ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

«Γονείς, μιλάτε στα παιδιά σας ελληνικά, όλο το καλοκαίρι» προτρέπει ο Πρόεδρος της ΕΚΚ Χρήστος Καβαλής (ΒΙΝΤΕΟ)

 

 

 

 

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής, προς τους γονείς των Αιγυπτιωτών μαθητών, να συνεχίσουν να μιλούν στα παιδιά τους ελληνικά, καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, έτσι ώστε να διατηρηθούν οι γνώσεις που κατακτήθηκαν με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών κατά τη σχολική χρονιά που πέρασε.

 

 

Μία συμβουλή, που εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΕΚΚ στην τελετή λήξης της Αχιλλοπουλείου Σχολής, στις 14 Ιουνίου, αλλά η οποία συμβουλή έχει ισχύ ως προτροπή για όλους τους Αιγυπτιώτες μαθητές, και στην Αμπέτειο Σχολή Καΐρου και στα Ελληνικά Εκπαιδευτήρια της Αλεξάνδρειας, Πρατσίκειο και Αβερώφειο.

 

 

Ας δούμε το χαρακτηριστικό βίντεο:  

 

 

 

 

 

 

 

Να σημειωθεί ότι την τελετή λήξης των μαθημάτων της Αχιλλοπουλείου Σχολής, όπου τον απολογισμό της χρονιάς έκανε ο Δ/ντής του σχολείου κ. Αν. Αναστασίου, τίμησαν ο Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐροου Μητροπολίτης Μέμφιδος κ.Νικόδημος, ο Κύπριος Πρέσβης κ. Χάρης Μορίτσης, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Γιώργος Δασκαλόπουλος, η Πρόξενος της Κύπρου κα Κωνσταντίνα Κωνσταντινίδου και η Συντονίστρια Εκπαίδευσης Β. Αφρικής και Μέσης Ανατολής κ. Μαριέττα Κουμαριανού και η απερχόμενη Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της Αχιλλοπουλείου Σχολής κα Νίτσα Καζαμία.

 

 

Το Ίδρυμα Αμπέτ εκπροσώπησε η κα Ελένη Μαγγανά, και την Αμπέτειο Σχολή ο Αναπληρωτής Δ/ντής της κ. Χρίστος Παπαθανασίου, ενώ παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής κ. Αλέκος Καζαμίας, ο Ειδικός Γραμματέας του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων κ. Βασίλης Ζουές και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Καΐρου κ. Μιχάλης Μπίσκος ο οποίος μάλιστα παρέλαβε για να παραδώσει στην Μεγάλη ευεργέτιδα της παροικίας κα Αικατερίνη Σοφιανού Μπελεφάντη ένα αναμνηστικό δώρο εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της Αχιλλοπουλείου για ότι εκείνη προσέφερε για τα παιδιά του σχολείου.

 

 

Να σημειωθεί ότι η Αμπέτειος Σχολή θα έχει τη χαρά την προσεχή χρονιά να δεχτεί στην Α΄ Γυμνασίου τους έντεκα (11) αποφοιτήσαντες της Αχιλλοπουλείου, που ήδη έχουν παρουσιάσει πολύ καλά δείγματα με το έργο τους.

 

 

Η τελετή λήξης της Αμπετείου Σχολής θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιουνίου το απόγευμα, παρουσία όλων των αρχών.  

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκπρόσωποι της Αμπετείου Σχολής τονίζουν ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα κενό στους εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου και του Λυκείου, κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

 

 

Αναλυτικότερο σχετικό ρεπορτάζ για την Αμπέτειο Σχολή, θα δημοσιεύσουμε τις προσεχείς μέρες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *