ANGELS PR WORLDWIDE MUSIC PROMOTION

Ακούσαμε το άλμπουμ των Αμερικανών SLOW BURNING CAR με τίτλο “Vicarious Disclosures”

Slow Burning Car – “Vicarious Disclosures”

Οι Slow Burning Car, με το «Vicarious Disclosures» επιβεβαιώνουν τη θέση που επάξια και δίκαια είχαν κερδίσει στη rock συνείδηση ως ένα συγκρότημα που αρνείται να περιοριστεί σε στερεότυπα ή μουσικά καλούπια. Το άλμπουμ αποτελεί μια ηχητική περιπέτεια, όπου ο ακροατής βρίσκεται σε ένα οικείο μουσικό πλαίσιο, μέσα στο οποίο οι Slow Burning Car ξεδιπλώνουν έναν ήχο γεμάτο εκπλήξεις.

Το άλμπουμ ανοίγει δυναμικά με το “Shapeless Faceless» και «Crime Minister» όπου η punk ενέργεια συνδυάζεται άψογα με σκληρές, προς το hard rock, κιθάρες. Τα κομμάτια αυτά είναι γεμάτα ενέργεια, ιδανικά για όσους αναζητούν έντονα και εκρηκτικά ξεσπάσματα, ενώ ήδη από τα πρώτα λεπτά το μελωδικό στοιχείο, που έχει χαρακτηρίσει τους δίσκους των Slow Burning Car, βρίσκεται πάλι στο προσκήνιο, κάνοντας την άρχη του “Vicarious Disclosures” χαρακτηριστική.

Στη συνέχεια, το «Cyanide Planes» έρχεται ντυμένο στα χρώματα της αγγλίας, με έμπνευση και λεπτομέρειες που θυμίζουν πολύ τον ήχο των The Clash, με έναν ήχο ανεβαστικό, γκρουβάτο και στα όρια του punk-rock. Από την άλλη, το “Millionaire” ταξίδευει στον αμερικανικό νότο με μια μίξη που συνδυάζει τo southern rock με κάποιες country επιρροές, δίνοντας ξανά μια νέα ακόμα διάσταση στον ήχο.

Ένα από τα highlights του άλμπουμ είναι το «A Winter’s Purge» όπου η μπάντα ταξιδεύει τον ακροατή σε πιο ατμοσφαιρικά μονοπάτια. Με neoclassical κιθαριστικές επιρροές και μια έντονη Pink Floyd αισθητική, το κομμάτι ξεχωρίζει για την τεχνική του και την εκφραστικότητα του. Είναι μια στιγμή που αποδεικνύει ότι οι Slow Burning Car είναι πολύ περισσότερα από μια «απλή» rock μπάντα.

Το αποκορύφωμα έρχεται λίγο πριν το τέλος με τη διασκευή του «Wasted Years» των Iron Maiden. Η ακουστική εκδοχή, εμπλουτισμένη με μπουζούκι, αποτελεί μια τολμηρή και ίσως για κάποιους ανορθόδοξη επιλογή. Ωστόσο, αυτή η τολμηρή προσέγγιση δίνει νέα πνοή στο κλασικό κομμάτι, δημιουργώντας μια εκδοχή που εκπλήσσει ευχάριστα.

Το «Vicarious Disclosures» είναι ένα άλμπουμ που ανταμείβει την προσοχή και την ανοιχτόμυαλη ακρόαση. Οι Slow Burning Car καταφέρνουν να πειραματιστούν με διαφορετικά είδη και ήχους, χωρίς να χάνουν την ταυτότητά τους. Με ποικιλία επιρροών και ξεχωριστές ερμηνείες, αυτός ο δίσκος είναι σίγουρα μια δουλειά που αξίζει να ακουστεί.

 

www.slowburningcar.com

www.facebook.com/slowburningcar

www.soundcloud.com/slowburningcar

www.instagram.com/slowburningcar

https://www.youtube.com/user/SlowBurningCar

https://music.apple.com/us/artist/slow-burning-car/212628864

https://www.amazon.co.uk/music/player/artists/B002ESCA7W/slow-burning-car

 

 

Slow Burning Car – Ladish Man (2024 «Remix» Official Promotional Video)

https://www.youtube.com/watch?v=v5WbwKeWINA

Slow Burning Car – Soul Crimes (official promo video)

https://www.youtube.com/watch?v=95B8gjTK1C8

Slow Burning Car – Public Cynic (2024 Remix – Official Promotional Video)

https://www.youtube.com/watch?v=V3Mt5M28ZZw

Slow Burning Car – Shapeless Faceless (Official Promo Video 2024)

https://www.youtube.com/watch?v=pukpouvMBxk

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *