ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ο «Πρέσβης της ελληνικής μαγειρικής» στο Κάιρο, Σεφ Δημήτρης Κουτσονικόλας: «Το μυστικό της επιτυχίας είναι να βάζεις την ψυχή σου» (ΒΙΝΤΕΟ)

 

 

 

 

«Βάλτε από την ψυχή σας και θα κάνετε το ωραιότερο ελληνικό φαγητό! Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας…», όπως το παρουσίασε ο Έλληνας «Πρέσβης της ελληνικής μαγειρικής στο Κάιρο, ο Αγρινιώτης Δημήτρης Κουτσονικόλας, ο «Σεφ Ντιμίτρι», όπως όλοι τον ξέρουν εδώ και χρόνια όπου εργάζεται ως επικεφαλής 120 μαγείρων της κουζίνας μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, αναλαμβάνοντας καθημερινά να τροφοδοτήσει τα εστιατόρια για εκατοντάδες Αιγυπτίους, Άραβες, Ευρωπαίους, Κινέζους, Ινδούς και από κάθε γωνιά του κόσμου, όπως και ο ίδιος με το επάγγελμά του έχει ταξιδέψει παντού.

 

 

Όμως, ο Έλληνας Σεφ, παρότι είναι ειδικός σχεδόν για κάθε κουζίνα, δε μπορεί να κρύψει τη μεγάλη του αγάπη: την κουζίνα της πατρίδας του, που τη διακρίνει το γαλάζιο του ουρανού και της θάλασσας.

 

 

Και αυτήν την αγάπη του, την ελληνική γαστρονομία, αποφάσισε και έδειξε σε  μία σειρά από Αιγύπτιες και Αιγυπτίους ερασιτέχνες μαγείρους, που ήθελαν να μάθουν για τα μυστικά της, σε μία ειδική εκδήλωση, γεμάτη από ελληνικές λιχουδιές, όπως αυτές που οι Άραβες και οι Αιγύπτιοι τπύ ζητάνε, αμέσως μόλις μάθουν την ελληνική του καταγωγή, στο χώρο όπου εργάζεται…

 

 

 

 

 

 

 

 

Και εκείνος δε διστάζει να τους προσφέρει τους ελληνικούς μοναδικούς μεζέδες: το τζατζίκι, τον ταραμά, το χταποδάκι, τη φάβα, τις γαρίδες σαγανάνι, τα κεφτεδάκια, τα τυροπιτάκια, την ελληνική σαλάτα, το αρνάκι με τις πατάτες στο φούρνο, και άλλες μοναδικές γεύσεις, που έδειξε και μπροστά από τα μάτια των «μαθητών» του, που ήρθαν να μάθουν από την τέχνη του…

 

 

Ο «Σεφ Ντιμίτρι» τονίζει ότι η κουζίνα της Ελλάδας, ομοιάζει πολύ με αυτή των χωρών της Μ. Ανατολής, γι’ αυτό και είναι ιδιαίτερα αγαπητή σε όλους τους Άραβες. Και εκείνος, κάνει ό,τι μπορεί για να μεταφέρει την Ελλάδα στα πιάτα που προσφέρει, με τα γνήσια ελληνικά προϊόντα που προσπαθεί πάντοτε να τροφοδοτείται για να προσφέρει τις γνήσιες ελληνικές γεύσεις στους πελάτες του.

 

 

Βέβαια, για να είναι πετυχημένη μία ελληνική κουζίνα, έχει ανάγκη και από τη μουσική της. Και από τον χορό της: το συρτάκι, τα νησιώτικα, τον ζορμπά. Και ο Σεφ Δημήτρης Κουτσονικόλας, δε διστάζει να πιάσει τον χορό με τις Αιγυπτίες που, ωστόσο, μαθαίνουν γρήγορα τα βήματα, όπως μαθαίνουν γρήγορα και τις ελληνικές συνταγές…

 

 

Τελικά, μπορεί ο Σεφ Δημήτρης Κουτσονικόλας να θεωρείται ως ο «Πρέσβης της Ελληνικής Κουζίνας στο Κάιρο», όμως, από ό,τι φαίνεται, αφήνει άξιους διαδόχους, πολλές κυρίες Αιγύπτιες και από άλλες χώρες, που ακολουθούν τα βήματά του…  Βήματα και στη μαγειρική, βήματα και στο χορό… Βήματα που φέρνουν την Ελλάδα, την Κύπρο και την Αίγυπτο πιο κοντά, όπως και τους λαούς μας…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *