Σε δυσμενή οικονομική θέση βρίσκεται το μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης του Σινά, σύμφωνα με τον ηγούμενο Αρχιεπίσκοπο κ. Δαμιανό


Τα δεινά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το θεοβάδιστο Μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης του Σινά, λόγω της γενικότερης κρίσης στην οικονομία αλλά και την αστάθεια στην Χερσόνησο του Σινά, αποκαλύπτει στο εκκλησιαστικό πρακτορείο ειδήσεων «Αγειορίτικο Βήμα», ο Αρχιεπίσκοπος Σινά, Φαράν και Ραϊθούς κ. Δαμιανός, ο οποίος άγει σήμερα (1 Νοεμβρίου) τα σεπτά του ονομαστήρια και στις 23 Δεκεμβρίου συμπληρώνει ακριβώς σαράντα (40) χρόνια ως ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής.

Σε συνέντευξή του, ο Αρχιεπίσκοπος Σινά τονίζει ότι λόγω των γεγονότων στην Νειλοχώρα, ο αριθμός των τουριστών που επισκέπτονται το θεοβάδιστο μοναστήρι έχει μειωθεί δραματικά, περιορίζοντας το ίδιο σημαντικά και τα έσοδα της Μονής. Αποτέλεσμα, το μοναστήρι δυσκολεύεται ακόμη και να πληρώσει τους μισθούς των υπαλλήλων που απασχολούνται στις διάφορες υπηρεσίες του.

Μιλώντας στο εν λόγω εκκλησιαστικό πρακτορείο, ο Αρχιεπίσκοπος του Σινά κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το γεγονός ότι κινδυνεύουν να αφήσουν την δουλειά τους 50 από τους 130 υπαλλήλους που απασχολούνται στα προσκυνήματα της Μονής.

Μάλιστα, αποδίδει μεγάλο μέρος στα οικονομικά αυτά προβλήματα, στην τραγική εικόνα που παρουσιάζει η ελληνική οικονομία, με αποτέλεσμα να έχουν ελαττωθεί κατά πολύ οι Έλληνες προσκυνητές. Πολλά από τα μετόχια μας είναι σε μαρασμό», δηλώσει στο «Ι. Βήμα».

Μάλιστα, «ερωτηθείς για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα ο Αρχιεπίσκοπος Σινά  υπογραμμίζει στο »Αγιορείτικο Βήμα» ότι »είναι θλιβερό αυτή η οικονομική κατάντια να βγάζει τον κόσμο στον δρόμο που μέχρι χθες ήταν νοικοκυραίοι. Αν  το δούμε λίγο θεολογικά θα δούμε ότι μάς βάζει  σε ένα καλούπι να σκεφτούμε και πνευματικά, να ξεφύγουμε από την καταναλωτική αντίληψη που πήρε έντονες διαστάσεις, σε μία κοινωνία που τα θέλαμε όλα ή ολοένα και περισσότερο καλύτερα. Έτσι, συνηθίσαμε και τα παιδιά μας. Αυτό απομάκρυνε τους ανθρώπους μεταξύ τους. Η Αποξένωση ρίζωσε παντού. Πρέπει να είμαστε και αισιόδοξοι, να μην βλέπουμε μόνο τη μία πλευρά αλλά να δούμε και την άλλη. Το δυσάρεστο βέβαια είναι  ότι αυτό έγινε αιφνίδια. Προκάλεσε ένα σοκ στην κοινωνία μας. Η οικονομική δυσχέρεια θα πρέπει να  μάς μάθει στη λιτότητα, όσο λιγότερα ξοδεύξω, τόσο καλύτερα. Χωρίς να στερηθούμε την υγεία, την  παιδεία και τα βασικά αγαθά. Η Εκκλησία θα μπορούσε να δώσει και τα τάματα και τους θησαυρούς της στο κράτος αλλά όταν φορολογείται από το κράτος το οποίο εισπράττει πάνω από το 20% των  πενιχρών εσόδων της, τότε πως μπορεί να το κάνει;»

 

Πηγή: http://www.agioritikovima.gr/arthra/31416-archiepikopos

Συνέντευξη στον Γιώργο Θεοχάρη.

One response to “Σε δυσμενή οικονομική θέση βρίσκεται το μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης του Σινά, σύμφωνα με τον ηγούμενο Αρχιεπίσκοπο κ. Δαμιανό”

  1. TAKIS LITSAKIS says:

    ΣΥΓΚΙΝΗΘΗΚΑ…..ΠΡΙΝ, 45 ΠΕΡΙΠΟΥ,ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΙΖΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΤΕΡΑ ΔΑΝΙΑΝΟ,ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΗΣ ΑΜΠΕΤΕΙΟΥ…

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης