Αυστηρή προειδοποίηση της Αιγύπτου προς την Τουρκία, να μην παραβιασθούν τα δικαιώματά της στην Ανατολική Μεσόγειο, σε θέματα ΑΟΖ


 

 

 

 

 

Κανένα μέρος δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη νομιμότητα της συμφωνίας οριοθέτησης μεταξύ της Αιγύπτου και της Κύπρου, και οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσης της αιγυπτιακής κυριαρχίας στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της στην Ανατολική Μεσόγειο απορρίπτεται και θα αντιμετωπιστεί, επεσήμανε σήμερα το Υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου.

 

 

 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σε απάντηση των πρόσφατων δηλώσεων του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με τις οποίες αμφισβήτησε την ορθότητα της οριοθέτησης των αποκλειστικών οικονομικών ζωνών Κύπρου-Αιγύπτου, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Αιγύπτου, Σύμβουλος Άχμεντ Αμπού Ζάιτ δήλωσε ότι κανένα μέρος δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη νομιμότητα της συμφωνίας οριοθέτησης μεταξύ της Αιγύπτου και της Κύπρου, δεδομένου ότι είναι σύμφωνη με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και έχει κατατεθεί στα Ηνωμένα Έθνη.

 

 

 

Ο κ. Αμπού Ζάιτ, απαντώντας σε ερωτήσεις που τέθηκαν από αριθμό διπλωματικών συντακτών, προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Αιγύπτου στην περιοχή αυτή θεωρείται απορριπτέα και θα αντιμετωπιστεί.

 

 

 

Η φωτογραφία του Αιγυπτίου Υπουργού Εξωτερικών κ. Σάμεχ Σούκρι, όπως συνοδεύει το ίδιο σχετικό ρεπορτάζ στην μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα «Αλ Αχράμ» (που έχουμε και εμείς ως βασική φωτοτογραφία του ρεπορτάζ) δείχνει με ένα ακόμη τρόπο την έντονη και δικαιολογημένη αντίδραση της Αιφύπτου στο θέμα αυτό.

 

 

 

Να σημειωθεί ότι στις 5 Φεβρουαρίου, ο Τσαβούσογλου είχε προβεί σε δήλωση αναφορικά με τη μη αναγνώριση εκ μέρους της Τουρκίας της συμφωνίας που υπογράφηκε μεταξύ της Αιγύπτου και της Κύπρου το 2013 σχετικά με την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων των δύο χωρών, προκειμένου να επωφεληθούν των φυσικών πόρων που βρίσκονται στις αποκλειστικές ζώνες των δύο χωρών στην Ανατολική Μεσόγειο.

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Δεκεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης