Τα εγκώμια της Παναγιάς στην Ιερά Μητρόπολη Μέμφιδος Καΐρου, από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο (ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ)


 

 

 

 

Σε συγκινητικό κλίμα, ο Ελληνισμός του Καΐρου άκουσε φέτος τα Εγκώμια της Παναγιάς, από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρο, λίγο πριν ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος αναχωρήσει για το ιεραποστολικό του ταξίδι στην μακρυνή Κένυα.

 

 

 

 

 

 

 

 

Μία ακολουθία που είχε όλα τα στοιχεία του «Πάσχα του Καλοκαιριού»: με τις προσκοπικές μπάντες να ακολουθούν την ελληνική και την αιγυπτιακή σημαία, με τον Πατριάρχη να εύχεται σε όλους τους Αιγυπτιώτες, ευχαριστώντας τον Μητροπολίτη Μέμφιδος και Πατριαρχικό Επίτροπο Καΐρου κ. Νικόδημο, την Ελληνική και την αραβορθόδοξη Κοινότητα και όλο τον κόσμο.

 

 

Και ζητώντας από την Παναγιά, να σκέπει και να φυλάττει τα τρία κράτη μας: την Ελλάδα, την Κύπρο και την Αίγυπτο, μιλώντας από τον Καθεδρικό ναό της Παναγίας Ηλιουπόλεως Καΐρου.

 

Στις εκδηλώσεις, την Ελλάδα εκπροσώπησε η Επιτετραμμένη της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο κα Ελίνα Κυριακοπούλου, και την Ιερά Μονή Σινά ο ιερομόναχος π. Παΐσιος, ενώ κατά τον εσπερινό της εορτής και κατά τη Θεία Λειτουργία παραβρέθηκαν αντίστοιχα εκπρόσωποι από πολλούς παροικιακούς φορείς, όπως ο Πρόεδρος της Ελληνικής Στέγης Ηλιουπόλεως κ. Ζαχαρίας Φούμελης, η Πρόεδρος του Ορθόδοξου Κλαμπ Ηλιούπολης Αρλέτ Μίτρυ, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής κ. Αλέξανδρος Καζαμίας, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Καΐρου κ. Αντώνης Διαμαντίδης, ο Πρόεδρος του Ορθόδοξου Πνευματικού Πατριαρχικού Κέντρου κ. Γιώργος Ζουμπουλίδης, ο Πρόεδρος των Αραβοφώνων κ. Χούρι, ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Μιχάλης Γκρουνστέιν, η Γ. Γραμματέας Σ. Σκουφαρίδου, ο Κοινοτικός Επίτροπος Ανδρέας Ρούσος και άλλοι επίσημοι.

 

 

Να σημειωθεί ότι στο επίσημο γεύμα που δόθηκε την κυριώνυμο ημέρα της εορτής στο Ορθόδοξο Κλαμπ της Ηλιούπολης, παραβρέθηκε και η πρώην Υπουργός Περιβάλλοντος της Αιγύπτου Δρα Λαΐλα Εσκάνταρ.

 

 

Στο αναλόγιο του ναού και κατά τις δύο πατριαρχικές ακολουθίες έψαλλε ο Άρχων Πρωτοψάλτης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου Νίκος Κάτσικας, με τον αραβόφωνο Άρχοντα Λαμπαδάριο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κ. Τόνι Ατάλλα και χορωδία.

 

 

Αξίζουν συγχαρητήρια στην Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, με μέσα από το λογαριασμό της στο Facebook, αναμετέδωσε τόσο τον εσπερινό όσο και τη Θεία Λειτουργία, λειτουργούντος του Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεοδώρου Β΄.

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης