης, οι μαθητές τραγούδησαν και κάλαντα από διάφορα μέρη της Ελλάδας υπό την επιμέλεια των εκπαιδευτικών Αρακαδάκη Άννα και Φλώρο Βασίλειο.

 

Μίλησε επίσης και ο Αντιπρόεδρος της ΕΚΚ κ. Κήμης Φλεβοτομάς, ο οποίος με την ιδιότητά του ως Προϊσταμένου του Οίκου Ευγηρίας της Ε.Κ.Κ., εξήρε την πρωτοβουλία και την πρωτότυπη ενέργεια του σχολείου να επισκεφτεί τους ηλικιωμένους και να τούς δώσει μια νότα χαράς, αισιοδοξίας και ελπίδας για τις γιορτινές μέρες που έρχονται.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

Μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος, Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου, η Υποπρόξενος κα Βασιλική Παπανικολάου, οι Κοινοτικοί Επίτροποι Καΐρου κ.κ. Μανούσος Δαμουλάκης και Πάρις Οικονόμου, εκπρόσωποι παροικιακών σωματείων και άλλοι επίσημοι.

 

Η ημέρα συνεχίστηκε με δώρα που δόθηκαν στους μαθητές και εκπαιδευτικούς από την Ε.Κ.Κ. και το καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο παζάρι που οργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων της Αχιλλοπουλείου Σχολής Καΐρου, με την οικονομική στήριξη της Ευεργέτιδας της παροικίας μας κας Στέλλας Κυριάζη, την οποία ευχαρίστησαν θερμά γονείς και μαθητές και φυσικά και η Κοινότητα. Οι μαθητές σε μια κοινή προσπάθεια πούλησαν χριστουγεννιάτικες κατασκευές που έφτιαξαν με τους δασκάλους τους. Τα έσοδα θα διατεθούν σε μελλοντικές δραστηριότητες των παιδιών, δημιουργώντας ένα ενιαίο σχολικό ταμείο.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης