Τη μνήμη της Στέλλας Κυριάζη τίμησε πάνδημα η παροικία, στο 40νθήμερο μνημόσυνό της, που ετέλεσε στο Κάιρο ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β΄


 

 

 

 

 

Για την τεράστια προσφορά της Μεγάλης Ευεργέτιδας αξέχαστης Στέλλας Κυριάζη, μίλησε σήμερα ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος, τελώντας το 40νθήμερο μνημόσυνο της Μεγάλης αυτής Αιγυπτιώτισσας και Αρχόντισσας της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής, που άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα της στον Ελληνισμό της Χώρας του Νείλου, αφιερώνοντας σε αυτόν όλη της τη ζωή.

 

 

 

Για το λόγο αυτό, σήμερα το πρωί, ο Καθεδρικός ναός της Παναγίας Θεοτόκου Ηλιουπόλεως Καΐρου ήταν κατάμεστος από όλους όσοι γνώρισαν το έργο της και την ανιδιοτελή προσφορά της.

 

 

 

Και πρώτη η εκκλησία, το ελληνορθόδοξο Δευτερόθρονο Πατριαρχείο, που εκπροσωπήθηκε από τον Προκαθήμενο κ. Θεόδωρο, καθώς επίσης από τον Πατριαρχικό Επίτροπο Καΐρου, Μητροπολίτη Μέμφιδος κ. Νικόδημο, τον Επίτροπο για τους Αραβοφώνους Μητροπολίτη Ερμουπόλεως κ. Νικόλαο, τον Μητροπολίτη Πηλουσίου κ. Νήφωνα και τον Επίσκοπο Βαβυλώνος και Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου παλαιού Καΐρου κ. Θεόδωρο.

 

 

 

Παρούσα και η ελληνική πολιτεία, διά του Έλληνα Πρέσβη στο Κάιρο κ. Μιχαήλ Χρήστου Διάμεση και του Γενικού Προξένου κ. Γιώργου Δασκαλόπουλου, τιμώντας το έργο της μεγάλης Ευεργέτιδας, αλλά και η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, διά του Προέδρου της κ. Χρήστου Καβαλή και όλα τα σωματεία καθώς και πολύς κόσμος που δημιούργησε το αδιαχώρητο μέσα στην εκκλησία.

 

 

 

Όλους τους ευχαρίστησε συγκλονισμένος για την παρουσία τους ο σύζυγός της, ο Κυριάκος Κυριάζη, που στήριξε και εκείνος το έργο της Στέλλας Κυριάζη, μέρος του οποίου ήταν η εκ βάθρων ανακαίνιση του εν λόγω ναού που τελέστηκε σήμερα η επιμνημόσυνη δέηση καθώς και τα παιδιά της, από τα οποία ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας ζήτησε να συνεχίσουν εκείνα το έργο της Μεγάλης «Μάνας του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού», της Στέλλας Κυριάζη.       

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Οκτωβρίου 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης