Ραδιόφωνο

«Το ρεμπέτικο μας καίει ακόμα» στην εκπομπή «20 λεπτά με την Αριάδνη»

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

«Το ρεμπέτικο μας καίει ακόμα»
στην εκπομπή «20 λεπτά με την Αριάδνη»

Σάββατο 27 Ιουλίου και Σάββατο 3 Αυγούστου 2024,

στις 10:00 ώρα Ελλάδας

 

Το Σάββατο 27 Ιουλίου και το Σάββατο 3 Αυγούστου 2024, στις 10:00 ώρα Ελλάδας, συντονιστείτε στην εκπομπή «20 λεπτά με την Αριάδνη» της Φωνής της Ελλάδας, για να ακούσετε ένα αφιέρωμα –σε δύο μέρη– στο παρόν και στο μέλλον του ρεμπέτικου τραγουδιού.

 

Ενενήντα χρόνια μετά την, όπως την αποκαλείται, «κλασική εποχή του ρεμπέτικου τραγουδιού», φαίνεται πως μια γενιά που ζει σε άλλους ρυθμούς, το αγαπά και το σέβεται. Κρασάδικα, ταβέρνες και ρεμπετάδικα, όπου ακούγονται τα ρεμπέτικα, είναι το σημείο συνάντησης νέων και παλαιότερων, ενώ δεκάδες κυκλοφορίες νέων τραγουδιών, επανεκτέλεσεις, single στο Spotify, CD και βινύλια, live στα social και το YouTube και sold out συναυλίες κάνουν σαφές ότι το ρεμπέτικο παραμένει ζωντανό κομμάτι της λαϊκής παράδοσης και του νεοελληνικού πολιτισμού, αντέχει και παραμένει διαχρονικό, όχι ως μουσειακό είδος, αλλά ως μορφή έκφρασης, ως τρόπος σκέψης και ζωής.

 

Πώς γίνεται ύστερα από τόσα χρόνια να συγκινεί ακόμα; Είναι μόδα ή ανάγκη; Παραμένει όπως ήταν; Τι επιφυλάσσει το παρόν και ποιο θα είναι το μέλλον του;

 

Για να απαντήσουμε αυτά τα ερωτήματα, το Σάββατο 27 Ιουλίου και το Σάββατο 3 Αυγούστου 2024, στις 10:00 ώρα Ελλάδας, συζητάμε με τον Αντώνη Μαραγκό, δεξιοτέχνη του μπουζουκιού και καλλιτεχνικό διευθυντή του «Φεστιβάλ Ρεμπέτικου της Σύρου», και κάνουμε μια ενδιαφέρουσα κουβέντα με τους Ρεμπετωραίους, ένα νεανικό μουσικό συγκρότημα τριών παιδιών που περπατούν τους μουσικούς δρόμους του ρεμπέτικου, με πυξίδα το ταλέντο και το κέφι τους.

 

Επιμέλεια – παρουσίαση: Αριάδνη-Σοφία Κούρη

 

Το επεισόδιο θα μεταδοθεί σε δύο μέρη:
Το Α’ ΜΕΡΟΣ το Σάββατο 27/07/2024 & το Β’ ΜΕΡΟΣ το Σάββατο 03/08/2024

 

Τρόποι Ακρόασης:

  • Διαδικτυακά από το ertecho.gr (τη μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα των ραδιοφώνων της ΕΡΑ) https://www.ertecho.gr/radio/i-foni-tis-elladas/
  • Στην Ελλάδα, από τις τηλεοράσεις, στα ραδιοφωνικά κανάλια που αποθηκεύονται αυτόματα στη λίστα των σταθμών, με την ένδειξη «Voice of Greece».
  • Την ίδια, ακριβώς, δυνατότητα έχουν και οι ακροατές στην Κύπρο, μέσα από τις ψηφιακές συχνότητες των τηλεοράσεών τους.
  • Σε όλες τις smart τηλεοράσεις, τα smartphones, τα τάμπλετ και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σε όλο τον Κόσμο, μέσω της εφαρμογής ERTflix.
  • Στα ψηφιακά ραδιόφωνα με την τεχνολογία DAB+, στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα.
  • Δορυφορικά, στην Ευρώπη από τους δορυφόρους Hotbird,13° E και HellasSat4,39 ° E και στην Αφρική από το δορυφόρο Hellas Sat 3, 39 °E.
  • Σε πλατφόρμες διαδικτυακού ραδιοφώνου όπως  TuneIn (Global), MyTuner (Global), Radioline (France/Global), RadioSure (Global), Phonostar (Germany), Radio Garden (Global).
  • Deezer: Η «Φωνή της Ελλάδας» συμπεριλαμβάνεται στις χώρες που η Deezer έχει LiveRadio: Αμερική, Βραζιλία, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ισραήλ, Νότια Αφρική. Σε αυτές τις χώρες ακούγεται η «Φωνή της Ελλάδας» και στα αυτοκίνητα μέσω Deezer σε Android Auto και Apple CarPlay.
  • Στη Γερμανία μέσω της πλατφόρμας MagentaTv στις τηλεοράσεις.
  • Στην Ελβετία μέσω της πλατφόρμας Swisscom στις τηλεοράσεις.
  • Στην εφαρμογή της Φωνής της Ελλάδας για κινητά Android και στο play store της google και για iphone στο apple store.

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *