Η Παγκόσμια Τράπεζα θα παράσχει 50 εκατομμύρια δολάρια στην Αίγυπτο για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού


 

 

 

 

Η Παγκόσμια Τράπεζα αποφάσισε να παράσχει στην Αίγυπτο 50 εκατομμύρια δολάρια, για να συμβάλλει στις προσπάθειες της χώρας για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας πανδημίας του COVID-19.

 

 

Η έκτακτη αυτή οικονομική στήριξη εκ μέρους της Παγκόσμιας Τράπεζας αποσκοπεί στην ενίσχυση των προληπτικών μέτρων, στην ανίχνευση λοιμώξεων και στην αντιμετώπιση της επιδημίας στην Αίγυπτο. Θα συμβάλει επίσης στη χρηματοδότηση της αγοράς και διανομής ιατρικού εξοπλισμού, των προμηθειών που απαιτούνται για την αντιμετώπιση του ιού, της κατάρτισης ιατρικού προσωπικού, της καραντίνας και των κέντρων θεραπείας, ενισχύοντας το έργο ομάδων ταχείας εξακρίβωσης κρουσμάτων, προστατεύοντας περισσότερες οικογένειες που πλήττονται από τις αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις του ιού.

 

 

Από την πλευρά της, Υπουργός Διεθνούς Συνεργασίας της Αιγύπτου Ράνια Αλ Μάσατ εξέφρασε την εκτίμησή της για τις προσπάθειες που καταβάλλει η Παγκόσμια Τράπεζα, μέσα σε αυτές τις άνευ προηγουμένου συνθήκες και περιστάσεις, σημειώνοντας ότι θα συμβάλει στην ενίσχυση του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης της χώρας.

 

 

Να σημειωθεί ότι η Παγκόσμια Τράπεζα ανακοίνωσε επίσης τον περασμένο Μάρτιο μια πρόσθετη χρηματοδότηση για την Αίγυπτο ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων για να υποστηρίξει τις συνεχιζόμενες προσπάθειες για τη διευκόλυνση της πρόσβασης σε προσιτές μονάδες στέγασης για οικογένειες χαμηλού εισοδήματος και προγράμματα υποστήριξης χρηματοδότησης ακινήτων.

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Σεπτεμβρίου 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads
Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης