Με αφιέρωμα στον Αλέκο Σακελάριο, ο Σύνδεσμος Αιγυπτιωτών Ελλήνων τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου


«Καρφίτσα δεν έπεφτε» όπως χαρακτηριστικά έγραψε σε ανακοίνωση τύπου ο Σύνδεσμος Αιγυπτιωτών Ελλήνων, στο εντευκτήριο του ΣΑΕ στην Αθήνα, τη Δευτέρα 31 Μαρτίου, από την κοσμοσυρροή που κατέκλεισε όλους τους χώρους για να παρακολουθήσει το πλούσιο πρόγραμμα, αφιερωμένο στον μεγάλο «ΑΛΕΚΟ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟ, 100 χρόνια από τη γέννησή του».

 

 

sae theatre 03

 

 

Καθιστοί αλλά και δεκάδες όρθιοι, μέλη, φίλοι, επίσημοι και μη, άκουσαν τον Έφορο να τούς υποδέχεται θερμά, λέγοντας ότι «η διαφύλαξη και ανάδειξη της Πολιτιστικής μας κληρονομιάς, δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ανάγκη και εργαλείο για την ανάπτυξή μας, και όραμά μας είναι η διάδοση του ελληνικού αιγυπτιώτικου πολιτισμού και της ελληνικής αιγυπτιώτικης ιστορίας».

 

 

sae theatre 02
Άκουσαν επίσης τους αιγυπτιώτες αλεξανδρινούς ομιλητές της βραδιάς, από τον Ηθοποιό-σκηνοθέτη Πάνο Κατέρη το μήνυμα της Ημέρας και το βίντεο για τη ζωή και το έργο του Σακελλάριου, από τον φιλόλογο-λογοτέχνη κ. Ιούλιο Κέρπη και την καθηγήτρια μουσικής-συγγραφέα Μάρω Φιλίππου “Το θεατρικό και κινηματογραφικό χαμόγελο του Σακελλάριου”, από τη φιλόλογο κ. Αγγελική Βλαχάκη “Το στίχο” και ένα έξοχο προφορικό ποτ-πουρί των τραγουδιών του Σακελλάριου.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με 15 τραγούδια από την έξοχη Μεικτή Χορωδία του ΣΑΕ υπό την καθοδήγηση του Γιάννη Λαζαρίδη, με τη συνοδεία στο πιάνο της Φιφίκας Μπρουσιανού και τη σύμπραξη, με ακορντεόν της Χριστίνας Ρόκου, στο βιολί της Μαρίας Λάρω, στη κιθάρα του Νικόλα Βοστάνη και των σολίστ Ελένης Λαζαρίδη, Εύας Αλιανάκη, Ράνιας Μπρουσιανού, του Δημήτρη Δημητρίου και την έκτακτη συμμετοχή της νεαράς Νεφέλης Σταματοπούλου και του αειθαλούς Μπάμπη Τρεχαντζάκη, η απόδοση και ερμηνεία των οποίων ξεσήκωσε το ακροατήριο σε θερμά χειροκροτήματα.

 

 

sae theatre 04
Πριν το τελικό «Καληνύχτα», η Πρόεδρος και Μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου όπως και οι παρόντες κ.κ. Α. Όικονόμου, Νικηφόρος Νευράκης αντίστοιχα Πρόεδροι της Ένωσης Χορωδιών Ελλάδος και Ένωσης Μουσουργών Ελλάδος, απένειμαν σε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης Ευχαριστήρια Τιμητικά Διπλώματα εκ μέρους του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων.

 

Πηγή: ΣΑΕ

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης