Αισθητή αύξηση ποσοστού 15% των μαθητών που γράφτηκαν φέτος στα τμήματα ελληνικής γλώσσας που διοργανώνει το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου, σε σχέση με πέρυσι


 

 

 

Κάθε χρόνο, όλο και περισσότερο αυξάνεται ο αριθμός των Αιγυπτίων στο Κάιρο, που αποφασίζουν να μάθουν την ελληνική γλώσσα, στα προγράμματα που διοργανώνει το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου.

 

 

Στο σημαντικό αυτό πολιτιστικό οργανισμό, που λειτουργεί υπό την Ελληνική Πρεσβεία στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα και την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, παρατηρείται ήδη από το ξεκίνημα της νέας εκπαιδευτικής περιόδου, αύξηση των σπουδαστών κατά 15% περισσότεροι σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

 

 

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι με την ολοκλήρωση της περιόδου εγγραφών για το πρώτο τρίμηνο του έτους, 115 ενήλικες σπουδαστές (15% περισσότεροι απο πέρυσι) εξέφρασαν το ενδιαφέρον να παρακολουθήσουν μαθήματα νέων ελληνικών ως ξένη γλώσσα στα Τμήματα Ελληνικής Γλώσσας του Κέντρου.

 

 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, από σήμερα 5 Οκτωβρίου ξεκίνησαν και οι πρώτες εγγραφές για τα Τμήματα Μητρικής Γλώσσας όπου μπορούν να εγγραφούν Έλληνες μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (6-12 ετών) που φοιτούν σε ξένα σχολεία της αιγυπτιακής πρωτεύουσας.

 

 

Να σημειωθεί ότι το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου λειτουργεί ως επίσημα αναγνωρισμένο Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας του Υπουργείου Παιδείας της Ελλάδας και αποτελεί και επίσημο εξεταστικό κέντρο του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας στις εξετάσεις του καθιερωμένου Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας της Ελληνικής γλώσσας.

 

 

Νέα τμήματα για την εκμάθηση της Ελληνικής Γλώσσας για αρχάριους θα ξεκινήσουν και πάλι στις αρχές Δεκεμβρίου.

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Οκτωβρίου 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης