ΑΙΓΥΠΤΟΣ

Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου: ξεκίνησαν τα μαθήματα Ελληνικής Γλώσσας

Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου. Με αισιοδοξία και δυναμισμό ξεκίνησε η νέα χρονιά

Βασίλης Α. Πουλαρίκας

Την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου βρισκόμασταν στον χώρο των Ελληνικών σχολείων μας θέλοντας να απαθανατίσουμε  φωτογραφικά λίγες στιγμές από την καθημερινότητα των μικρών μαθητών του Νηπιαγωγείου, αλλά και να μιλήσουμε με τις δασκάλες τους για το τι να περιμένουμε από την νέα σχολική χρονιά που ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς.

Αφού αφήσαμε τους μικρούς μαθητές στις χαρούμενες δραστηριότητες τους, επισκεφτήκαμε το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου και συναντήσαμε την Διευθύντρια Οικονομικών κυρία Κωνσταντίνα Γεδεών, από την οποία μάθαμε όλες τις πληροφορίες για τις νέες εγγραφές, αλλά και για το δυναμικό ξεκίνημα μιας ακόμα χρονιάς. «Εβδομήντα άτομα έχουν γραφτεί μέχρι στιγμής και τα νέα τμήματα έχουν ξεκινήσει με πολύ ενθουσιασμό. Αυτό που έχει όμως μεγάλη σημασία για όλους εμάς εδώ στο Πολιτιστικό είναι το γεγονός ότι οι περσυνοί μαθητές μας, γράφτηκαν όλοι στην νέα χρονιά και είχαμε και πολλούς νέους μαθητές. Αυτό δείχνει την έμπρακτη εμπιστοσύνη που δείχνουν οι μαθητές μας στην ποιοτική εκπαίδευση που λαμβάνουν στο Πολιτιστικό και πραγματικά μας γεμίζει με χαρά και δύναμη για να συνεχίσουμε την ομαδική αυτή προσπάθεια.»

Στον χώρο του «Πολιτιστικού» συναντήσαμε επίσης και την κυρία Γεωργία Σταματοπούλου, υπεύθυνη του Τμήματος Ελληνικής Γλώσσας, η οποία μοιράστηκε μαζί μας τον ενθουσιασμό και την αισιοδοξία της για την νέα χρονιά. «Ξεκινήσαμε  πολύ δυνατά σε σχέση με την περσινή χρονιά και αυτό είναι πολύ ελπιδοφόρο. Γίνεται πολύ συστηματική και ομαδική δουλεία από όλους μας και αυτό πραγματικά αποδίδει καρπούς. Περιμένουμε ακόμα έναν εκπαιδευτικό για να καλύψουμε τις αυξημένες διδακτικές μας ανάγκες, τις οποίες φέρνουμε εις πέρας προσώρας με τον εκπαιδευτικό κ. Γιάννη Φουρτούνα, αλλά και με την πολύτιμη βοήθεια της κας Σόντος Χάμεντ στην Γραμματεία.  Φυσικά δεν έχουμε συνυπολογίσει ακόμα, στους μαθητές που ήδη έχουν ξεκινήσει, και την μεγάλη ενίσχυση στις εγγραφές, που θα πραγματοποιηθούν στις  αρχές Οκτωβρίου, με το που θα ανοίξουν και τα Αιγυπτιακά Πανεπιστήμια». 

Μιλήσαμε τέλος και με τον Διευθυντή του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου κ. Γιάννη Μελαχροινούδη ο οποίος είναι και υπεύθυνος Πολιτιστικών θεμάτων της Πρεσβείας μας στην Αίγυπτο και μας ενημέρωσε ότι σύντομα θα ανακοινωθεί και το αναλυτικό Πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων που προγραμματίζονται.

Να ενημερώσουμε τους αναγνώστες μας ότι έχουμε προγραμματίσει και μια συνέντευξη μαζί του για να μας μιλήσει για το όραμά του για την Πολιτιστική Διπλωματία, ένα “χώρο” που γνωρίζει καλά, αλλά και για όλες τις δράσεις που ετοιμάζονται στο “Πολιτιστικό” του Καΐρου.

Ένα δυναμικό λοιπόν ξεκίνημα και για το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο του Καΐρου που εκτός από ένας σημαντικός φορέας πολιτισμού στην Αιγυπτιακή μεγαλούπολη, είναι ένας άξιος πρεσβευτής της Ελληνικής μας γλώσσας, αλλά και ένας απαραίτητος συνδετικός κρίκος που ενώνει όσο κανένας άλλος τους δύο πανάρχαιους πολιτισμούς.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *