Ακαδημία Ορθόδοξων Θεολογικών Σπουδών ιδρύει το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας στο Γιοχάνεσμπουργκ, εντός του σχολείου Σαχέτι


 

 

 

 

 

Την έναρξη λειτουργίας Θεολογικής Ακαδημίας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας «ο Απόστολος Μάρκος», στην οποία θα μπορούν να παρακολουθούν τα διαδικτυακά μαθήματα (μέσω email  και socialmedia),  φοιτητές από όλο τον κόσμο, οι οποίοι επιθυμούν να γνωρίσουν την Ορθόδοξη Θεολογία, ανακοίνωσε επίσημα μέσα στο επιβλητικό ελληνικό σχολείο Σαχέτι, στο Γιοχάνεσμπουργκ, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, στις 29 Ιανουρίου.

 

 

 

Στην Θεολογική Ακαδημία, θα διδάσκονται στην αγγλική γλώσσα, με την επίβλεψη και εποπτεία έμπειρων Καθηγητών, Εκκλησιαστική Ιστορία, Δογματική, Ορθόδοξη Πνευματικότητα, Λειτουργική, Χριστιανική Ηθική, Ποιμαντική, Οικουμενική Κίνηση, με έμφαση στις μορφές σύγχρονης Θεολογίας (Αφρικανική Θεολογία, Θεολογία της απελευθέρωσης), μέσα στον Αφρικανικό χώρο και Ιεραποστολική.

 

 

Με το πέρας των τριετών σπουδών τους και την εκπόνηση της απαραίτητης Διδακτορικής διατριβής, θα λαμβάνουν αναγνωρισμένο δίπλωμα Ορθόδοξης Θεολογίας, από το Υπουργείο Παιδείας της Νοτίου Αφρικής, Τμήμα Ανώτερης και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

 

 

 

Ο Μακαριώτατος, στην ομιλία του εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Αρχιμανδρίτη π. Πέτρο Παργινό, καθηγητή της Σχολής, για την καθοριστική συμβολή και τους κόπους που κατέβαλε, για τη σύσταση της εν  λόγω Ακαδημίας, καθώς και προς το Ίδρυμα «Σαχέτι», στο πρόσωπο του Προέδρου του κ. Ανδρέα Στεφάνου, για την συμπαράσταση στο εν λόγω εγχείρημα και τη φιλοξενία της Θεολογικής Ακαδημίας στους χώρους του Ιδρύματος.

 

 

 

Αξίζει να σημειωθεί, πως την εν λόγω νέα Ακαδημία του Ελληνορθοδόξου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, είχε επευλογήσει ο Μακαριώτατος, κατά την διάρκεια των εργασιών της τελευταίας Ιεράς Συνόδου, τον παρελθόντα Οκτώβριο.

 

 

 

Επίσης, ο Πατριάρχης ανακοίνωσε με ιδιαίτερη χαρά, την πρωτοβουλία του για τη διοργάνωση από την Ιερά Μητρόπολη Ιωαννουπόλεως και Πρετορίας, του Α΄ Φεστιβάλ Ορθόδοξης Νεολαίας της χώρας, στο οποίο νέοι και νέες από τη Νότια Αφρική, θα συμμετέχουν σε πολλαπλές δραστηριότητες που θα διοργανωθούν. 

 

 

 

Στη συνέχεια,  ο Μακαριώτος τέλεσε τον Αγιασμό για την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος «Σαχέτι», παρουσία όλων των μαθητών και των καθηγητών, ευχόμενος δύναμη, πρόοδο, υπομονή και επιμονή στις σπουδές τους. Αμέσως μετά, επακολούθησε η κοπή της πατροπαράδοτης βασιλόπιτας. 

 

 

 

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο Μακαριώτατος μετέβη στην πρωτεύουσα Πρετόρια, όπου στην κατοικία του Έλληνα Πρέσβη κ. Κουβαριτάκη, είχε την ευκαιρία να συναντήσει όλους τους Πρέσβεις των Ορθοδόξων χωρών, της Ρωσίας, της Σερβίας, της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας και της Λευκορωσίας στην Νότια Αφρική, τον Αιγύπτιο Πρέσβη κ.Sherif Issa, την επιτετραμμένη της Ουκρανίας, τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στο Γιοχάνεσμπουργκ κ. Ιωάννη Χατζαντωνάκη, καθώς και σύσσωμο το Συμβούλιο της Ελληνικής Κοινότητος Πρετόριας, υπό τον Πρόεδρο της κ. Γρηγόρη Πατσαλοσαββή.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το βράδυ της ιδίας ημέρας, αφού περατώθηκε η επίσημη επίσκεψη του Αλεξανδρινού Προκαθημένου στη Νότια Αφρική και τη Ναμίμπια, αναχώρησε με πτήση των αιγυπτιακών αερογραμμών για το Κάιρο.

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Δεκεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης