Πράσα με μοσχαρίσιο κιμά: η συνταγή της εβδομάδας
Εύκολο, γευστικό και χορταστικό φαγητό
Αναστασία Καδρέβη
Υλικά για 2 τσουρέκια
4 πράσα
300 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος
1 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1/2 φλυτζάνι τσαγιού χυμός ντομάτας
1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα γλυκιά
Αλάτι
Πιπέρι
Οδηγίες παρασκευής
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα πράσα σε κομμάτια
Τα πλένουμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν στο τρυπητό
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σωτάρουμε τα πράσα
Προσθέτουμε τον κιμά και σωτάρουμε όλα τα υλικά μαζί
Προσθέτουμε το πιπέρι, το αλάτι, την πάπρικα, τον χυμό ντομάτας και 2 ποτήρια νερό
Αφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα περίπου. Μόλις «τραβήξει» το νεράκι και μείνει με λίγο ζουμάκι είναι έτοιμο
Όταν σερβίρουμε το φαγητό μπορούμε να προσθέσουμε λεμόνι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι