ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Δημήτρης Κουτσονικόλας, ο «Σεφ Ντιμίτρι» του Καΐρου: «Η συνταγή της επιτυχίας του χριστουγεννιάτικου μενού, να είναι φτιαγμένο με αγάπη» (FOTO,VIDEO)

 

 

 

 

Αναπόσπαστο κομμάτι του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού έχει γίνει ήδη ο μεγάλος Σεφ Δημήτρης Κουτσονικόλας, που εδώ και χρόνια κατέχει την τιμητική αλλά και απαιτητική για τη δουλειά του θέση του επικεφαλής των Αρχιμαγείρων μεγάλης ξενοδοχειακής αλυσίδας (Hilton) σε όλη τη Μέση Ανατολή αλλά και την Αφρική.

 

 

Ο ίδιος ξεκίνησε από το Αγρίνιο της Αιτωλοακαρνανίας, και συγκεκριμένα το χωριό Καστράκι, κοντά στο φράγμα του Αχελώου, πριν από 41 χρόνια, για να επιτύχει στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων της Αθήνας, να βγει δεύτερος από όλους τους συμφοιτητές του, ξεκινώντας μία διεθνή καριέρα. Από τότε, πέρασε από πολλά ξενοδοχεία σε πολλά μέρη του κόσμου: Νέα Υόρκη, Λος Άντζελες, Βοστώνη, Γενεύη, Ναϊρόμπι, Ντουμπάι, Αμπού Ντάμπι, Κουβέιτ, Τάμπα (Αιγύπτου), Σαρμ Ελ Σέιχ, συνδυασμένα όλα αυτά με συνεχείς μετεκπαιδεύσεις – σε νεότερη ηλικία – στη Γαλλία, την Αγγλία, την Ολλανδία και το Βέλγιο.

 

 

Αλλά εδώ και 15 ολόκληρα χρόνια, αποτελεί τον καλύτερο πρεσβευτή της ελληνικής κουζίνας στον αραβικό κόσμο, και ιδιαίτερα στην Αίγυπτο, καθώς δεν ξεχνά την Ελλάδα, και δε σταματά να προβάλλει και προπάντων να χρησιμοποιεί το γνήσιο ελληνικό λάδι στα πιάτα που ετοιμάζει καθημερινά στους εκατοντάδες πελάτες του, και άλλα ελληνικά προϊόντα, προωθώντας με πρώτη από όλες τη μεσογειακή διατροφή.

 

 

Τον συναντήσαμε στην εργασία του, να πραγματοποιεί ένα σεμινάριο μαγειρικής στο ξενοδοχείο όπου εργάζεται στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, παρουσία μάλιστα και πολλών ελληνίδων, που ήρθαν για να πάρουν μερικά από τα μυστικά του, ειδικά αυτήν την εποχή που όλες οι νοικοκυρές σκέπτονται πώς να ετοιμάσουν το χριστουγεννιάτικο ή το πρωτοχρονιάτικο μενού.

 

 

Και του ζητήσαμε τις συμβουλές του:

 

 

 

 

 

 

 

 

«Η επιτυχία του ενός καλού γεύματος, είτε απλού, είτε πλούσιου, όπως ξέρουμε από την Ελλάδα, είναι να είναι φτιαγμένο από αγάπη», μας είπε συγκεκριμένα.

 

 

Ο ίδιος βέβαια πρότεινε εναλλακτικές προτάσεις, που δεν έχουν να κάνουν αποκλειστικά με τη χρήση γαλοπούλας, αλλά και με κοτόπουλο φτιαγμένου με μία εκπληκτική τεχνική που εξήγησε στους παρεβρισκομένους, κερδίζοντας τα χειροκροτήματα όλων.

 

 

Τέλος, ευχήθηκε για τα Χριστούγεννα και για τη νέα χρονιά 2019, να είναι καλύτερη από την προηγούμενη.

 

 

Και απέδειξε άλλη μία φορά πόσο κοντά είναι ο ελληνικός και ο αιγυπτιακός πολιτισμός, όπως για παράδειγμα, φαίνεται από τον ελληνικό μουσακά, που στην Αίγυπτο, τον αποκαλούν «μουσα-ά».

 

 

Έτσι, και ο «δικός μας» Σεφ Δημήτρης Κουτσονικόλας είναι πλέον ο γνωστός «Σεφ Ντιμίτρι», ο μεγαλύτερος πρεσβευτής της ελληνικής κουζίνας σε όλη τη Μέση Ανατολή.

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *