Αφιέρωμα του CNN.gr, στον Άγ. Κωνσταντίνο Καΐρου, που ανακαινίζεται με την αγάπη της Ευεργέτιδας Αικ. Σοφιανού και της ΕΚΚ


 

 

 

 

 

 

«Ο ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ο εμβληματικός ναός της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, που έχει συνδεθεί για περισσότερο από έναν αιώνα με τις χαρές και τις λύπες του Ελληνισμού της Αιγύπτου, αναγεννιέται», αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η ενημερωτική ελληνική ιστοσελίδα CNN.gr.

 

 

 

 

Φωτογραφία του CNN.gr

 

 

 

Η ελληνική ειδησεογραφική ιστοσελίδα κάνει μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά στη Μεγάλη Ευεργέτιδα του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού κα Αικατερίνη Σοφιανού – Μπελεφάντη, η οποία – σύμφωνα με το ρεπορτάζ – «ξαναδίνει ζωή στον ιστορικό ναό, χρηματοδοτώντας τις εργασίες αποκατάστασής του, διασώζοντας την βαριά παρακαταθήκη των – επίσης – μεγάλων οραματιστών και ευεργετών, οι οποίοι στο παρελθόν δημιούργησαν σπουδαία μνημεία για τον Ελληνισμό της Αιγύπτου. Παράλληλα, παραδίδει στο πλέον ζωντανό κύτταρο του Ελληνισμού του Καΐρου, τους νέους, ένα σπουδαίο μνημείο που έχει όχι μόνο θρησκευτική αλλά και ιστορική και καλλιτεχνική αξία».

 

 

 

 

Η Μεγάλη Ευεργέτιδα του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού κα Αικατερίνη Σοφιανού – Μπελεφάντη

 

 

Το ρεπορτάζ επισημαίνει ότι «ο Ελληνισμός του Καΐρου, είναι ζωντανός και ετοιμάζεται να γράψει με χρυσό μελάνι τις νέες σελίδες στην ιστορία του».

 

 

Και προσθέτει ότι «τέλη Σεπτεμβρίου του 2018, οι εργασίες αποκατάστασης στο ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης πέρασαν στη δεύτερη φάση τους. Το αποστραγγιστικό δίκτυο των υδάτων του Νείλου που διάβρωναν το ναό ολοκληρώθηκε και άρχισε η ολική αναδόμησή του. Ξεκίνησε, δηλαδή, η αποκατάσταση του εσωτερικού και του εξωτερικού του ναού, των επιχρισμάτων, η επισκευή των ραγισμένων κιόνων, η συντήρηση των εικόνων και των ιερών κειμηλίων. Στόχος, τα εγκαίνια του ναού, να πραγματοποιηθούν ανήμερα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στις 21 Μαΐου 2019».

 

 

Επίσης, η ελληνική ειδησεογραφική ιστοσελίδα CNN.gr αναφέρει ότι «τις δαπάνες για το πρώτο στάδιο αποκατάστασης του ναού, κάλυψε η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου», «ενώ τη δεύτερη φάση που αφορά τη συνολική αποκατάσταση του ναού, χρηματοδοτεί η Μεγάλη Ευεργέτιδα της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου και των Αιγυπτιωτών, κα Αικατερίνη Σοφιανού – Μπελεφάντη. Επίσης, την πορεία του έργου παρακολουθεί από κοντά και ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, κ. Θεόδωρος καθώς και ο Έλληνας Πρέσβης στο Κάιρο κ. Μιχαήλ – Χρήστος Διάμεσης».

 

 

 

Φωτογραφία του CNN.gr

 

 

 

Ολόκληρο το πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ για τον περικαλλή ιστορικό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καΐρου, μπορείτε να διαβάσετε στην ιστοσελίδα του CNN.gr και στο λινκ https://www.cnn.gr/focus/story/156993/sta-adyta-toy-emvlimatikoy-naoy-ton-ellinon-toy-kairoy-poy-anagennietai  

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Σεπτεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης