Έφτασαν στην Κύπρο, που τούς υποδέχτηκε θερμά, οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου της Αμπετείου, για το ταξίδι ζωής, που θα τούς μείνει αξέχαστο…


 

 

 

 

 

Ήταν 6 και μισή τοπική ώρα της Δευτέρας 16 Απριλίου, όταν οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου της ιστορικής Αμπετείου Σχολής έφτασαν στη Μεγαλόνησο, όπου στο διεθνές αεροδρόμιο της Λάρνακας, τους υποδέχτηκε θερμά η δημόσια λειτουργός από το Γραφείο του Κυπρίου Επιτρόπου κ. Φώτη Φωτίου, η κα Θάλεια Αντωνίου.

 

 

 

Οκτώ Αιγυπτιώτες μαθητές, με συνοδούς τους καθηγητές τους, τον μαθηματικό Αλέξανδρο Μπάση και τον φιλόλογο Ευάγγελο Τσιγγιαούρογλου, ξεκίνησαν λοιπό ένα από τα πιο όμορφα ταξίδια τους, που τους προσφέρει απλόχερα το πανέμορφο νησί της Αφροδίτης… Με την Κυπριακή Κυβέρνηση και επικεφαλής τον Κύπριο Επίτροπο αρμόδιο για τους Αποδήμους να τους περαμένει να τους υποδεχτεί πρώτος από όλους τους επισήμους την δεύτερη μέρα του ταξιδίου τους, στις 17 Απριλίου, στο γραφείο του, δείχνοντας το πόσο κοντά βρίσκεται η κυβέρνηση της Λευκωσίας στην μαθητιώσα Αιγυπτιώτικη νεολαία.

 

 

 

Ένα στήριγμα που προέρχεται και από το πιο υψηλό επίπεδο και αυτό θα φανεί και από την επίσκεψη που προγραμματίζεται καθώς και ξενάγηση στο προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας, για να δουν ιδιίοις όμμασι τα παιδιά το πού λαμβάνονται οι μεγάλες αποφάσεις για τη Μεγαλόνησο.

 

 

 

Θα ακολουθήσει επίσκεψη και συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής κ. Συλλούρη, με τους μαθητές να επισκέπτονται το ναό της δημοκρατίας στην Κύπρο και να συζητούν με τον επικεφαλής του Κοινοβουλίου της Κύπρου.

 

 

 

Θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες συναντήσεις με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο, τον Υπουργό Παιδείας της Κύπρου, τον Δήμαρχο Πάφου κ. Φαίδωνα Φαίδωνος, τον Έξαρχο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στη Λευκωσία αρχιμανδρίτη π. Αθηνόδωρο Παπαευρυπιάδη και άλλες σημαντικές προσωπικότητες…

 

 

 

Εμπειρίες μοναδικές για τα παιδιά της Αμπετείου Σχολής, στο πλευρό της οποίας βρίσκεται πάντοτε η Κυπριακή Πρεσβεία και ο Πρέσβης της Μεγαλονήσου στην Αίγυπτο κ. Χάρης Μορίτσης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Οκτωβρίου 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης