Όλη η ομογένεια στις εκδηλώσεις του Ελ Αλαμέιν – Η δήλωση του Υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου στο ΑΠΕ και το Νίκο Κάτσικα (ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟ)


 

 

 

Παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, ο Ελληνισμός της Αιγύπτου απέδωσε φόρο τιμής στους ήρωες του Ελ Αλαμέιν, στην 75η επέτειο της ιστορικής μάχης που έμελλε να αλλάξει το ρου της ιστορίας και να αποτελέσει την αρχή του τέλους του ιταλογερμανικού Άξονα.

 

 

 

Απαντώντας σε ερώτηση του ανταποκριτή του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, Νίκου Κάτσικα, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος, που εκπροσώπησε την Ελλάδας στις λαμπρές εκδηλώσεις που γίνανε στο χώρο αυτό, και τις οποίες τίμησε στην κεντρική εκδήλωση ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, εξήρε την παρουσία τόσο των πολλών Αιγυπτιωτών όσο και του βετεράνου Ιωάννη Νικολόπουλου, που τίμησαν τις φετινές εκδηλώσεις στο Ελληνικό Μνημείο.

 

 

 

 

Η ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

 

 

 

 

«Η σημερινή μάχη της επετείου του Ελ Αλαμέιν και η ιδιαίτερη τιμή που μας έγινε να συνεορτάζουμε με όλη την Κοινότητα των Αιγυπτιωτών, της Αλεξάνδρειας και του Καΐρου, παρουσία και του βετεράνου Γιάννη Νικολόπουλου, ενός ανθρώπου που πολέμησε εδώ μαζί με τους ήρωες, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και για μας, την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες», δήλωσε από το Ελληνικό Μνημείο στο Ελ Αλαμέιν ο κ. Καμμένος.

 

 

 

 

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο:

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας προσέθεσε χαρακτηριστικά ότι «η μάχη που δώσανε τότε για την ελευθερία οι αξιωματικοί, οι υπαξιωματικοί και οι οπλίτες, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, από την μητροπολιτική Ελλάδα αλλά και οι ομογενείς μας, οι Έλληνες της Αιγύπτου, δείχνει ότι ο Ελληνισμός, μαχόμενος για την αλήθεια, για τη δημοκρατία και την ελευθερία, είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να προασπιστεί τα δίκαιά του. Όχι μόνο την εδαφική του κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα, αλλά να υπερασπιστεί και το δικαίωμα στην ελευθερία για όλους τους λαούς του κόσμου».

 

 

 

Τέλος, ο Υπουργός Άμυνας τόνισε ότι «η σημερινή εκδήλωση ξαναφέρνει πίσω τις μνήμες μας εκείνους τους ήρωες, που μέσα στην έρημο, κερδίσανε ουσιαστικά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Μαζί με τη Μάχη της Κρήτης, καθυστερήσανε τον Άξονα, προκειμένου να χάσει τη μάχη στη Ρωσία».

 

 

 

 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΕΤΕΡΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

 

 

 

 

Συγκινητική ήταν και η παρουσία του βετεράνου Ιωάννη Νικολόπουλου, που συνεχάρη θερμά για την προσφορά του στην πατρίδα, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος, αμέσως μετά τη λήξη της επιμνημόσυνης δέησης, που πραγματοποίησε ο Επίσκοπος Βαβυλώνος κ. Θεόδωρος, προσφέροντάς του ένα αναμνηστικό από την εκδήλωση.

 

 

 

Αλλά, για τις ημέρες εκείνες μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και ο βετεράνος πολεμιστής, ο οποίος έφερε στο νου εκείνες τις ημέρες του 1943.

 

 

 

«Υποχρεώσαμε τους στρατιώτες του Άξονα να πάνε πίσω 1.000 χιλιόμετρα. Η Μάχη του Ελ Αλαμέιν άλλαξε την παλίρροια, διότι μέχρι τότε οι συμμαχικές δυνάμεις είχαν μόνον ήττες».

 

 

 

Εντύπωση όμως προκάλεσε η δήλωση του βετεράνου κ. Νικολόπουλου ότι «η αλλαγή της παλίρροιας έγινε με τους Έλληνες στον ελληνο-ιταλικό πόλεμο. Μπορεί στο τέλος η Ελλάς να νικήθηκε και να κατακτήθηκε, αλλά πολέμησε επί 58 μέρες με τέσσερις στρατούς».

 

 

 

Αναφορικά, πάντως για την Μάχη του Ελ Αλαμέιν, ο κ. Νικολόπουλος τόνισε ότι «η Μάχη του Ελ Αλαμέιν ήταν μία σκληρή μάχη, αλλά μία μάχη με ανθρωπιά. Εμείς σεβόμασταν τους εχθρούς μας και οι εχθροί μας μάς σεβόντουσαν. Εμείς γυρίσαμε τους στρατιώτες του Ρόμελ μέχρι 1.000 χιλιόμετρα, από τη νύχτα της 23ης Οκτωβρίου 1942, που άρχισε η κυρίως επίθεση του Ελ Αλαμέιν».

 

 

 

 

Η ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ

 

 

 

 

Αίσθηση προσκάλεσε η μεγάλη παρουσία της ελληνικής ομογένειας στις εκδηλώσεις για την 75η επέτειο της Μάχης του Ελ Αλαμέιν.

 

 

 

Μετά την κατάθεση στεφάνου από τον Υπουργό Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο, τον Έλληνα Πρέσβη κ. Μ. Διάμεση και τον Κύπριο ομόλογό του κ. Χάρη Μορίτση, τους εκπροσώπους της Αιγύπτου και πολλών κρατών, αλλά και τον καταχειροκροτούμενο βετεράνο κ. Ιωάννη Νικολόπουλο, ακολούθησε ο Ελληνισμός της Αιγύπτου: ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Εδμόνδος Κασιμάτης, η Επόπτρια Γραφείων της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κα Βίλλυ Πολίτου, τα Ελληνικά Σχολεία Καΐρου και Αλεξανδρείας, οι Έλληνες Πρόσκοποι, ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων, Ειδικός Γραμματέας Βασίλης Ζουές και άλλοι επίσημοι.

 

 

Αξίζει τέλος να σημειωθεί η τεράστια συμβολή του Ακολούθου Άμυνας Πλοίαρχου ΠΝ κ. Βασίλειου Τσούκα στην επιτυχία της όλης επετειακής εκδήλωσης στο Ελληνικό Μνημείο, που για μία ακόμη φορά συγκίνησε τον κόσμο και μας θύμισε ότι οι Έλληνες πάντοτε τιμούν τους ήρωές τους.  

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Οκτωβρίου 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης