ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Μισό αιώνα ζωής συμπλήρωσε στις 13 Οκτωβρίου ο Μητροπολίτης Μέμφιδος Νικόδημος. Εις έτη πολλά, Σεβασμιώτατε!

 

 

 

Ακριβώς μισό αιώνα ζωής συμπληρώνει σήμερα, στις 13 Οκτωβρίου του 2017 ο Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου, Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος.

 

 

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος (κατά κόσμον Αθανάσιος) Πριάγγελος, γεννήθηκε στο Βόλο της Μαγνησίας στις 13 Οκτωβρίου του 1967.

 

 

 

Είναι απόφοιτος του Λυκείου της Ριζαρείου Σχολής και του Τμήματος Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στις 19 Ιουνίου 1996, χειροτονήθηκε Διάκονος, εντολή του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Σεραφείμ από τον τότε Επίσκοπο Διαυλείας και νυν Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνό. Τον Φεβρουάριο του 1997, χειροτονήθηκε υπό του ιδίου Επισκόπου Πρεσβύτερος και ανέλαβε εφημεριακά καθήκοντα στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Ηλιουπόλεως.

 

Τον Ιούλιο του 2003, ξεκινάει η πορεία του και η προσφορά του στο Παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, καθώς τότε απεσπάσθη στην Ιερά Μητρόπολη Ζιμπάμπουε του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, και όπου υπηρέτησε τις ανάγκες της Ελληνικής Κοινότητας και της Ιεραποστολής στο Μπουλαβάγιο.

 

Μετά ήλθε η περίοδος να προσφέρει στον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό και δή του Καΐρου. Έτσι, τον Φεβρουάριο του 2005 ανέλαβε τη θέση του Προϊσταμένου τού  Ιερού Κοινοτικού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Κάιρο.

 

Διατηρεί ανελλιπώς τη θέση του Πατριαρχικού Επιτρόπου (με ολιγόμηνη διακοπή πέρυσι) από τις 23 Αυγούστου του 2005μέχρι και σήμερα.

 

Την 1η Νοεμβρίου 2006, εξελέγη Επίσκοπος Νιτρίας, χειροτονηθείς υπό της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχου κ.κ. Θεοδώρου Β΄ την 12η Νοεμβρίου 2006.

 

Τέλος, την 23η Νοεμβρίου 2013, προτάσει  της  ΑΘΜ, εξελέγη παμψηφεί Μητροπολίτης Μέμφιδος, διατηρών την θέση του εν Καΐρω Πατριαρχικού Επιτρόπου.

 

 

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος διακρίνεται για την απλότητά του και την αγάπη του στην εκκλησία αλλά και τον απλό κόσμο, κερδίζοντας τις καρδιές των πιστών, Ελλήνων αλλά και των Ελληνορθοδόξων των αραβοφώνων εκκλησιών.

 

Μα, πάνω από όλα, έχει κερδίσει την αγάπη του Ποιμενάρχη της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄ και όλου του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού.

 

Του Ελληνισμού της Χώρας του Νείλου, που αγαπά και σέβεται και τον Μακαριώτατο Πατριάρχη μας και βεβαίως όλα τα άξια στελέχη της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής, όπου σε περίοπτη θέση βρίσκεται ο Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος.

 

 

 

Σεβασμιώτατε Μητροπολίτα Μέμφιδος κ. Νικόδημε, σήμερα που έχετε τα 50ά σας γενέθλια και συμπληρώνετε μισό αιώνα ζωής, σάς ευχόμαστε μέσα από το ΠΥΡΑΜΙΣ, τα έτη σας να είναι πολλά, θεόπνευστα, ευτυχισμένα, προσφέροντας σε όλους όπως πάντα την αγάπη, όπως και ο Πατριάρχης μας πράττει ως έργο ζωής.

 

 

 

Εις έτη πολλά, Σεβασμιώτατε!  

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *