ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η 2η ημερίδα «Επιχειρείν στον Αραβικό Κόσμο» – Συνάντηση του Προέδρου ΑΕΕΕΑ Χ. Γερονικόλα με τον Αντιπρόεδρο του ΕΕΕΚ Αλ. Καζαμία

 

 

 

 

 

Με πολύ μεγάλη επιτυχία και με τη δυναμική παρουσία της Αιγύπτου και του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στις 22 Μαρτίου, η 2η ημερίδα για το «Επιχειρείν στον Αραβικό Κόσμο», που διοργάνωσε το Ελληνοαραβικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Ανάπτυξης.

 

 

 

Μία εκδήλωση που συγκέντρωσε πλήθος επισήμων και επιχειρηματιών.

 

 

 

Ανάμεσά τους, τους οποίους όλους καλωσόρισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Χάρης Γερονικόλας, ήταν ο Αιγύπτιος Πρέσβης κ. Μοχάμεντ Φαρίντ Μονίμπ, ο Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Καΐρου κ. Αλέξανδρος Καζαμίας, ενώ μίλησαν και δύο παλαιά στελέχη του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο, η κα Παρασκευή Τασάκου (που τώρα υπηρετεί στο Λίβανο) και ο κ. Θεόδωρος Ξυπολιάς (τώρα υπηρετεί στην Τζέντα).

 

 

 

Την όλη τη διερμηνεία είχε αναλάβει ο Αμπετειανός Αιγυπτιώτης κ. Σαμουήλ Μπισάρα.

 

 

 

Να σημειωθεί ότι τις εργασίες άνοιξε ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Ιωάννης Μπράχος, ενώ συμμετείχαν αρκετοί Πρέσβεις στις ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν.

 

 

 

Αξίζει να σημειωθεί η ιδιαίτερη συνομιλία που είχε ο κ. Καζαμίας με τον Γερονικόλα, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για μία νέα συνάντηση στην Αθήνα ή στο Κάιρο και την περαιτέρω σύσφιγξη των σχέσεων των δύο Επιμελητηρίων.

 

 

 

Τέλος, να αναφέρουμε ότι στην ομιλία του, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γερονικόλας επεσήμανε:

 

 

 

«Αξιότιμοι κ.κ. Πρέσβεις, κ. Ιωάννη Μπράχο, Γενικό Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Αγαπητοί Καλεσμένοι και Φίλοι,

 

 

 

Θα ήθελα να σας καλωσορίσω στη 2η Ημερίδα σχετικά με το «Επιχειρείν στον Αραβικό Κόσμο». Δεν έχω πολλά «λόγια σοφίας» να πω σχετικά με αυτή την εκδήλωση, παρά μόνο ότι οι καιροί που διανύουμε απαιτούν δραστικά μέτρα προς την τελική έξοδο από την κρίση. Αυτή τη φορά εμείς, ως ελληνική πλευρά, θα πρέπει να αναλάβουμε την πρωτοβουλία, και αναφέρομαι στο σημείο αυτό στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, και να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες για μεταφορά τεχνογνωσίας, είτε από μόνοι μας, εφόσον το επιτρέπει η νομοθεσία πολλών αραβικών χωρών, είτε σε κοινοπραξία με Άραβες επιχειρηματίες.

 

 

 

Υπάρχει, επί του παρόντος, μεγάλη ζήτηση για εκσυγχρονισμό των υποδομών και αναζωογόνηση των βιομηχανιών σε πολλές αραβικές χώρες. Καλώ, λοιπόν, τις ελληνικές επιχειρήσεις να διερευνήσουν την κατάσταση σε χώρες όπως είναι η Αλγερία, το Ιράκ, η Συρία, η Λιβύη και το Σουδάν, στις οποίες πρέπει να αυξήσουμε την παρουσία μας και να εισέλθουμε σε νέες συνεργασίες, από τις οποίες θα βγούμε κερδισμένοι. Οι ελληνικές βιομηχανίες έχουν τεράστιες δυνατότητες και πλεονεκτήματα ώστε να φανούν ανταγωνιστικές σε αυτές τις αγορές.

 

 

 

Εν τω μεταξύ, οι προετοιμασίες για το 3ο Ετήσιο Ιρακινο-Ευρωπαϊκό Φόρουμ Επιχειρηματικότητας και Επενδύσεων έχουν ήδη ξεκινήσει. Εξαιτίας της επιτυχίας των δύο προηγούμενων Φόρουμ, το Επιμελητήριό μας είναι ο υπερήφανος διοργανωτής της εκδήλωσης και φέτος, και η Αθήνα είναι η πόλη που θα την φιλοξενήσει, στις 11 και 12 Ιουλίου. Για να διασφαλίσουμε επιτυχίες για τις συμμετέχουσες εταιρείες, το Επιμελητήριό μας, με συμφωνία με το Εμπορικό Επιμελητήριο της Βαγδάτης και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Ερμπίλ, έλαβε την πρωτοβουλία να αποστείλει κάλεσμα στις ελληνικές επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να εισέλθουν στην ιρακινή αγορά και να εκμεταλλευτούν την διαδικασία ανοικοδόμησής του, να μας αποστείλουν τα στοιχεία τους, τα οποία θα μεταβιβάσουμε, με τη σειρά μας, στην ιρακινή πλευρά, ώστε να βρεθούν ομόλογοί τους και να ξεκινήσουν οι συνομιλίες μεταξύ τους ώστε στο Φόρουμ να υπάρχει ήδη το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η προθεσμία για το κάλεσμα αυτό αναφέρεται στο τεύχος του Members’ Activities Newsletter που έχετε ήδη στα χέρια σας, και θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα με περισσότερες λεπτομέρειες.

 

 

 

Η πρωτοβουλία μας αυτή είναι μονάχα ένα δείγμα των δραστηριοτήτων του Επιμελητηρίου μας για το 2018, την οποία θα ακολουθήσουν επιχειρηματικές αποστολές σε αραβικές χώρες και θα κορυφωθούν με τη σύγκλιση του 7ου Αραβο-Ελληνικού Οικονομικού Φόρουμ, στις 29 & 30 Νοεμβρίου 2018. Στόχος μας είναι, πάντα, η προώθηση της ελληνικής επιχειρηματικότητας, με έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, και η δημιουργία θέσεων εργασίας, όσο αυτό είναι δυνατό, καθώς η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση και όλοι μαζί πρέπει να εργαστούμε προς αυτή την κατεύθυνση.

 

 

 

Κλείνοντας την σύντομη εισαγωγή μου, θα ήθελα για ακόμη μία φορά να σας καλωσορίσω στην Ημερίδα μας, αφού ευχαριστήσω τους χορηγούς μας, την CCC, Archirodon, Motor Oil και Mytilineos, την Mideast και τον χορηγό επικοινωνίας, Εconomia Group. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω στους Άραβες φίλους μας και να τους ευχηθώ μία ευχάριστη διαμονή στη χώρα μας. Σας ευχαριστώ».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

One thought on “Η 2η ημερίδα «Επιχειρείν στον Αραβικό Κόσμο» – Συνάντηση του Προέδρου ΑΕΕΕΑ Χ. Γερονικόλα με τον Αντιπρόεδρο του ΕΕΕΚ Αλ. Καζαμία

  1. eimai ellinas.zo ston canada ta teleftaia 50 xronia. o yios exei pantreftei canadeza egyptiakis katagogis. ta egonia mas milae ellinika egyptiaka french and english kai erxomaste egypto taktika. i love alexandria kai kathe fora pou erxomastan dakryzan ta matia mas katw apo tin megali apsida molis mpename stin poli me ta megala ellinika grammta -ALEXANDREIA- last summer we came there again and the sign with the name was gone. kai eroto giati..you as a greek community what are your reactions; ti kanete giati den diamartiresthe gia aftin tin atopi energeia. kyrioi prepei na kanoume kati na epanorthosoume kai na xanastisoume to doxasmeno onoma – ALEXANDREIA- meta timis panagiotis arfanis..perimeno apantisi

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *