Μαρμελάδα Φράουλα: η συνταγή της εβδομάδας
Μοσχοβολιά από φρέσκο φρούτο, τέλειο χρώμα και γεύση!!!
Το μυστικό είναι να μην «ταλαιπωρείς» το φρούτο όταν φτιάχνεις τη μαρμελάδα.
Αναστασία Καδρέβη
Υλικά:
1 κιλό φράουλες
1 κιλό ζάχαρη
1 βανίλιες
½ κουταλάκι γλυκού ξινό
½ κουταλιά σούπας γλυκόζη
Οδηγίες παρασκευής
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις φράουλες.
Τις κόβουμε σε τέσσερα κομμάτια και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε ένα φλυτζανάκι του καφέ νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά.
Ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσουν οι φράουλες.
Μετά από 20 λεπτά προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε συχνά.
Κατά διαστήματα, αφαιρούμε τον αφρό που σχηματίζετε στην επιφάνεια.
Όταν η μαρμελάδα μας «δέσει» προσθέτουμε τη βανίλια, το ξινό και τη γλυκόζη.
Σε 5 λεπτά κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας με μία καθαρή πετσέτα και αφήνουμε τη μαρμελάδα μας να κρυώσει καλά πριν τη βάλουμε στα βάζα.
Μικρά Μυστικά
Η αναλογία είναι 1 προς 1 (1 κ. φρούτο – 1 κ. ζάχαρη). Εάν δεν την τηρήσετε, θα πάρετε λιγότερη ποσότητα μαρμελάδας, επειδή θα εξατμιστούν τα υγρά μέχρι να φτάσει στο σημείο να «δέσει»
Τέλεια πρόταση για πρωινό, σε παγωτά, με γιαούρτι, σε τάρτες
https://sentoukitisgiagias.club/