Σημαντική η συμβολή των Αιγυπτιωτών Μελβούρνης, στην πρωτοβουλία της ΑΧΕΠΑ για την αγορά λεωφορείου για τα Νοσοκομεία Φροντίδας


 

 

 

 

 

Το έργο των Μεγάλων Ευεργετών του Ελληνισμού της Χώρας του Νείλου συνεχίζουν στην πράξη οι Αιγυπτιώτες της Μελβούρνης, που αποφάσισαν μεν, πριν πολλά χρόνια να μεταναστεύσουν στη μακρυνή Αυστραλία, αλλά δε ξέχασαν ποτέ την ανθρωπιά τους και τις μεγάλες αξίες του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού, που στοχεύει πάντοτε στον ίδιο τον συνάνθρωπο.

 

 

 

Έτσι, τα μέλη της Ένωσης Αιγυπτιωτών που στη Μελβούρνη αριθμεί 700 και πλέον μέλη, αποφάσισαν άμεσα να ανταποκριθούν στο συγκινητικό κάλεσμα της Οργάνωσης ΑΧΕΠΑ, για την αγορά ενός λεωφορείου για τις ανάγκες ενός εκ των πέντε «Νοσοκομείων Φροντίδας» (τεσσάρων στη Μελβούρνη και ενός στο Σύδνευ), συμμετέχοντας σε μία μεγάλη εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην παραθαλάσσια πόλη Rye.

 

 

 

Έτσι, σε συνθήκες απόλυτης καλοκαιρινής θερμοκρασίας, περίπου σαράντα βαθμών Κελσίου, κάπου 80 Αιγυπτιώτες έφτασαν στο χώρο αυτό, είτε οργανωμένο με αυτοκίνητο της Ένωσης είτε μεμονωμένα από τις γύρω περιοχές και ένωσαν τις δυνάμεις τους με 400 ακόμη Έλληνες και Κυπρίους της περιοχής για την περισυλλογή των χρημάτων, που έφτασαν τελικά τα 35.000 δολάρια Αυστραλίας.

 

 

 

Συγκινητική η όλη πρωτοβουλία, με μπροστάρηδες – όπως πάντα – τους Αιγυπτιώτες.

 

 

 

«Ακολουθούμε το παράδειγμα των παλιών Αιγυπτιωτών που μέσα από το έργο τους, μας έμαθαν πάντοτε να προσφέρουμε», δήλωσε στο ΠΥΡΑΜΙΣ από τη μακρινή Μελβούρνη ο Πρόεδρος της Αιγυπτιώτικης αυτής Ένωσης ΕΕΑΜΑ κ. Λουκάς Ριζόπουλος, τονίζοντας ότι για παρόμοιο φιλανθρωπικό σκοπό η αιγυπτιώτικη ένωση της Μελβούρνης είχε οργανώσει και μία δική της μεγάλη εκδήλωση πριν από τρία χρόνια.

 

 

 

Μάλιστα, βλέποντας τη μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου, ο Αλεξανδρινός κ. Ριζόπουλος μας αποκάλυψε ότι η πρωτοβουλία αυτή θα επαναληφθεί σε ένα εξάμηνο για έναν άλλο κοινωφελή σκοπό.

 

 

 

 

Ο Πρόεδρος της ΕΕΑΜΑ Λουκάς Ριζόπουλος

 

 

 

Τέλος, ο Πρόεδρος της ΕΕΑΜΑ κ. Ριζόπουλος μετέφερε μέσω του ΠΥΡΑΜΙΣ, προς όλους τους Αιγυπτιώτες που ζούνε στην Αίγυπτο και όχι μόνον, τους προσωπικούς και της Ένωσης χαιρετισμούς και ευχές για το έτος 2018.   

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Δεκεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης