ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Στην τελική ευθεία για τα Θυρανοίξια του ανακαινισμένου Αγ. Κωνσταντίνου Καΐρου

 

 

 

Λίγα 24ωρα μείνανε μόλις, μέχρι το ιστορικό γεγονός των Σεπτών Θυρανοιξίων του ανακαινισμένου ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καΐρου, του ναού που διαχρονικά αγάπησε η παροικία μας και αναμένεται ότι θα ξαναζήσει μέρες δόξης μεγάλης, μετά την ανακαίνιση που πραγματοποιήθηκε με τη συγκινητική στήριξη από καρδιάς της Μεγάλης Ευεργέτιδας του Καϊρινού Ελληνισμού κας Αικατερίνης Σοφιανού – Μπελεφάντη, και την από κοινού οικονομική στήριξη του έργου με την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου.

 

 

Ο ναός αυτός, που αποτελεί κόσμημα στην ψυχή των Αιγυπτιωτών αλλά και ένα ιστορικό μνημείο καταμεσίς της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, ένας ελληνορθόδοξος «Παρθενώνας», συνεχίζει πλέον ακόμη ισχυρότερο να μεταδίδει το μήνυμα της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού στην Φίλη και Αδελφή Χώρα του Νείλου. Τη χώρα, που δείχνει ότι βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό του Ελληνισμού, εξ ου και η ιδιαίτερα σημαντική εκπροσώπηση που ανακοινώθηκε από την αιγυπτιακή κυβέρνηση, όπου ο Υπουργός Αρχαιοτήτων της χώρας Δρ Χάλιντ Ελ Ανάνι θα εκπροσωπήσει τον Αιγύπτιο ηγέτη, τον Πρόεδρο Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, με την επίσης σημαντική παρουσία μίας Υπουργού που έχει βρεθεί πολύ κοντά στον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό και την Ελλάδα, της Υπουργού Διασποράς και Μεταναστευτικής Πολιτικής κα Ναμπίλα Μάκραμ και άλλων Αιγυπτίων επισήμων.

 

 

Βεβαίως, και από την Ελλάδα θα υπάρχουν σημαντικές προσωπικότητες, και από τον χώρο της πολιτικής, και από τους Αιγυπτιώτες της Ελλάδας, και από τον χώρο του εκκλησίας και από τον χώρο του πολιτισμού και απλός κόσμος, για να παρακολουθήσουν όλοι μαζί τα Σεπτά Θυρανοίξια από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, με τον πανηγυρικό εσπερινό να έχει προηγηθεί την προηγούμενη ημέρα της Παρασκευής 27 Σεπτεμβρίου και την συναυλία της μεγάλης Ελληνίδας συνθέτριας Ευανθίας Ρεμπούτσικα, μπροστά από τον περικαλλή ναό.

 

 

Οι προετοιμασίες για τις εκδηλώσεις για τα Σεπτά Θυρανοίξια του ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καΐρου βρίσκονται ήδη στην τελική ευθεία…

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *