ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑ

Νέος Πρέσβης της Ελλάδας στην Αίγυπτο ο Αιγυπτιώτης Ν. Γαριλίδης – Γεννημένος στο Πορτ Σαΐντ και Αμπετειανός

 

 

 

 

Την εποχή του αξέχαστου Αιγυπτιώτη Έλληνα Πρέσβη Πάνου Βλασσόπουλου, όπου είχε τη δυνατότητα να συνομιλεί με τους Αιγυπτίους αξιωματούχους στη μητρική τους γλώσσα, θα μας ξαναθυμίσει ο νέος Έλληνας Πρέσβης στην Αίγυπτο, ο κ. Νίκος Γαριλίδης.

 

 

Ο κ. Γαριλίδης θα διαδεχτεί έτσι τον άξιο συνάδελφό του, κ. Μιχαήλ Χρήστο Διάμεση, που μετατίθεται στο ιδιαίτερα σημαντικό πόστο της Άγκυρας, στην Τουρκία.

 

 

Την απόφαση αυτή πήρε κατά την τελευταία του συνεδρίαση το υπηρεσιακό συμβούλιο του Υπουργείου Εξωτερικών, στην Αθήνα, τοποθετώντας στη θέση του Πρέσβη της Ελλάδας στο Κάιρο έναν διπλωμάτη με σημαντικές περγαμηνές, καθώς τον μεταθέτει και από μία εξίσου σημαντική υπηρεσία της ελληνικής πρωτεύουσας, της Διεύθυνσης Α4 του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών για θέματα Τουρκίας, όπου ήταν μέχρι τώρα επικεφαλής.

 

 

Ο νέος Πρέσβης θα είναι τοποθετημένος στην Αίγυπτο, με παράλληλη τοποθέτηση στην Ερυθραία και το Σουδάν.

 

 

Πάντως, αυτό που θα πρέπει να τονιστεί επίσης, και ιδιαίτερα για τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό είναι ότι η τοποθέτηση του κ. Νίκου Γαριλίδη στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα αποκτά ιδιαίτερη σημασία και για την παροικία και για τον ίδιο.

 

 

Ο εξαίρετος διπλωμάτης είναι Αιγυπτιώτης.

 

 

Γεννήθηκε το 1958 στο Πορτ Σαΐντ της Αιγύπτου και αποφοίτησε το 1976 από την Αμπέτειο Σχολή του Καΐρου.

 

 

Ακολούθησαν οι πανεπιστημιακές του σπουδές στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών απ’ όπου αποφοίτησε το 1981.

 

 

Μετά την εκπαίδευσή του στη Διπλωματική Ακαδημία του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας (1982), ο κ. Γαριλίδης υπηρέτησε στο Διπλωματικό Γραφείο του πρωθυπουργού (1983) και ακολούθησαν πολλά και σημαντικά πόστα, μεταξύ άλλων: στη Μόσχα, στη Διεύθυνση Βαλκανικών Υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, στο Γραφείο Γενικού Γραμματέα Διοίκησης του ΥΠΕΞ, στο Λονδίνο, την Κορυτσά, τη Λευκωσία, τη Βαγδάτη, την Τεχεράνη και αλλού.

 

 

Από όλο τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό, καλή δύναμη στο έργο του νέου Έλληνα Πρέσβη στο Κάιρο, του Αιγυπτιώτη Νίκου Γαριλίδη.

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *