Η «Αλ Αχράμ» για την επίσημη επίσκεψη του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου, Αντιστράτηγου Ηλία Λεοντάρη, στην Αίγυπτο


 

 

 

 

Ιδιαίτερη αναφορά στην επίσημη επίσκεψη του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου, Αντιστράτηγου Ηλία Λεοντάρη, στην Αίγυπτο, κάνει σε σημερινό της δημοσίευμα η ιντερνετική έκδοση της μεγάλης σε κυκλοφορία εφημερίδας «Αλ Αχράμ», υπό τον τίτλο: «Ο Αρχηγός του στρατού της Αιγύπτου συζητά την ενίσχυση της συνεργασίας με τον Κύπριο Αρχηγό»

 

 

Στο ρεπορτάζ, η αιγυπτιακή εφημερίδα τονίζει ότι «η Αίγυπτος και η Κύπρος, μαζί με την Ελλάδα, πραγματοποίησαν κοινή στρατιωτική άσκηση το Νοέμβριο του 2018 στην Κρήτη».

 

 

Η «Αλ Αχράμ» επισημαίνει ότι «ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου, Στρατηγός Μοχάμεντ Φαρίντ, συζήτησε την ενίσχυση της συνεργασίας με την Κύπρο σε θέματα άμυνας και ασφάλειας, κατά τη διάρκεια συνομιλιών την Τρίτη με τον επικεφαλής της Κυπριακής Εθνικής Φρουράς, που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αίγυπτο».

 

 

Το ρεπορτάζ εστιάζει στο γεγονός ότι «μια επίσημη τελετή υποδοχής πραγματοποιήθηκε για τον Αντιστράτηγο Ηλία Λεοντάρη στο αιγυπτιακό Υπουργείο Άμυνας στο Κάιρο, με τις στρατιωτικές μπάντες να αποδίδουν τους εθνικούς ύμνους των δύο χωρών», φιλοξενώντας τη δήλωση των υπηρεσιών του Αιγυπτιακού στρατού.

 

 

Παράλληλα, η αιγυπτιακή εφημερίδα τόνισε ότι «οι δύο αξιωματούχοι συζήτησαν τις εξελίξεις στην περιοχή και τους τρόπους ενίσχυσης της ασφάλειας και της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων και των δύο χωρών».

 

 

Ενώ, καταγράφοντας δήλωση του κ. Λεοντάρη, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου «αναφέρθηκε στο ότι προσβλέπει στην αύξηση του αριθμού των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων με την Αίγυπτο».

 

 

Η «Αλ Αχράμ» καταλήγει ότι «οι δύο χώρες, μαζί με την Ελλάδα, πραγματοποίησαν κοινή στρατιωτική άσκηση το Νοέμβριο του 2018 στο ελληνικό νησί της Κρήτης, όπου συμμετείχαν αεροπορικές και ναυτικές δυνάμεις».

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Νοεμβρίου 2022
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης