Συνταγές

Μπουρεκάκια πατάτας: η συνταγή της Εβδομάδας

Νηστίσιμα και πεντανόστιμα!!

Αναστασία Καδρέβη

 

Υλικά

2 πατάτες

Αλάτι

Πιπέρι

3 κ. σ. δυόσμο ψιλοκομμένο

3 κ. σ. ελαιόλαδο

1 πακέτο φύλλο κρούστας 450 γραμ

Για το λάδωμα των φύλλων

1 κ. σ. μαργαρίνη γεμάτες

½ φλ. τσ. Ελαιόλαδο

 

Οδηγίες παρασκευής

Καθαρίζουμε, κόβουμε στη μέση και βράζουμε καλά τις πατάτες μας σε αλατισμένο νερό

Τις στραγγίζουμε, τις βάζουμε σ’ ένα μπωλ και τις λιώνουμε με το πιρούνι

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τον δυόσμο και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά

Σ’ ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε τη μαργαρίνη και το λάδι να ζεσταθούν αρκετά, αλλά να μην κάψουν

Σε μια καθαρή επιφάνεια απλώνουμε τα φύλλα κρούστας και κόβουμε σε 4 λωρίδες

Με το πινέλο μας λαδώνουμε ελαφρά την επιφάνεια του φύλλου. Βάζουμε 1 κουταλιά μίγμα πατάτας, πιάνουμε 2 φύλλα και αρχίζουμε να διπλώνουμε σε ρολό διπλώνοντας τις άκρες προς τα μέσα ώστε να τυλιχτεί το μπουρεκάκι μας και να μη χυθεί η γέμιση στο ψήσιμο

Έχουμε βάλει λαδόκολλα στο ταψί μας και αραδιάζουμε με τη σειρά τα μπουρεκάκια μας

Επαναλαμβάνουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Γίνονται αρκετά κομμάτια (περίπου 40 τεμάχια)

Ψήνουμε στους 180ο C για 15 έως 20 λεπτά περίπου

 

https://sentoukitisgiagias.club/

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *