13 χρόνια τώρα, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος μάς δίνει το παράδειγμα της Αγάπης


 

 

 

 

Η αγάπη μακροθυμεί, χρηστεύεται,

η αγάπη ου ζηλοί, η αγάπη ου περπερεύεται,

ου φυσιούται, ουκ ασχημονεί,

ου ζητεί τα εαυτής, ου παροξύνεται,

ου λογίζεται το κακόν,

ου χαίρει επί τη αδικίᾳ,

συγχαίρει δε τη αληθείᾳ·

πάντα στέγει, πάντα πιστεύει,

πάντα ελπίζει, πάντα υπομένει.

Η αγάπη ουδέποτε εκπίπτει.

 

 

 

Αυτά τονίζει το αποστολικό ανάγνωσμα της εκκλησίας μας και αυτό είναι το μήνυμα που εδώ και 13 ολόκληρα χρόνια μάς διδάσκει με το παράδειγμά του, με την ίδια τη ζωή του ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β΄. Ο Ποιμενάρχης της Αφρικής αλλά πρώτιστα του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού, όπου από τους ίδιους τόπους που αναπτύχθηκε τους τελευταίους δύο αιώνες ο Ελληνισμός στη Χώρα του Νείλου, ξεκίνησε και η ιστορία του Παλαίφατου Δευτερόθρονου Πατριαρχείου της Ορθόδοξης Εκκλησίας πριν από δύο χιλιάδες περίπου χρόνια.

 

 

 

Ο Πατριάρχης της Αγάπης, όπως τον είχε ονομάσει το «ΝΕΟ ΦΩΣ» Καΐρου, όταν εκείνος εξελέγη παμψηφεί το 2004 και ο οποίος σήμερα αποτελεί την ελπίδα για την ειρήνη και την ομόνοια ανάμεσα σε όλους.

 

 

 

Ο Πατριάρχης που μπορεί και μεταφέρει το μήνυμα της αγάπης στους Αρχηγούς κρατών που συναντά, με τον κορυφαίο από όλους να αποτελεί τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, από τον οποίον έγινε θερμά δεκτός στις 3 Οκτωβρίου. Όπως επίσης, πολλές φορές έχει γίνει θερμά δεκτός από τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, τον Έλληνα Πρόεδρο Προκόπη Παυλόπουλο και τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

 

 

 

Ο Ποιμενάρχης του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού, που στέκεται πάντοτε στο πλευρό της παροικίας μας και ιδιαίτερα των Ελληνικών Κοινοτήτων, Καΐρου και Αλεξανδρείας, δύο ιστορικοί παροικιακοί οργανισμοί που ακούνε με προσοχή τις διδαχές του και τις σκέψεις του. Σκέψεις που πλημμυρίζουν μόνον από αγάπη για τον συνάνθρωπο…

 

 

 

Αυτήν την αγάπη του Σεπτού Ποιμενάρχη μας, ας αφουγκραστούμε όλοι, ιδιαίτερα αυτήν την εποχή. Μία αγάπη άπλετη προς όλους! Χωρίς περιορισμούς!

 

 

 

«Αγαπάτε αλλήλους», λέει η εκκλησία μας. «Για ένα καλό λόγο ζούμε…» λέει συχνά ο Πατριάρχης μας Θεόδωρος. Και ας ακούσουμε τα λόγια του σεπτού μας Ιεράρχη, που μπορεί και μιλάει κατ” ευθείαν στις ψυχές μας.

 

 

 

Ας πούμε και εμείς τον καλό λόγο στο διπλανό μας. Aς αντιμετωπίσουμε με αγάπη τον συνάνθρωπο…

 

 

 

Αυτός άλλωστε ο καλός ο λόγος είναι που θα μείνει μόνον, στην παροικία μας, παντού, όπως μάς διδάσκει ο Πατριάρχης της Αγάπης Θεόδωρος Β΄, που συμπληρώνει 13 χρόνια στην υπηρεσία του χριστεπώνυμου πληρώματος του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού και ολόκληρης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής.

 

 

 

Εις έτη πολλά, Μακαριώτατε!   

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Οκτωβρίου 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης