Τον Αιγυπτιώτη σκηνοθέτη Γιώργο Ιορδανίδη τίμησε το Κάιρο, παρουσία του γιου του, Γιάννη Ιορδανίδη (BINTEO)


 

 

Μνήμες από την καϊρινή παροικία, την μεταπολεμική εποχή, τότε που ο Γιώργος Ιορδανίδης αποτελούσε ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαιά της, ανέδειξε η εκδήλωση για τον μεγάλο αυτό Αιγυπτιώτη ηθοποιό και σκηνοθέτη, όπου φέτος συμπληρώθηκαν δέκα χρόνια από το θάνατό του.

 

Έτσι, στον Σύλλογο Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής, στο χώρο που αναδείχτηκε ο μεγάλος καλλιτέχνης, η συγκίνηση ήταν έκδηλη.

 

 

 


iordanidis giorgos ekdilosi kairo 02

 

 

 

Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής, κάνοντας μία ιστορική αναδρομή και φτάνοντας μέχρι τη χρυσή εποχή του Αιγυπτιώτικου κινηματογράφου, χαρακτηρίζοντας παράδειγμα προς μίμηση τον Γιώργο Ιορδανίδη.

 

 

 

iordanidis giorgos ekdilosi kairo 03

 

 

 

Από την πλευρά του, ο γιος του αξέχαστου Αιγυπτιώτη, ο Γιάννης Ιορδανίδης, που ακολούθησε τα χνάρια του πατέρα του μίλησε για τον άνθρωπο εκείνο που συνεργάστηκε με τα ιερά τέρατα του αιγυπτιακού κινηματογράφου, παίζοντας και διεθνώς, παίρνοντας αργότερα ηγετική θέση στα τεκταινόμενα του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

 

 

 

iordanidis giorgos ekdilosi kairo 04

 

 

 

Για τη μεγάλη προσφορά του Γιώργου Ιορδανίδη στην αιγυπτιώτικη παροικία, ο Σύλλογος των Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής ονόμασε την Αίθουσα της Βιβλιοθήκης ως «Αίθουσα Γιώργου Ιορδανίδη», αποσπώντας τα θερμά χειροκροτήματα όλης της αίθουσας.

 

 

 

iordanidis giorgos ekdilosi kairo 05

 

 

 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προβολή αποσπασμάτων πολλών ταινιών που συμμετείχε ο μεγάλος Αιγυπτιώτης Γιώργος Ιορδανίδης.

 

 

 

iordanidis giorgos ekdilosi kairo 01

 

 

 

Παραβρέθηκαν ο Σύμβουλος της Ελληνικής Πρεσβείας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κα Λαμπρινή Κομίνη, ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων κ. Νικόλας Βαδής, οι Αντιπρόεδροι της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ.κ. Νικόλας Πολίτης και Κήμης Φλεβοτομάς, η Γραμματέας της ΕΚΚ κα Σούλα Σκουφαρίδου, ο Κοινοτικός Επίτροπος κ. Στέφανος Αργυρίου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής κα Βίλλυ Πολίτου, ο Πρόεδρος της Χιακής Αδελφότητας κ. Λάμπρος Μπενοβίας, η Αναπληρώτρια Διευθύντρια της Αμπετείου Σχολής κα Βασιλική Πετροπούλου, η Αιγυπτιώτισσα επιχειρηματίας κα Αικατερίνη Σοφιανού – Μπελεφάντη, ο Δ/ντής του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου κ. Χρήστος Παπαδόπουλος και η Οικονομική Δ/ντρια κα Ντίνα Γεδεών, ο πρώην Συντονιστής Εκπαίδευσης κ. Γιάννης Σταυρόπουλος, και άλλοι επίσημοι.   

 

 

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο με αποσπάσματα από την εκδήλωση:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης