ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ

Συνάντηση Ν. Κοτζιά, Ι. Κασουλίδη και Τ. Κουΐκ, κατά την αναχώρησή τους από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Καΐρου, στις 20 Δεκεμβρίου

 

 

 

Στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Καΐρου βρέθηκαν κατά την αναχώρησή τους από την αιγυπτιακή πρωτεύουσα, την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου το απόγευμα, οι Υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Κύπρου Νίκος Κοτζιάς και Γιαννάκης Κασουλίδης, που συμμετείχαν στην 4η Υπουργική Συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Ευρωπαϊκής Ένωσης – Αραβικού Συνδέσμου, με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας αρμόδιο για τους Αποδήμους Τέρενς Κουΐκ που επισκέφθηκε την Αίγυπτο για να συναντήσει τους Έλληνες που διαβιούν στη χώρα του Νείλου.  

 

 

 

 

dsc04079

 

 

 

 

Να σημειωθεί ότι αναφορικά με τον Κύπριο ΥΠΕΞ, ο κ. Κασουλίδης επισκέφθηκε επίσης το Σουλτανάτο του Ομάν στις 18 και 19 Δεκεμβρίου, όπου κατά τη διάρκεια των συνομιλιών με τον Υπουργό αρμόδιο για Εξωτερικές Σχέσεις Yusuf bin Alawi bin Abdullah, έγινε ανασκόπηση των διμερών σχέσεων και συμφωνήθηκε η επικέντρωση στην ολοκλήρωση διμερών συμφωνιών που αφορούν τους τομείς της οικονομίας, της υγείας και της εκπαίδευσης. Επίσης, αντηλλάγησαν απόψεις επί περιφερειακών ζητημάτων, όπως η κατάσταση στη Συρία, τη Λιβύη και την Υεμένη, ενώ ο κ. Κασουλίδης ενημέρωσε τον Υπουργό για την παρούσα φάση του Κυπριακού, ενόψει και της επικείμενης Διάσκεψης της Γενεύης. Ο κ. Κασουλίδης έγινε, επίσης, δεκτός από τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της χώρας Fahd bin Mahmoud Al Said, με τον οποίο συζητήθηκαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος.

 

 

 

 

 

kasoulides

 

 

 

 

Στο Κάιρο, ο κ. Κασουλίδης βρέθηκε και στο Κάιρο, όπου συμμετείχε στην 4η Υπουργική Συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Ευρωπαϊκής Ένωσης – Αραβικού Συνδέσμου. Κατά την παρέμβασή του στη συνάντηση, ο Κύπριος ΥΠΕΞ υπογράμμισε τη σημασία της στρατηγικής συνεργασίας των δύο Οργανισμών για αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν τα κράτη των δύο περιοχών και την ανάγκη προώθησης πρακτικών έργων συνεργασίας στους τομείς της ασφάλειας και της αντι-ριζοσπαστικοποίησης. Αναφερόμενος στη Λιβύη, ο κ. Κασουλίδης σημείωσε τη σημασία διαμεσολάβησης για γεφύρωση των διαφορών μεταξύ της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας και του Κοινοβουλίου της χώρας, αλλά και άλλων παραγόντων, για εμπέδωση πολιτικού κλίματος, που θα επιτρέψει την αντιμετώπιση των προκλήσεων ασφάλειας που αντιμετωπίζει η χώρα, αλλά και που αποτελούν απειλή για τις γειτονικές χώρες και την Ευρώπη.

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *