300 εκατομμύρια δολλάρια δάνειο δίνει η Παγκόσμια Τράπεζα για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Αίγυπτο


Νέα σημαντική στήριξη λαμβάνει η Αίγυπτος από την Παγκόσμια Τράπεζα, η οποία αποφάσισε να παράσχει δάνειο ύψους 2,1 δις αιγυπτιακών λιρών (300 εκατ. δολλάρια) για να ενισχύσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ιδιαίτερα σε απομακρυσμένες και αγροτικές περιοχές.

 

Με την ανακοίνωση αυτή που έγινε την περασμένη Τρίτη από την Ουάσιγκτον όπου εδρεύει ο Οργανισμός (φωτο), η Παγκόσμια Τράπεζα πιστεύει ότι με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργηθούν πολλές νέες θέσεις εργασίας, ιδιαίτερα στον ιδιωτικό τομέα.

 

Πρόκειται για ένα πενταετές πρόγραμμα, που θα καλύψει ένα εύρος 130.000 επιχειρήσεων, εκ των οποίων το 37% των εταιρειών αυτών κατέχονται από γυναίκες, γεγονός που δείχνει το ενδιαφέρον της Παγκόσμιας τράπεζας να στηρίξει έτι περαιτέρω την αιγυπτιακή γυναικεία επιχειρηματικότητα καθώς επίσης και πρωτοβουλίες νέων σε ηλικία επιχειρηματιών.

 

«Το πρόγραμμα αυτό αποσκοπεί στο να δώσει την ευκαιρία στις επιχειρήσεις αυτές να αναπτύξουν τις δρατσηριότητές τους και να συμβάλλουν στη γενικότερη ανάπτυξη της αιγυπτιακής οικονομίας, ιδιαίτερα σε αυτή την κρίσιμη περίοδο», δήλωσε από την Ουάσιγκτον ο κ. Σαχάρ Νασρ, επικεφαλής των αντίστοιχων προγραμμάτων στην Παγκόσμια Τράπεζα.

 

Να σημειωθεί ότι στην Αίγυπτο, οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις αντιπροσωπεύουν το 85% των επαγγελμάτων στον μη αγροτικό ιδιωτικό τομέα ή αντίστοιχα αντιστοιχεί στο 40% της συνολικής απασχόλης της χώρας.

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης